De nieuwbouw- en renovatiesector draait weer op volle toeren. Steeds meer huis en/of grondeigenaren laten een nieuwe woningen bouwen of passen de uitgestelde renovatie toe. Bij nieuwe woningen of renovaties zijn kozijnen natuurlijk niet weg te denken. Maar wat kies je nu, kunststof, hout of compleet iets anders?

Vroeger in de jaren 60, 70 en 80 wanneer de woningen als paddenstoelen uit de grond kwamen, werden bij 9 op de 10 gevallen gebruik gemaakt van houten kozijnen. Door de jaren heen zijn bij deze kozijnen gebreken ontstaan zoals; rotten, schimmelen, verkleuring of voldeden niet aan de isolatie eisen van steeds dikker wordend glas. Genoeg redenen om te renoveren en natuurlijk gelijk duurzaam, onderhoudsvriendelijk en bestand tegen externe weersinvloeden.

Tijd voor kunststof kozijnen

Men heeft de voordelen van kunststof al ondervonden. Kunststof kozijnen hebben de houten kozijnen van de troon gestoten als marktleider in de renovatiemarkt. De renovatie markt groeide het afgelopen jaar met 25%, een hele flinke stijging. De stijging zal de komende jaren voortzetten alleen in mindere getale, zo’n 5% groei ieder jaar  t/m het jaar 2018. De totale kozijnenmarkt heeft 47% kunststof kozijnen tegenover 45% houten kozijnen. Dit verschil zal alsmaar groter worden wanneer iedereen ervan overtuigd wordt dat kunststof de toekomst is. In de renovatie markt zit veel winst te behalen. Al leg je dit af tegen de nieuwbouwmarkt, dan is de renovatiemarkt drie keer zo groot!

“Door verschillende nerfstructuur folie kleuren behoud je de warme uitstraling van hout, maar met de voordelen van kunststof”

Kunststof is onderhoudsarm, duurzaam, recyclebaar, milieuvriendelijk, bestand tegen externe invloeden zoals regen en wind, slag en stootvast en zal geen gebreken vertonen zoals rotten of schimmelen. Hierdoor behoud je voor lange tijd de uitstraling en eigenschappen waardoor renovaties uit worden gesloten.

Kunststof kozijnen werk je af met kunststof

One-stop-shopping voor de kozijnen montage of kozijnen fabrieken, maar wat houdt dat in? Voor de kozijnenbranche bieden wij een totaalpakket aan voor het afwerken van het kozijn voor binnen en buiten. In ons assortiment vind je onder anderen:

Alle afwerkingen op één adres te bestellen met mogelijk 24-uurs leveringen op de locatie, zelfs in grote steden met milieuzones).

Afwerkprofielen in de gewenste kleur

Wat is er nou mooier dan een gevelbeeld in gelijke kleuren? Milin biedt de mogelijkheid om paneelprofielen, sandwichpanelen en afwerkprofielen in de gewenste nerfstructuur kleur te bestellen. Wij brengen op deze producten een structuurfolie aan in de desbetreffende nerf structuur kleur. Deze structuurfolie wordt ook gebruikt voor de kozijnen zelf, hierdoor heb je altijd een strakke en uniforme uitstraling.

Meer weten over One-Stop-Shopping of het volledige gamma?

Op onze website kun je ons volledig gamma bekijken. Wil je meer weten over de bestelprocedure of heb je een vraag dan kun je ons bereiken via 030 657 9020 of mail naar verkoop@milin.nl

Bron: nu-energiebesparen.nl