Het universele bouwmateriaal; hout, bestaat tegenwoordig uit uiteenlopende keuzes om aan de wensen van de klant te voldoen. Waar vroeger de wensen een dak boven je hoofd hebben en beschermd zijn tegen regen en wind door gevelbekleding, is het nu meer een smaak kwestie geworden. Deze smaak heeft zich in de loop van de jaren stevig ontwikkeld. Men is zelfs met deze smaak andere soorten materialen gaan kiezen omdat deze beter passen bij de wensen.

Soorten houtstructuren

Waar vroeger de houten panelen amper bewerkt werden, worden ze tegenwoordig naar wens afgewerkt. Denk hierbij aan een model aanbrengen in de rechte plank. De meest voorkomende modellen zijn rabat en sponning. De houten balken zijn zo afgewerkt dat deze een unieke uitstraling geven aan het gevelbeeld.

soorten hout modellen

Naast de bewerking van de houten planken heb je ook de verschillende houtstructuren van verschillende boom soorten. Bekende hout structuren zijn Red Cedar en Ruw Vuren hout.

Kunststof houtstructuren

Omdat hout vaak meer nadelen dan voordelen kent, is het vanzelfsprekend dat men naar iets anders zoekt. Hout is een relatief goedkoop materiaal bij aanschaf, echter na de jaren verstrijken zal je veel kosten hebben aan het onderhoud of in het ergste geval een totale renovatie.

Nu de wensen van de klant verschuiven naar maatschappelijk verantwoord bezig zijn, duurzaamheid, het milieu en de creatieve kant, kiest men voor alternatieve afbouw materialen. Materialen die aan deze wensen kunnen voldoen en passen binnen het kosten plaatje zijn kunststof of vezelcement.

Tegenwoordig worden deze materialen  zo bewerkt dat het de uitstraling van natuurlijk hout kunnen nabootsen. Dit wordt gedaan met kleuren en unieke structuren die aangebracht worden in de toplaag van het materiaal. Het assortiment van Milin B.V. bevat enkele kunststof of vezelcement gevelbekleding met houtstructuur nerven zoals Red Cedar en Vurenhout.

Houtstructuren van Milin B.V.

Bekijk hier onder het overzicht van de houtstructuren en kleuren uit het Milin gevelbekleding assortiment.

VinyPlus holle kamer kunststof gevelbekleding

Vinyplus houtstructuren

 

WoodDesign 3-kleuren technologie volschuim gevelbekleding

Dutchplank vezelcement gevelbekleding in alle kleuren en brandwerend

dutchplank houtstructuren

Multitexx volschuim gevelbekleding met geborstelde structuur

Multitexx houtstructuren

Eurotexx volschuim gevelbekleding met houtnerfstructuur

 

Eurotexx houtstructuren