Vanaf de lancering van onze nieuwe voorraad catalogus editie 2017 is ons doel om de installateur en de eindgebruiker tegemoet te komen met nieuwe producten, kleuren en innovaties. Door goed te luisteren naar de markt, eindgebruiker en de trends hebben wij ons assortiment uitgebreid met een geheel nieuw gevelpaneel. Het Eurotexx assortiment is uitgebreid met het nieuwe dubbel rabat deel genaamd: ‘T-Rex’.

Het nieuwe T-Rex dubbel rabat gevelpaneel geeft meer diepgang en dimensie aan het gevelbeeld. Dankzij de unieke 1,5m1 structuur heeft het een uitstraling van natuurlijk hout maar dan met de voordelen van kunststof. De structuur is wat grover dan de bestaande varianten en heeft dus een totaal andere uitstraling.
Het dubbelrabat gevelpaneel heeft een lengte van 6 meter en een werkende hoogte van 332mm.

Het nieuwe gevelpaneel heeft dezelfde eigenschappen als dat van de bestaande dubbel rabat en potdeksel variant.

  • Onderhoudsarm
  • Natuurlijke uitstraling
  • Hoge materiaal dichtheid
  • Milieuvriendelijk
  • UV-bestendig
  • Lange lengtes

Toepassingsgebieden

Het nieuwe gevelpaneel verleent zich uitstekend voor nieuwbouw- of renovatieprojecten waar prijs, duurzaamheid, snelheid en uitstraling belangrijke uitgangspunten zijn. Eurotexx wordt al veelvuldig toegepast bij renovaties, woningbouw en de houtskeletbouw.

“Kies voor kwaliteit.
Bouw duurzaam en milieubewust met Eurotexx® gevelbekleding”

Houtstructuur

T-Rex

 

Het nieuwe gevelpaneel is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: crème, Sand, lichtbruin en blauw. Benieuwd naar de kleur in het echt? Bestel hier een gratis kleurmonster.

 

Crème

 

Sand

Lichtbruin

Blauw

 

Het nieuwe ventilatieprofiel

Het is van essentieel belang om je gevelbekleding aan de achterkant goed te ontluchten. Warmte kan achter de gevelpanelen blijven hangen waardoor er extreme werkingen kunnen ontstaan. Gebreken zoals verkleuringen en scheuren kunnen in de gevelpanelen ontstaan. Zorg dus ten allertijden dat lucht achter de gevelbekleding zich kan bewegen van beneden naar boven en het daar weg geventileerd kan worden.

Om de installateur tegemoet te komen hebben wij een geheel nieuwe ventilatie afsluitprofiel ontwikkeld. Met dit nieuwe ventilatieprofiel wordt het eenvoudiger de ventilatie toe te passen achter de gevelbekleding.

In dit nieuwe profiel zitten er al ventilatie gaten in het profiel waarmee je de gevelbekleding afsluit aan de bovenkant. Tevens zullen ongedierte niet achter de gevelbekleding komen. Het nieuwe ventilatieprofiel is verkrijgbaar in de structuurkleuren; wit, crème, sand, lichtgrijs, klei, olijf, quartzgrijs, grijs en antraciet.