In de architectuur zie je op allerlei manieren het signatuur van de ontwerper terug in het gebouw. Vooral het gevelbeeld geeft panden een eigen, herkenbare identiteit, die je liefst decennia lang wil behouden. Naast uitstraling en kwaliteit speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol in de keuze voor afbouwmaterialen. Iets waar je als architect al in een vroeg stadium rekening mee wilt houden.

Lange levensduur en lage milieubelasting

De belasting van het milieu is wereldwijd een groot probleem en krijgt gelukkig in de bouwsector steeds vaker de hoogste prioriteit. Circulair en Biobased bouwen zijn op dit moment de meest besproken onderwerpen zijn in de Nederlandse bouw en niet voor niets: door bewust te kiezen voor hoogwaardige afbouwmaterialen met een lange levensduur, die onderhoudsarm zijn en zoveel mogelijk recyclebaar, kan het afvalpercentage worden teruggedrongen tot nul. Als innovatieve, duurzame onderneming loopt Milin al sinds 2003 voorop in ontwikkelingen van hoogwaardige afbouwmaterialen met een langere levensduur en lagere milieubelasting, die ook nog eens UV-bestendig zijn.

Hedendaagse Technologie voor eigentijds karakter

Het karakter van een pand schuilt voor een groot deel in de gebruikte afbouwmaterialen. Om die uitstraling zo lang mogelijk goed te houden, kun je in plaats van natuurlijk materiaal beter kiezen voor kunststof. Milin beschikt over moderne technologieën die perfect ieder natuurlijk materiaal kunnen nabootsten: hoogwaardig kunststof afwerkmateriaal met dezelfde look, maar dan onderhoudsarm en met een veel langere levensduur.

Duurzame gevelbekleding voor alle toepassingen

gevelbekleding soortenOmdat het omvangrijke assortiment duurzame gevelbekleding bij Milin leverbaar is in talloze kleuren en modellen, geeft dit de ontwerper veel vrijheid bij het ontwerpen en uitdenken van het project. Zeker als het om hedendaagse, moderne uitvoeringen gaat waar specifieke kleuren, structuren of eigenschappen wenselijk zijn. De duurzame producten van Milin zijn overal inzetbaar; zowel in de nieuwbouw-, onderhouds- als renovatiesector. Onze panelen hebben een basismateriaal van kunststof, volschuim, HPL of vezelcement. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen zoals; sponningdeel, rabat, potdeksel, steenstrip, vlakpaneel of plaatmateriaal.

Voorop in trends, ontwikkelingen en kwaliteit

We houden bij Milin de ontwikkelingen in de markt nauwlettend in de gaten en volgt trends in kleur en design op de voet. We stellen ons assortiment zorgvuldig samen om aan ieders wensen te kunnen voldoen. Alles wat we leveren is van de hoogste kwaliteit; dankzij onze CE-markering voldoen onze producten aan alle Nederlandse en Europese regelgevingen.

Wij helpen je graag verder

Milin is al jarenlang toonaangevend op het gebied van duurzame gevelbekleding. Laat je verrassen door de ongekende mogelijkheden die je hebt met ons brede assortiment. Bestel bijvoorbeeld van elk product een gratis kleurmonster om het product zelf te kunnen beoordelen. Dit kan op de specifiek productpagina’s.