Nieuw- en renovatieprojecten gebruiken steeds meer duurzame afbouwmaterialen

Het consumenten vertrouwen staat op het hoogste punt in ruim 9 jaar. Het vertrouwen groeit, en daarmee zal vooral de koopbereidheid sterk toenemen berekent het CBS. De hypotheekrente staat nog op een laag punt en deze samenhang van meer koopbereidheid en lage rente geeft een boost aan de woningmarkt. De woningmarkt zit in de lift, dit is goed te zien aan de huizenprijzen die behoorlijk oplopen.

kozijnprofielenDe economie groeit, werkloosheid neemt af en de hypotheekrente is laag. Deze drie factoren maken het kopen van een huis tegenwoordig erg aantrekkelijk. Het Kadaster heeft een stijging van 25,9% berekend op de verkoop van woningen vergeleken met dezelfde periode  in 2015. Niet alleen in augustus heeft dit plaatsgevonden, elke maand van 2016 heeft een positievere uitslag in vergelijking met die maanden in 2015. Het Kadaster schat dat er zo’n 200.000 woningen verkocht zullen worden in vergelijking met de 178.000 van 2015.

Ook de nieuwbouw  is zijn weg naar boven ingeslagen. 14% meer nieuwbouwwoningen dat verkocht werden in vergelijking met het jaar hiervoor. Er is echter wel een achterstand met nieuwe plannen waardoor er een tekort aan nieuwbouw woningen kan ontstaan in de aankomende jaren (dit maakt de kansen voor prefab woningen groter).

Goede tijd voor de bouwwereld

Speel in op de ontwikkelingen dat de koopbereidheid en koopkracht weer toeneemt. Duurzaamheid gaat weer een grote rol spelen in de beslissingen van de eindgebruikers omdat daar simpelweg weer geld voor is. Ook staat er in de nationale klimaattop plannen van de overheid dat er steeds meer geïnvesteerd moet worden in duurzaamheid.  Er zal werk ontstaan in de nieuwbouw sector waarbij je de duurzame afbouwmaterialen van Milin B.V. uitstekend kan toepassen. Naast de duurzaamheid heeft de onderhoudsarme eigenschap ook flinke invloed. Men heeft steeds minder tijd te spenderen en wil dus geen tot weinig onderhoud aan haar of zijn woning. Denk bij duurzame en onderhoudsarme afbouwmaterialen aan recyclebare producten zoals gevelbekleding, dakranden en plaatmateriaal.

Kunststof kozijn marktleider in renovatiemarkt

Ook voor de kunststof kozijnen markt valt er niet veel te klagen. De kozijnen markt groeide in 2015 al flink met een schatting van zo’n 25%. Deze ontwikkeling zal zich in 2016 voorzetten,  naar schatting zal de kozijnen markt ieder jaar met 5% groeien in de jaren 2016 t/m 2018. De renovatiemarkt geeft de meeste opdrachten, deze markt  is ruim drie keer groter dan de nieuwbouwmarkt. De kunststof kozijnen heeft het hout van de troon gestoten als marktleider. Mensen zien steeds meer de voordelen in de kunststof kozijnen en dit is goed te merken. De totale kozijnenmarkt heeft 47% kunststof kozijnen tegenover 45% houten kozijnen.

Kunststof kozijnen worden afgewerkt met kunststof 

Voor de kozijnenmontage bedrijven is het nu zaak om te profiteren van het feit dat de markt flink groeit en deze groei de  komende jaren alsmaar zal toenemen. Wees uniek in het aanbieden van kozijnen door bijvoorbeeld gefolieerde afwerkprofielen te gebruiken in de kleuren die de eindgebruiker wenst of bied een totaalpakket aan voor kozijnafwerkingen voor binnen en buiten. Milin B.V. biedt een one-stop-shopping formule aan voor de kozijnenbranche waar je al je kozijn profielen kunt halen op één adres.

Bronnen:
https://www.cbs.nl/nl-nl/economie/bouwen-en-wonen
http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=81884NED
https://www.kadaster.nl/zakelijk
http://www.nu-energiebesparen.nl/page/674/artikel1.html
https://economie.rabobank.com/publicaties/2016/mei/woningmarkt-stevent-af-op-hoog-aantal-verkopen-en-flinke-prijsstijgingen/