Anno 2018 is duurzaamheid belangrijker dan ooit. En deze aandacht voor duurzaamheid zorgt grote veranderingen in de bouwsector, in zowel bouwprocessen als materialen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook voor veel lagere bedrijfskosten, efficiëntere processen en betere producten. Kortom: meer klantwaarde.

Een duurzame keuze

Milin wil een maatschappelijk betrokken onderneming zijn. Hierin past een continue aandacht voor duurzaamheid. Zowel onze bedrijfsvoering als ons producten- en dienstenaanbod is duurzaam. Zo is het bedrijfspand van Milin volledig gericht op de toekomst: energiebesparing, milieu- en onderhoudsvriendelijkheid staan centraal. Het gebouw is voorzien van een warmtepomp en een warmte-terugwin-systeem, waardoor het een EPC-waarde van 0,6 heeft. Dat zorgt voor lage energiekosten en een comfortabel binnenklimaat voor werknemers. En dat komt weer ten goede aan efficiënte logistieke processen en een nóg betere service.

Circulair bouwen

recyclebaarMilin wil graag een bijdrage leveren aan circulair bouwen. Dat betekent dat we de milieueffecten van onze producten zo veel mogelijk minimaliseren, waarbij we de gehele levenscyclus kritisch bekijken: van grondstof, productie en transport tot onderhoud, sloop en hergebruik. Concreet betekent dit dat we kritisch kijken naar de productieprocessen van onze fabrikanten en het transport minimaliseren doordat we centraal in het land zijn gevestigd. Ook zorgen we voor onderhoudsarme producten met een lange levensduur die bovendien eenvoudig te demonteren zijn. Lees hier meer over circulair bouwen en Milin.

 

 

duurzame keuze