Nu het weer winter wordt, brengt men meer tijd binnen door. Hierdoor ontstaat een drang naar het veranderen of vernieuwen van de inrichting, om zo het idee te krijgen je weer in een nieuw huis te begeven. Een onderdeel van de inrichting gebeurd op het venster voor het raam, op de vensterbank.  Veel bewoners zullen hun vensterbank decoratief inrichten, om het aanzicht van buiten een bepaalde sfeer te geven die past bij de gehele inrichting van het huis. Lees hier alles over de vensterbank vervangen. 

Het kan zijn dat de decoratieve spullen hun gewenste resultaat leveren. Echter, kan de vensterbank waarop het geplaatst wordt flink verouderd, verkleurd of beschadigd zijn. Men denkt dat dit veel werk is om de vensterbank te vervangen, in de praktijk ligt dit anders.

Vensterbank vervangen

monteren vensterbankEen renovatie van de bestaande vensterbank is eenvoudiger dan je van te voren zal denken. Vroeger werden vensters afgewerkt met hout, tegenwoordig worden renovaties of nieuw te bouwen vensters afgewerkt met kunststof vensterbanken. De kunststof vensterbanken van Milinboard hebben een stap voor stap montage instructie wat de montage kinderlijk eenvoudig maakt. Voor een overzichtelijk overzicht lees hier de blog: het monteren van een kunststof venterbank.

Voor een snelle renovatie bestaan er ook de overzetvensterbanken die over de bestaande vensterbank geplaatst kunnen worden. Zo bespaar je tijd en geld bij het verwijderen van de oude bestaande vensterbank.

Kunststof vensterbanken

Vensterbank slaapkamerTegenwoordig wordt kunststof zo vervaardigd dat het veel voordelen met zich mee brengt. Zo is kunststof slag-, stoot- en kras vast, onderhoudsarm, waterafstotend, UV-bestendig, gemakkelijk te verwerken en behoort schilderen tot de verleden tijd.

Kunststof vensterbanken zijn verkrijgbaar in een spitse neus afwerking, de overzetvensterbank en de steenlook vensterbank. Deze vensterbanken zijn in verschillende kleuren leverbaar zoals bijvoorbeeld de standaard kleuren wit en crème, maar ook marmer structuren zitten in het kleuren assortiment.

Natuurstenen vensterbank van kunststof

steenlook vensterbankbetonlook vensterbankHet klinkt gek maar ook kunststof kan de uitstraling van natuursteen hebben. Door ontwikkelingen in het productieproces kan er een structuur en bepaalde kleuren aan het oppervlak worden aangebracht om zo een natuurstenen uitstraling te creëren, de steenlook vensterbank. Van een afstand is het verschil niet te zien. Een zelfde uitstraling, maar dan met de voordelen van kunststof, het ideale product om een warme en luxe sfeer te creëren.

Vensterbank kopen

vensterbank kopenVensterbank vervangen is dichterbij dan je denkt! Een vensterbank kopen kan eenvoudig bij één van de vele erkende Milin dealers verspreid over het hele land. Er is altijd een vestiging bij jou in de buurt. Uiteraard kun je de vensterbanken ook bestellen en laten afleveren op de gewenste locatie. Kies je ervoor de montage over te laten aan een specialist? Dan hebben wij hiervoor erkende montage bedrijven die dit graag voor je verzorgen. Voor verkooppunten of montage bedrijven bij jou in de buurt, vul het verkooppunten formulier in.