deeplas dakrand
Deeplas volschuim dakrandpanelen

Deeplas dakrandpanelen zijn gemaakt van PVC of te wel kunststof. De dakrandpanelen met een volschuim […]

Kenmerken: Beschermend, Eenvoudige montage, Lange lengtes, Onderhoudsarm, Vochtbestendig
Bekijken
volschuim dakrandpanelen
Milexx Big Board dakrandpanelen

Milexx Big Board dakrandpanelen met structuurfolie Big Board® dakrandpanelen met structuurfolie worden gemaakt van kunststof […]

Kenmerken: Gemakkelijk te verwerken, Lange lengtes, Milieuvriendelijk, Natuurlijke uitstraling, Onderhoudsarm, UV bestendig
Bekijken
dakrandpanelen
Milexx volschuim dakranden

Milexx kunststof dakrand Milexx® volschuim dakrandpanelen zijn gemaakt van PVC-UE volschuim met een co-extrusie toplaag, […]

Kenmerken: Gemakkelijk te verwerken, Lange lengtes, Milieuvriendelijk, Natuurlijke uitstraling, Onderhoudsarm, UV bestendig, Vochtbestendig
Bekijken

Onze merken

Volschuim dakrandpanelen

Kunststof boeidelen van volschuim zijn eenvoudig te bewerken. Volschuim is rot- en schimmelvrij. Volschuim boeidelen hebben een neus aan de onderzijde. Dit zorgt voor een strakke aansluiting op de onderzijde van het overstek. 

Houten boeidelen zijn gevoelig voor rot, schimmels en algengroei. Boeidelen en dakranden zitten vaak op lastig bereikbare plaatsen zodat regelmatig onderhoud bemoeilijkt wordt. De levensduur van houten boeien en dakranden is daardoor vaak beperkt.

Volschuim boeidelen

Kunststof boeidleen volschuim van Milin zijn onderhoudsarm. Ze hebben een lange levensduur en zijn voorzien van Dubo-keur. Milin levert hiervoor onder meer de volschuim kunststof boeidelen van Milexx. Volschuim is een massief materiaal dat zich net zo eenvoudig laat bewerken als hout.

Volschuim dakrandpanelen

De kunststof boeidelen volschuim van Milexx zijn gedetailleerd als dakrandpaneel. Ze zijn daarvoor voorzien van een neus waarmee een strakke aansluiting te maken is op de bekleding van de onderzijde van het overstek.

De neus aan de onderzijde van het paneel vormt een strakke, haakse hoek. Deze valt over het plafond van het overstek en dekt de naad van de aansluiting onzichtbaar af.

Het profiel leent zich ook uitstekend voor bekleding van een achterliggende houten boei of achterconstructie zonder overstek. De neus is indien nodig op de juiste dikte af te zagen en zorgt er zo voor dat de onderste rand van het hout ook in één keer afgewerkt is.

Volschuim boeidelen monteren

Volschuim boeidelen zijn op verschillende manieren te monteren. Er zijn hulpprofielen beschikbaar om ze in te plaatsen, waaronder een ongelijkzijdig U-profiel. Met name voor renovaties is er een stoelprofiel beschikbaar. De bovenzijde hiervan is achter een bestaande daktrim te schuiven, als daar onvoldoende ruimte is om het dakrandpaneel er rechtstreeks achter te plaatsen.

Volschuim boeidelen zijn ook eenvoudig met nagels te bevestigen. Door gebruik te maken van spijkers met kunststof kop of RVS schroeven met gekleurde kop, is de bevestiging nauwelijks zichtbaar.

Afmetingen volschuim dakrandpanelen

Milexx dakrandpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes, van 100 tot 400 mm. De lengte bedraagt 6 meter en de dikte 9 mm. De neus is 35 mm. Milexx dakrandpanelen zijn verkrijgbaar in wit of crème, met of zonder structuurfolie.

Milexx Big Board panelen hebben een structuurfolie in verschillende kleuren. De dikte van dit paneel is 16 mm, met een hoogte van 225, 300 of 400 mm.