2016 was weer eens een goed jaar voor de bouw. Na jarenlange omzetdalingen, minder bestedingen en bij de ergste gevallen zelfs faillissementen is het nu tijd voor groei. De vooruitzichten voor 2017 en 2018 zijn positief ingesteld en beloven weer goede jaren voor bouwbedrijven. De belangrijkste groeisector is de woningbouw, waarbij renovatie van bestaande woningen de grootste rol innemen.

De reden van de grote rol van renovaties in de cijfers komt door meerdere factoren. Zo zijn heel wat leegstaande bedrijfspanden omgezet in woningen, zijn er veel verhuizingen geweest door het kopen en verkopen van woningen, de woningcorporaties zijn actiever en er zijn extra investeringen gedaan in duurzaamheid waarbij een renovatie noodzakelijk is.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een veel gebruikt begrip maar wat betekent het nou eigenlijk? Onder duurzaamheid kan je veel producten maar ook diensten aan hangen. MVO ondernemen, aandacht voor het milieu en klimaat, hergebruiken van grondstoffen en zuinig omgaan met energie kunnen antwoorden zijn op de vraag; ‘wat is duurzaamheid’. De Dikke van Dale definieert duurzaamheid als ‘1: Lang durend, 2: weinig aan slijtage of bederf onderhevig en 3: het milieu weinig belastend’

 

Een duurzame renovatie binnen handbereik

De duurzaamheid kan eenvoudig vertaald worden naar een renovatie van een woning of bedrijfspand. Er zijn meerdere mogelijkheden om het begrip duurzaamheid in je woning te krijgen. De meeste voorkomende duurzame investeringen zijn:

 • Isolaties van bestaande constructies
  • Kan met isolerende materialen zoals glaswol maar ook d.m.v. dubbel glas
 • Energie opwekken of besparen
  • Energie besparen door duurzame lampen of opwekken met zonnen panelen
 • Gebruik van duurzame producten
  • Gebruik van milieuvriendelijke en recyclebare producten zoals kunststof.

Voordelen van een duurzame renovatie

Niet alleen draag je zorg aan het minimaliseren van de milieuvervuiling maar ook zorg je ervoor dat je woning of bedrijfspand zich sneller zal verkopen. De duurzame producten zullen zorgen voor een waardestijging van het project. Hierdoor zullen investeringen zich dubbel en dwars terug betalen op de lange termijn.

Een renovatie om de +/- 5 jaar is totaal overbodig bij een duurzame renovatie. De producten hebben een lange levensduur en zullen niet snel gebreken gaan vertonen zoals verkleuringen, scheuren of afbladdering, schilderen behoort zelfs tot de verleden tijd. Tevens zijn de duurzame producten van Milin onderhoudsarm, dit wil zeggen dat er minimale inspanning verricht moet worden om de uitstraling en de eigenschappen voor een lange tijd te behouden. Een sopje één of twee keer per jaar volstaat!

Tevens stimuleert de overheid duurzame renovatieprojecten. Informeer goed of je in aanmerking kan komen voor zo’n subsidie, scheelt weer een deel  van je investering dat je kan gebruiken voor andere leuke dingen.

Duurzame producten van Milin

Wij zijn al meer dan 12,5 jaar bezig met het ontwikkelen en leveren van duurzame afbouwproducten. Deze producten verlenen zich ideaal voor een duurzame renovatie van een woning of bedrijfspand.

Ons assortiment bestaat uit producten voor een geheel nieuwe gevelbeeld zoals dakranden, gevelbekleding, overstekken en dagkantafwerkingen maar ook  kozijnafwerkingen, terrasplanken, wandbekleding, vloertegels, afwerkprofielen en plafondbekleding zijn bij ons verkrijgbaar als duurzame producten.

Met de producten van Milin kies je voor:

 • 100% recyclebaar
 • Milieuvriendelijkheid
 • Natuurlijke uitstraling
 • Keurmerk DuBo voor duurzaam bouwen
 • Onderhoudsarm
 • Bestendigheid tegen externe invloeden (weer, wind en zonlicht)
 • Geen verdere ontbossing

Duurzame bedrijfsvoering

Niet alleen onze producten zijn duurzaam, ook in onze bedrijfsvoering willen wij zo duurzaam mogelijk zijn. Zo hebben wij warmte terugwin systemen, warmtepompen en milieuvriendelijke vrachtwagens die de duurzame producten op locatie afleveren (zelfs binnen milieuzones).

“Duurzaamheid loopt als een groene draad door onze organisatie, net zoals in onze catalogus” 


Bekijk onze duurzame producten

Benieuwd naar ons duurzame assortiment? Je bent altijd van harte welkom in onze (online) showroom op de Brabanthaven te Nieuwegein. Lukt een bezoekje niet maar toch benieuwd naar ons assortiment? Raadpleeg de online catalogus waar wij ons gehele assortiment in hebben staan.

Al bekend welk product je gaat gebruiken bij je duurzame renovatie? Overtuig jezelf met een gratis kleurmonster dat is aan te vragen op elke specifieke productpagina.

Vragen betreft onze producten? Je kunt altijd mailen naar info@milin.nl of bellen met 030 657 9020. Onze deskundige medewerkers zullen altijd klaar staan om je verder te helpen.