De grootste marathon van ons land is net afgelopen. De deelnemers zullen nog herstellende zijn van de zware afgelegde 42,195km. Over nog geen twee maanden is het alweer tijd voor de Roparun. De Roparun is echter niet te vergelijken met een hele of halve marathon. Het is een estafetteloop dat gesplitst is in twee verschillende routes  van meer dan 500km. De eerste route begint in de Duitse stad Hamburg  en de tweede route start in de stad van de liefde, Parijs. Beide routes eindigen in de marathon stad Rotterdam.

Het doel bij een marathon is het behalen van persoonlijke doelen zoals finishen of een goede tijd neer zetten. Bij de Roparun ligt de focus elders. Natuurlijk zijn er de sportieve prestaties maar  het ophalen van zoveel mogelijk geld voor een goed doel en maatschappelijk verantwoord bezig zijn in groepsverband staan op de eerste plek.

Het goede doel

De Roparun bestaat al sinds 1992, heeft al meer dan 400 vrijwilligers, bekende ambassadeurs zoals Nelli Cooman en Humberto Tan en brengt sindsdien al €73.137.987,- op. Wat begon als een kleinschalige loop is nu uitgegroeid tot één van de grootste estafette lopen voor goede doelen. In de editie van 2016 is zelfs een record bedrag opgehaald van €5.415.691,-! De teller voor dit jaar staat al op €1,464.880,- voor 130 verschillende doelen.

Bekijk hier een overzicht van alle opbrengsten.

De opbrengsten van de Roparun worden verdeeld over stichtingen, inloophuizen en onderzoekscentra die te maken hebben met de ernstige ziekte kanker. Geld, dat niet alleen voor het onderzoek bedoeld is, maar ook voor het ondersteunen van mensen die er nu aan lijden. Vakanties voor zieke kinderen, workshops, verwenweken, materialen en mensen voor inloophuizen, medicaties, medisch apparatuur en ga zo maar even door.

Donatie

Wij als bedrijf vinden dit een prachtig initiatief en hebben daarom ook geld gedoneerd. Doet u mee? Op de website van Roparun is er een eenvoudige manier om geld te doneren. Strijd samen met ons, de deelnemers en de andere donateurs tegen de nare ziekte kanker. Bekijk hier de mogelijkheden voor het steunen van de Roparun.