4 september 2017

Afgelopen zaterdag was het dan zover, A Local Swim te IJsselstein. Onze Adjunct Directeur Christian Borgstein heeft de barre tocht van 2km door de IJssel voltooid. In totaal mag de organisatie met trots bekend maken dat er €151.787,- is opgehaald om de ernstige ziekte ALS de wereld uit te helpen. Wat een top prestatie!

Meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen maar als hobbyist is hij als 46e geëindigd (tijd:00:43:06.32 snelheid: 2.78km/uur) van de in totaal 276 deelnemers. Tussen de professionele zwemteams en -brigades vinden wij dit een pracht prestatie! Bekijk hieronder de finish video:

local Swim Ijsselstein 2017.

 

17 augustus 2017

Milin op de bres voor stichting ALS tijdens A Local Swim
Christian Borgstein zwemt namens collega’s geld bij elkaar

Maatschappelijke betrokkenheid staat bij Milin altijd hoog op de agenda. Regelmatig zetten we ons in voor goede doelen. Dit keer tijdens A Local Swim op 2 september te IJsselstein, waar onze adjunct-directeur Christian Borgstein, gesponsord door zoveel mogelijk collega’s, ‘kopje onder’ zal gaan voor stichting ALS. Al het geld dat de deelnemers aan deze twee kilometer lange zwemtocht in de IJssel ophalen, gaat naar onderzoek voor de behandeling tegen deze (nu nog) dodelijke spierziekte. Wat beweegt Christian om als ‘team Milin’ mee te doen aan A Local Swim? Wij vroegen het hem:

‘Door de Ice Bucket Challenge, die de meeste van jullie vast ook wel kennen, was ik me al bewust van deze ernstige ziekte. Dat het een aandoening is met dodelijke afloop, dat raakt je. Onze directeur Bob zit in IJsselstein bij De Ronde tafel, een maatschappelijke organisatie die nu dus A Local Swim organiseert.

Hij wist dat ik als hobby graag zwem en heeft mij toen benaderd. Natuurlijk heb ik ja gezegd; dat ik mijn hobby nu kan inzetten voor het goede doel is een mooie bijdrage. Met de hoop dat veel vrienden en collega’s me wilden sponsoren, had ik in eerste instantie ingezet op € 200,- aan donaties. Maar toen mijn streefbedrag in zicht kwam, deed Bob daar zelf nog flink wat bovenop, dus toen heb ik het bijgesteld naar € 600,-.
Omdat ik niet voor de lol zwem, maar voor het onderzoek, ben ik inmiddels flink aan het trainen in zwembad de Hogewaard. Iedereen die meedoet aan de Swim krijgt daar 50% korting. Ik bouw mijn meters op en zit nu op zo’n 70, 80 baantjes, dus bijna aan de twee kilometer. In het zwembad zijn die goed te doen, maar in de IJssel moet ik straks rekening houden met de elementen van de natuur en zal het veel zwaarder zijn. Buiten is het koud en omdat het water troebel is, heb je weinig zicht. We starten in de stad zelf en op de heenweg hebben we de stroom mee. Maar op de terugweg moeten we er tegenin zwemmen, dus daar moet je nu al op trainen. Als ongeoefende zwemmer red je dat niet.

 

Er zwemmen bijna 250 zwemmers mee, in ongeveer 35 teams. Natuurlijk wil ik als een van de beteren finishen, maar als je bedenkt dat bijvoorbeeld ook de reddingsbrigade mee zwemt dan wordt dat nog best lastig. Ik ga m’n best doen, maar het gaat vooral om de saamhorigheid en het goede doel. Het geeft me sowieso een speciaal gevoel dat ik het echt ergens voor doe. Dat is voor mij voor het eerst en leidt ook op de werkvloer tot hele leuke gesprekken. Je voelt overal de betrokkenheid van collega’s. Laatst sprak iemand van expeditie me spontaan aan en deed een donatie. Echt geweldig! Je merkt dat ook anderen binnen het bedrijf er mee bezig zijn. Ook al ben ik straks degene die in het water springt, team Milin zijn we echt met z’n allen samen.

Dus mochten er collega’s zijn die nog niet van de actie hebben gehoord, of er niet meer aan hebben gedacht om te doneren: het kan nog steeds! En Houd 2 september in ieder geval vrij in je agenda om mij vanaf de kant aan te moedigen. Samen zwemmen we ALS de wereld uit!’

Meer weten over A Local Swim en stichting ALS, of meteen een donatie doen? Het is met een klik geregeld! Ga naar https://ijsselstein.alocalswim.nl/actie/chris-borgstein en wordt sponsor van team Milin! Namens Christiaan en stichting ALS alvast ontzettend bedankt!