Milin B.V. heeft haar nieuwe catalogus uitgebracht. De totaalleverancier voor duurzame afbouwmaterialen heeft het assortiment vernieuwd én uitgebreid. Met als belangrijkste doelstelling: een nóg betere partner zijn voor bedrijven in de afbouwsector. Zodat zij voor hun klanten het perfecte nieuwbouw-, onderhouds-  of renovatieproject kunnen realiseren. En dat alles volgens de ‘bouwprincipes’ van nu: duurzaam, onderhoudsarm en met hergebruik van materialen.

Milin is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een betrouwbare en veelzijdige partner voor zowel bouw-, afbouw- en montagebedrijven als voor architecten, projectontwikkelaars en de doe-het-zelfsector. Dit vanuit een heldere en ambitieuze missie. “Milin wil de beste zijn in het leveren en ontwikkelen van duurzame panelen en profielen,” zegt adjunct-directeur Christian Borgstein. “En dat tegen de juiste prijs-kwaliteit- en serviceverhouding. Concreet betekent dit dat we streven naar een snelle en accurate levering van onze panelen en profielen, al mogelijk binnen 24 uur, op elke denkbare werklocatie.”

Bekijk de online versie

Vernieuwd assortiment

De onlangs gepresenteerde catalogus van Milin bevat naast het vertrouwde assortiment ook een groot aantal nieuwe en verbeterde producten. Borgstein: “We beseffen heel goed dat we nooit klaar zijn; we blijven ontwikkelen. Milin is continu op zoek naar nieuwe producten die direct aansluiten op de wensen van onze klanten. Om aan deze wensen te voldoen, hebben we Kerrafront Modern Wood gevelpanelen toegevoegd. Deze volschuim gevelbekleding onderscheidt zich door het dubbele sponningdeel, de matte afwerking en het reliëf dat de houtstructuur perfect imiteert. Ook zijn Nomawood terrasplanken opgenomen in het assortiment. De kunststof terrasplanken zijn van superieure kwaliteit, hebben een hoge kleurstabiliteit door de super uv-bestendigheid en zijn bovendien onderhoudsarm.

Naast de nieuwe producten hebben we verbeteringen gemaakt in de montage van VinyPlus dakranden. Met het nieuwe montageprofiel van VinyPlus® kun je veel tijd besparen. Door het montageprofiel op een uitgelijnd regelwerk te monteren, kan je het VinyPlus dakrandpaneel eenvoudig bevestigen.

Bekijk de vernieuwingen

Duurzaamheid

Duurzaamheid, veiligheid en circulair bouwen zijn bij Milin kernwoorden. “Veiligheid en duurzaamheid vinden we uiteraard heel belangrijk,” zegt Borgstein. “En de richtlijnen vragen hier ook om. Bij Milin werken we daarom voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe duurzame en onderhoudsarme producten. We lopen voorop bij het ontwikkelen van panelen en profielen voor nieuwbouw, onderhoud en renovaties. Ook focussen we bij de ontwikkeling van onze producten nog meer op duurzaam gebruik en hergebruik van materialen. Niet alleen omdat onze klanten dat vragen, maar ook omdat we dat zelf belangrijk vinden.”

 

Vraag een hardcopy aan