Een uniek en uniform gevelbeeld
3 Vinyplus rondkant detail.jpg
3 Vinyplus rondkant detail.jpg

Inspiratie

Een uniek en uniform gevelbeeld

Het karakter van een gebouw wordt in grote mate bepaald door de buitenkant. Daarin spelen kozijnen en gevelbekleding een grote rol. Blijvende productontwikkeling is nodig om deze twee gevelelementen perfect op elkaar aan te laten sluiten. Een bedrijf dat zijn producten mee ontwikkelt met de actuele designtrends is Milin BV, internationaal totaalleverancier van duurzame afbouwmaterialen, gespecialiseerd in gevelbekleding en kozijnafwerkingen.

gevelbeeld

Bart, Marketing Specialist bij Milin Panelen en Profielen, vertelt er meer over. “We hebben drie nieuwe houtstructuren gevelbekleding aan het bestaande VinyPlus kunststof gevelbekleding assortiment toegevoegd: Sheffield Eiken Wit, Sheffield Eiken Grijs en Turners Eiken. Alle drie zorgen voor een zeer unieke en natuurlijke uitstraling omdat ze nauwelijks te onderscheiden zijn van echt hout. Je voelt het reliëf en de nerfstructuur, wat de look & feel van eikenhout nóg meer vergroot. Bovendien sluiten ze perfect aan bij de trends voor kozijnen en raamwerken, omdat ook die steeds vaker worden afgewerkt met deze nieuwe houtstructuren.”

shadowlook

Als voorbeeld noemt Oors de KALEIDO WOODEC structuren van REHAU.
“Door onze producten aan te laten sluiten bij de kozijnuitstralingen van de bekendste kozijnmerken, kan er een uniform gevelbeeld gecreëerd worden.”

Exclusief in de markt: Shadow-look

De drie nieuwe houtstructuren gevelbekleding zijn verkrijgbaar als zowel rondkant als rabat. Als extra toevoeging aan het uiterlijk is het rondkant paneel verkrijgbaar in de zogeheten ‘Shadow-look’. Oors legt uit: “Door middel van een zwart sponning gedeelte geeft het een extra dimensie aan het uiterlijk en creëer je hiermee een open-gevel-look zonder een open gevel te hebben. Dat geeft de architect nóg meer ontwerpvrijheid. De VinyPlus Shadow is uniek in de markt en uitsluitend verkrijgbaar bij Milin BV.”

Naast deze shadowpanelen heeft Milin een uitgebreid assortiment standaardmodellen (ook verkrijgbaar in lange lengtes). De producten zijn geschikt voor de nieuwbouw-, onderhouds- en renovatiesector. Alle producten hebben dezelfde kenmerken en eigenschappen: een zeer natuurlijke uitstraling, onderhoudsarm, kwalitatief hoogwaardig, Uv-bestendig én eenvoudig te monteren.

Duurzaam, innovatief en servicegericht

“Met onze duurzame producten en bedrijfsvoering en onze vakkundige medewerkers, kunnen wij onze klanten voorzien van de juiste informatie en adviezen. Door te luisteren naar de vraag vanuit de markt en mee te gaan met de technologische ontwikkelingen van nu, kunnen wij ons VinyPlus assortiment telkens uitbreiden. Milin is hiermee klaar voor de toekomst!”

Gerelateerde blogs

Afbeelding-monteur-thumb

De 6 stappen voor montage kunststof gevelbekleding

In dit blog en montagevideo leggen we uit hoe je kunststof gevelbekleding monteert aan de hand van een stappenplan.

header-1

Buitengevel isoleren

Buitengevel isoleren met onderhoudsarme gevelbekleding is goed mogelijk! Bespaar stookkosten, verhoog de waarde van de woning en wordt milieubewust.

1 Vinyplus rondkant

Buitenkwaliteit met renolit folie

Dankzij technologische ontwikkelingen kunnen de kunststof producten worden afgewerkt met een Renolit folie. De folie zorgt voor een beschermlaag waardoor de levensduur verhoogd wordt en deze langer is dan bijvoorbeeld hout. 

2 Vinyplus rondkant

Hout of kunststof?

Het verschil tussen hout of kunststof gevelbekleding zit tegenwoordig niet in de uitstraling maar in de eigenschappen. Kunststof heeft de laatste jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt dat maakt dat kunststof amper te onderscheiden is van het echte natuurlijke hout.