Mooi nieuw zorgboerderij door Both Boerenzorg met materialen van Milin

Bij Both Boerenzorg in Lopik is een prachtig nieuw zorgboerderij gerealiseerd. Bij Milin zijn we erg trots op dit project, aangezien Milin de (duurzame) afbouwmaterialen heeft mogen leveren. Met als resultaat: een duurzaam en onderhoudsarm gebouw met een zeer fraaie uitstraling.

Zorgboerderij in de Lopikerwaard

Both Boerenzorg is een melkvee-, schapenen zorgboerderij, midden in het groene hart van de Lopikerwaard. Men kan hier terecht voor arbeidsre-integratie, dagbesteding, buitenschoolse opvang, wonen, logeren, crisisopvang en vakantiewerk. Both Boerenzorg heeft behalve de dieren ook nog een moestuin, een siertuin, een kruidentuin en een permacultuurtuin, met sinds kort een nieuw theehuis.

Persoonlijke groei

De nieuwbouw boerderij biedt niet alleen zorg aan dieren en planten, maar ook aan mensen die dat nodig hebben. Door te zorgen voor plant en dier kunnen zij (weer) leren om voor zichzelf en anderen te zorgen. De missie van Both Boerenzorg is: “Kijk niet naar iemands beperkingen, maar zie de mogelijkheden!” Both Boerenzorg stimuleert persoonlijke groei en ontwikkeling van mensen, in een groene omgeving.

 

Extra accent op het theehuis met VinyPlus® vergrijsd red cedar 


Het theehuis van Both Boerenzorg is als ontmoetingsruimte een centraal punt voor de bewoners. Bij de realisatie van dit theehuis heeft de opdrachtgever bewust gekozen voor een duurzame en onderhoudsarme oplossing. Hierbij is ook zeer bewust gekozen voor de duurzame afbouwmaterialen van Milin: VinyPlus® gevelbekleding (vergrijsd red cedar) , Milexx® volschuim dakranden en Milinboard® vensterbanken. Het eindresultaat is een prachtig nieuw gebouw met een zeer eigentijdse en warme uitstraling.

Video

Om dit project nog beter in beeld te brengen, hebben we een video gemaakt. Hierin zie je uiteraard het nieuwe theehuis, plus een interview met aannemersbedrijf H.Schouten. Bekijk hier alle projectfoto’s van de nieuwbouw boerderij Both Boerenzorg.