WoodDesign, een uniek gevelpaneel dat zijn karakteristieke en authentieke uitstraling te danken heeft aan de 3-kleurentechnologie. De 3 kleuren zorgen voor een levendige uitstraling en geven meer diepte aan de gehele geveluitstraling.

WoodDesign is een gevelpaneel dat horizontaal wordt aangebracht, waarbij de onderliggende panelen iets onder de bovenliggende panelen steekt, ofwel; het potdeksel model. Dit model dient naast de authentieke uitstraling, voor een goede afwatering en geven de panelen de gelegenheid om te krimpen en uit te zetten bij koude en warmte.

Eenvoudige montage

Net zoals hout, is WoodDesign gevelbekleding gemakkelijk te bewerken.  Hierdoor is het kinderlijk eenvoudig om lengtes in te korten om het gewenste resultaat te krijgen. Naast de goede bewerkbaarheid worden de panelen geleverd in lengtes van 6 meter. Hierdoor wordt het bekleden van grote oppervlaktes een fluitje van een cent.

De gevelpanelen worden op een regelwerk gemonteerd, dat tevens zorg draagt aan de ventilatie van de gehele gevel. De verbinding van de gevelpanelen en het regelwerk wordt gedaan door schroeven die los-vast gemonteerd moeten worden. Hiervoor zijn speciale sleufgaten in de panelen aangebracht voor een eenvoudige montage. De panelen moeten los-vast gemonteerd worden omdat dit ruimte geeft voor de panelen om te “bewegen” bij koude en warmte.

Bij montage raadpleeg ten aller tijden de montage instructie (lees donkere kleuren). Hier wordt uitgelegd wat de juiste manier is van het monteren van WoodDesign gevelbekleding.

Natuurlijke uitstraling

De nieuwe generatie kunststof gevelbekleding gaat steeds meer lijken op natuurlijk hout, wat eeuwen lang toegepast is als gevelbekleding. Dankzij de 3 kleurentechnologie hebben de gevelpanelen een natuurlijke uitstraling. Door de 3 kleuren in combinatie met de unieke 1,5m structuur, zijn de WoodDesign gevelpanelen amper meer te onderscheiden van echt hout.

De natuurlijke uitstraling wordt nog eens versterkt door de, direct uit voorraad leverbare, houtlook kleuren van WoodDesgin. Voor een universele uitstraling wordt de afwerking gedaan door afwerkprofielen in overeenkomende kleuren.

Onderhoudarm

Omdat WoodDesign vervaardigd is uit hoogwaardige kunststoffen, zijn de panelen onderhoudsarm. Dit wil zeggen dat er minimale onderhoud vereist is om de eigenschappen en uitstraling te behouden. Enkel 1 a 2 keer per jaar de gevelbekleding met een sopje schoonmaken volstaat. Gebruik hierbij geen bijtende bestandsdelen, hierdoor kan er kleurverlies optreden. Het gebruik van een hoge drukspuit is mogelijk, echter houdt de spuitmond niet te dicht tegen de gevelpanelen aan.

Gratis kleurmonster

Benieuwd naar het product, de kleuren, de structuur of de kwaliteit? Bestel hier een gratis kleurmonster om het zelf te kunnen beoordelen. Op zoek naar een verkooppunt bij u in de buurt? Vul hier het formulier in en wij zenden u de dichtstbijzijnde Milin dealers.

 

 

Specificaties

Werkende breedte:                      180mm
Breedte:                                         219mm
Lengte:                                           6000mm
Dikte:                                              17mm

 

 

 

Nog geen reacties

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *