Kort geleden hebben wij onze website overgezet naar https versies. Maar wat is https en waarom vinden wij dit belangrijk? Je laat als websitebezoeker veel persoonlijke gegevens achter, maar hoe kunnen wij garanderen dat je gegevens veilig zijn en dat vooral bij online bestellingen?

Wat is https?

Een  URL (website link) begint altijd met http:// maar er is nu ook een veiligere variant de https://. HyperText Transfer Protocol Secure oftewel HTTPS is een verbeterde en veiligere versie van de HTTP(HyperText Transfer Protocol). Dit is een protocol voor het afhandelen van aanvragen tussen de website (browser) en de server (webserver).

Door het gebruik van HTTPS worden communicaties tussen de browser en de webserver versleuteld verstuurd waardoor de gegevens zijn beveiligd.

 

Waarom https?

In ons tijdperk zien wij een steeds toenemende digitalisering. Online winkelen, internetbankieren en web mailingen. Dit zijn voorbeelden waarbij gevoelige en persoonlijke informatie wordt verstuurd. Wij vinden dat deze gevoelige informatie beveiligd moet zijn. Zeker omdat we steeds meer nieuwsberichten horen over “hacken”,  waarbij deze gegevens op straat kunnen komen te liggen.

Omdat wij gebruik maken van een inlogsysteem en online bestelsysteem vinden wij het noodzakelijk dat deze gegevens altijd veilig zijn. Voor gebruikers is het een veilige gedachte dat de gegevens die ze invullen beveiligd zijn en niet terecht kunnen komen bij derden.

Veilig en eenvoudig online bestellen, daar staan wij voor!

Heeft het invloed op de websitebezoeker?

Voor de websitebezoeker brengt dit enkel voordelen met zich mee. Een zichtbaar verschil is de URL waarbij nu een groen slot en de https te zien zijn in het groen (zie de afbeelding hieronder). Hieraan is te herkennen dat de gegevens die op de website worden ingevuld veilig zijn.

Een ander merkbaar verschil is de snelheid. De gegevens en pagina’s zullen sneller verzonden of geladen worden, waardoor de gebruikersvriendelijkheid van de website toeneemt. Voor de rest zullen bezoekers of gebruikers niets merken van deze aanpassing.

De voordelen op een rijtje

  • De gegevens van de websitebezoeker zijn versleuteld en daarom veilig.
  • De accounts, bestellingen en invullingen komen niet op straat te liggen
  • Toename van de snelheid van de websites
  • Geen onnodige pop-ups of frustrerende reclame

Zelf online bestelsysteem ervaren?

Wil je zelf ervaren hoe het online bestelsysteem werkt? Lees eerst de voorwaarden betreft bestellen bij Milin B.V.. Kom je in aanmerking tot het gebruik van het online bestelsysteem? Registreer je op onze website.

“uw gegevens zijn veilig op de websites van Milin B.V.”