Waar vroeger hout als universeel bouwmateriaal werd gebruikt zijn tegenwoordig de keuzes uiteenlopend. Door verschuivingen in de behoefte van de klant, het milieubewuster zijn van de mens en de wensen naar creativiteit zorgen ervoor dat er tegenwoordig uiteenlopende materialen beschikbaar zijn om een uniek project op te leveren. Want de gevel van een woning of bedrijfspand blijven het visitekaartje waar men als eerste hun beeld vormen.

De kunst zit h’m in de stof en daar speelt het assortiment van Milin goed op in. Het duurzame assortiment bestaat uit verschillende materialen met unieke uitstraling en eigenschappen die worden toegepast voor gevel, dak, wand, plafond en vloer.

Soorten materialen

Het grootste assortiment onderhoudsarme gevelbekleding bestaat uit de volgende materialen: Kunststof, Vezelcement, HPL, steenslag en steenstrips.

Kunststof

Kunststof is tegenwoordig het meest gebruikte materiaal voor het afwerken van de gevel. Niet alleen de gevelbekleding wordt vervaardigd uit kunststof maar denk hierbij ook aan dakranden en kozijnafwerkingen.

Kunststof heeft veel voordelen als het gaat om de montage en het onderhoud. Zo is kunststof onderhoudsarm en duurzaam. Het gaat lang mee met een minimale inspanning als het gaat om het schoonmaken voor het behoud van de uitstraling en de eigenschappen. Hiernaast, heeft kunststof tegenwoordig een natuurlijke uitstraling door aangebrachte structuren en nerven. De kunststof panelen worden afgewerkt met een buitenkwaliteit folie die verkrijgbaar is in uiteenlopende kleuren.

De montage wordt vereenvoudigd door de gemakkelijke bewerkbaarheid, de lange lengtes voor het bekleden van grote oppervlakte en de eenvoudige bevestiging van schroeven in de hiervoor bestemde sleufgaten.

Kunststof wordt veelvuldig toegepast in de nieuwbouw, renovatiebouw en onderhoudssector voor het bekleden van de gevel, dakrand, overstek en het afwerken van kunststofkozijnen.

Het kunststof gevelbekleding assortiment van Milin bestaat uit de volgende merken:

kunststof gevelbekledingVinyPlus Een holle kamerprofiel gevelpaneel dat afgewerkt is met een structuurfolie. VinyPlus is verkrijgbaar in drie modellen: het traditionele rabatdeel, het rondkant ofwel sponningdeel en het opdekdeel dat in combinatie met het rondkantpaneel gemonteerd wordt. Het assortiment bestaat uit totaal van 27 kleuren direct uit voorraad leverbaar.

Tussen de kleuren vind je bijvoorbeeld houtlook kleuren en structuren die de natuurlijke uitstraling van hout nabootsen, de traditionele regenboog kleuren of matten kleuren voor een strakke afwerking

Beleef het product met eigen ogen d.m.v. het bestellen van een gratis kleurmonster.

Eurotexx – Een volschuim gevelpaneel dat wordt afgewerkt met een gedrukte nerfstructuur. Eurotexx is verkrijgbaar in drie modellen: het dubbel rabatdeel, potdeksel en met een intensere nerfstructuur het dubbel rabat “T-rex” model. Het assortiment bestaat uit 10 kleuren direct uit voorraad leverbaar.

 

 

Beleef het product met eigen ogen d.m.v. het bestellen van een gratis kleurmonster.

houtlook gevelbekledingWoodDesign – Een volschuim potdeksel gevelpaneel dat is afgewerkt met een gedrukte nerfstructuur. Dit gevelpaneel is uniek door zijn innovatieve 3-kleurentechonologie. Er worden 3 verschillende kleuren toegepast wat resulteert in een 3D uitstraling van de aangebrachte nerfstructuur. Deze gevelpanelen hebben een zeer natuurlijke uitstraling met de voordelen van kunststof. Het assortiment bestaat uit 3 kleurgroepen: Grafiet, Zilvergrijs en Goud Eiken.

 

Beleef het product met eigen ogen d.m.v. het bestellen van een gratis kleurmonster.

 

Kerrafront TrendEen volschuim gevelpaneel dat als afwerking een smalle V-groef heeft voor een strakke afwerking. Dit gevelpaneel is verdeeld in twee soorten uitstralingen. De strakke matten kleuren of deze kleuren in combinatie met een betonlook. Het kleuren assortiment bestaat uit: Ivoorwit, Mastiek beige, Parelgrijs en Antraciet of deze kleuren met een betonlook structuur. Kerrafront wordt toegepast door architecten voor een unieke uitstraling maar wordt ook veelvuldig toegepast in de woningbouw of houtskeletbouw.

 

Beleef het product met eigen ogen d.m.v. het bestellen van een gratis kleurmonster.

sponningdeelMultitexxTevens een volschuim sponningdeel dat een moderne uitstraling geeft aan de gevel. De structuur heeft de uitstraling van ruw vuren hout. Dit gevelpaneel is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren: Wit, Crème, Grijs, Basalt grijs, Groen en geheel nieuw in de gevelbekleding markt; de kleur Cappuccino. Dit nieuwe gevelpaneel richt zich op projecten met een moderne ruw vuren uitstraling maar dan met de onderhoudsarme en duurzame eigenschappen van kunststof.

 

Beleef het product met eigen ogen d.m.v. het bestellen van een gratis kleurmonster.

Vezelcement

Vezelcement is in vergelijking met kunststof een minder bekend materiaal als gevelafwerkingen. Echter is het de moeite waard om het zelf eens te beoordelen. Vezelcement wordt vervaardigd uit Portland cement, gemalen zand, natuurlijke organische vezels, calciumsilicaat, water en minerale vulstoffen. Dit maakt dat het materiaal zeer sterk en duurzaam is maar vooral dat het een brandveilige gevelbekleding is. Het heeft een A1 brandklasse wat betekend dat het geen enkele bijdrage levert aan het brandgedrag ofwel onbrandbaar is. Daarnaast wordt er een toplaag aangebracht die de uitstraling van natuurlijk Cedar hout. Vezelcement wordt veelvuldig toegepast in de nieuwbouw, renovatiebouw en bij onderhoudsklussen.

vezelcement gevelbekledingDutchplank– Vezelcement gevelbekleding dat toegepast kan worden als sponningdeel of een open-voeg. Het voorraad assortiment bestaat uit 4 Hollandse kleuren. Een unieke eigenschap is dat bij een minimale afname dit gevelpaneel in elk gewenste Ral, sikkens of NCS-kleuren geleverd kan worden. Het gevelpaneel heeft een gedrukte nerfstructuur dat de uitstraling van natuurlijk Ceder hout nabootst.

 

Beleef het product met eigen ogen d.m.v. het bestellen van een gratis kleurmonster.

HPL

HPL staat voor High Presure Laminate ofwel Volkern in de volksmond. Dit wil zeggen dat het materiaal bestaat uit lagen houtvezels en harsen die op hoge temperatuur samengeperst worden tot een geheel. Dit resulteert zich in een kwalitatief geschikt product voor het afwerken  van gevels, dakranden en overstekken. Dit materiaal weert zich uitstekend tegen externe invloeden zoals zonlicht, water en wind. De toepassingsmogelijkheden zijn zowel voor binnen- als buitenafwerking. Het wordt veelvuldig toegepast als dakkapelbekleding, gevelbekleding, overstek of dakrand maar ook als binnen wandafwerking.

volkernMilyt – Het merk HPL plaatmateriaal binnen het Milin assortiment. Het assortiment bestaat uit de HPL plaat & de HPL plus plaat. Het verschil zit in de plus wat staat voor een betere Uv-bestendige toplaag. Het kleuren assortiment is tevens uitgebreid met nieuwe kleuren. HPL plaat is verkrijgbaar in: Sand, Grijswit, Grijs, Crème en Wit. Het HPL plus plaat is verkrijgbaar in: Wijnrood, Monumenten groen, Quartz grijs, Donkergrijs, Bruin, Zwart, Antraciet, Blauw en Groen.

 

Beleef het product met eigen ogen d.m.v. het bestellen van een gratis kleurmonster.

Steenslag

Naast de traditionele gevelafwerkingen hebben wij ook unieke steenslag gevelpanelen. Dit zijn kunststof panelen waar de toplaag bestaat uit ingesmolten kleine natuurstenen. Dit geeft een unieke en natuurlijke uitstraling aan het gevelbeeld. Deze combinatie van materialen heeft de voordelen van kunststof maar de uitstraling van natuursteen. Steenslag gevelpanelen worden veelvuldig toegepast op balkons, vakantiehuizen, woonwagens, schuttingen of utiliteitsbouw.

steenstrips voor buitenVinyTherm – steenslag panelen zijn leverbaar als vlakke afwerking of met een voeg. Dit geeft een egale en universele uitstraling op het gevelbeeld. Het kleuren assortiment bestaat uit 12 verschillende uitstralingen. De verschillende uitstralingen hebben ieder een combinatie van verschillende natuursteen kleuren. Het vlak gevelpaneel assortiment bestaat uit: Dolomit, Tirol, Toscana, Alpin, Sahara, Elba, Helios, Aqua en Ravenna. Het gevelpaneel met V-sluiting bestaat uit: Dolomit, Tirol, Bordeaux, Toscana, Alpin, Sahara, Elba, Helios, Aqua, Revenna, Montana en Granit.

Beleef het product met eigen ogen d.m.v. het bestellen van een gratis kleurmonster.

natuursteen gevelbekledingVinyStone – steenslag panelen zijn leverbaar als quaderpaneel. Dit quaderpaneel heeft door de voegen een blokken uitstraling van bakstenen. Het kleuren assortiment bestaat uit 12 verschillende uitstralingen. De verschillende uitstralingen hebben ieder een combinatie van verschillende natuursteen kleuren. Het gevelpaneel assortiment bestaat uit: Dolomit, Tirol, Bordeaux, Toscana, Alpin, Sahara, Elba, Helios, Aqua, Ravenna, Montana en Basalt.

 

Beleef het product met eigen ogen d.m.v. het bestellen van een gratis kleurmonster.

Steenstrips

Naast de eerder genoemde gevelbekleding materialen hebben wij ook steenstrips. Steenstrips verlenen zich uitstekend wanneer er een bakstenen uitstraling moet gerealiseerd worden maar dan met onderhoudsarme eigenschappen. Normale steenstrips zijn losse bakstenen strips die je op een cement laag “plakt”. De steenstrips van Milin zijn van een ander soort. Steenstrips worden veelvuldig toegepast als bekleden van vakantiehuizen, woonhuizen, bedrijfspanden en utiliteitbouw. Maar ook als vulling van de ruimte tussen het maaiveld en de gevelbekleiding.

kunstof steenstripsVinyBrick – Kunststof panelen die versterkt zijn met glasvezel die afgewerkt zijn met een speciale coating en mogelijk met natuurlijke zandkorrels voor het zogeheten TrueOstone effect. Deze steenstrips hebben een uitstraling van baksteen en is hier amper van te onderscheiden. Het assortiment bestaat uit panelen met een grijze voeg of met korrelstructuur (TrueOstone effect). Het kleuren assortiment grijze voeg bestaat uit: Wit, Rood, Geel, Antraciet en Rustika. De korrelstructuur steenstrips zijn leverbaar in: Wit, Rood en Geel.

Beleef het product met eigen ogen d.m.v. het bestellen van een gratis kleurmonster.

steenstripZiererKunststof paneel dat verkrijgbaar is als wildverband, grof of als leisteen. Het wildverband is te vergelijken met VinyBrick steenstrips maar dan in een iets andere kleursamenstelling: Wit, Rood, Geel, Antraciet, Appelbloesem en Rood gevlamd. De grove panelen zijn grotere vlakken met een robuuste structuur. Het grove kleuren assortiment bestaat uit: Wit, Antraciet, Appelbloesem en Rood gevlamd. Het leisteen paneel bootst de uitstraling na van natuurlijk leisteen maar dan met de voordelen van kunststof. Zierer leisteen is enkel te verkrijgen in de leisteen kleur antraciet.

 

Beleef het product met eigen ogen d.m.v. het bestellen van een gratis kleurmonster.