Fronto gevelbekleding eiken
Fronto Multi sponningdeel

Fronto panelen geven gevels en plafonds een unieke uitstraling, door het strakke lijnenspel. De trend […]

Kenmerken: Onderhoudsvriendelijk, weersbestendig, Zeer slagvast
Bekijken
Multi sponningdeel Sheffield eiken grijs
Kerrafront Multi sponningdeel

Kerrafront Multi sponningdeel Het multi sponningdeel is een uniek product en geeft gevels een eigentijds […]

Kenmerken: Hoge materiaaldichtheid, Natuurlijke uitstraling, Onderhoudsarm, UV bestendig
Bekijken
VinyPlus Kitami Oak
VinyPlus rondkant gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding Een stijlvolle en aantrekkelijke uitstraling van je woning of bedrijfspand draagt bij aan […]

Kenmerken: CE markering, Lange lengtes monteerbaar (6 meter), Natuurlijke uitstraling, Onderhoudsarm, Onzichtbare montage, UV bestendig, Vochtbestendig
Bekijken
kunststof sponningdeel
Kerrafront Modern Wood dubbel sponningdeel

Met Kerrafront Modern Wood heb je een alternatief voor de tijdrovende  traditionele afwerkingsmaterialen. Door Modern […]

Kenmerken: Dubbel sponningdeel, Hoge materiaaldichtheid, Lange lengtes, Milieuvriendelijk, Onderhoudsarm, UV bestendig
Bekijken

Onze merken

kunststof sponningdeel

Kunststof sponningdelen zijn een moderne en gewilde gevelbekleding. Kunststof vergt weinig onderhoud en is rot- en schimmelvrij. Kunststof sponningdelen zijn er in vele soorten en maten en kleuren.

Milin heeft een uitgebreid assortiment kunststof gevelbekleding. Al deze gevelbekledingen hebben een lange levensduur en een hoge kwaliteit en uitstraling. Ook scoren ze hoog op milieuaspecten van duurzaam bouwen.

Sponningdeel, Minder onderhoud 

Kunststof sponningdelen vergen veel minder onderhoud dan traditionele houten gevelbekleding. Vooral op lastig bereikbare plekken als dakkapellen en topgevels is dat een belangrijke reden om te kiezen voor kunststof. Maar ook op andere plekken is onderhoudsarm kunststof een goede keuze. Wat uitstraling betreft doet kunststof niet onder voor hout, terwijl de mogelijkheden in uiterlijk zelfs groter zijn dan bij hout.

Sponningdeel

Kunststof gevelbekleding is er in meerdere modellen, die overeenkomen met houtprofileringen. Zeer bekend is het rabatdeel dat aan een gevel een authentieke uitstraling geeft. Een meer moderne uitstraling is te realiseren met het sponningdeel. De aansluiting tussen de sponningdelen is slechts een kleine naad, waardoor de gevel veel strakker oogt dan bij klassiek rabat.

Kunststof sponningdelen

Milin heeft kunststof sponningdelen van diverse soorten en merken in het assortiment. Die variëren in model, in werkende breedte, in bevestiging en in de keuze van kleuren en structuren.

Vinyplus® sponningdelen

Vinyplus® is een kunststof deel met een holle structuur met structuurfolie. Het is gemaakt uit hoogwaardig gerecyclede kunststoffen. Vinyplus® heeft een werkende breedte van 150 mm en een lengte van 6 meter. Het is gemakkelijk aan te brengen door de open schroefgatenstructuur aan de bovenzijde.

Extra mogelijkheden met sponningdelen

Sponningdelen van Vinyplus® zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, met of zonder houtnerfstructuur. Aan dit brede assortiment is onder de naam Shadow ook een serie sponningdelen opgenomen waarvan de sponning zwart gekleurd is. Daardoor ontstaat de look and feel van een open gevelbekleding.

Milexx volschuim sponningdelen

Milexx gevelbekleding is een volschuim product. Het kunststof sponningdeel heeft een werkende breedte van 100 mm en een lengte van 5 meter. Milexx sponningdelen zijn verkrijgbaar in wit en in creme. De bevestiging gebeurt met rvs-nieten. Daarvoor is aan de bovenzijde van het paneel een lijn opgenomen bij het extruderen van het profiel.

Kerrafront sponningdeel

De Modern Wood collectie van Kerrafront bestaat uit dubbele sponningdelen, met een houtnerfstructuur in diverse kleuren. De werkende breedte is 332 mm. De lengte bedraagt 6 meter. Kerrafront is een volschuim product. De sponningdelen zijn aan de bovenzijde voorzien van een open sleufgatenstructuur voor eenvoudige bevestiging.

Kerrafront is er ook in enkel sponningdeel in een aantal moderne kleurtrends. Deze sponningdelen hebben een werkende breedte van 318 mm.

Geventileerde gevelconstructie

Voor kunststof sponningdelen geldt zoals voor vrijwel elke gevelbekleding dat ze moeten worden aangebracht op een ventilerende achterconstructie. Zo’n geventileerde gevelconstructie bestaat uit een waterkerende folie tegen de spouwzijde van het binnenblad. Daarop komen veelal verduurzaamde houten latten. Deze worden geplaatst in verticale richting. Ventileren gebeurt door schoorsteenwerking namelijk altijd van beneden naar boven. Dit betekent ook dat er onder- en bovenaan ventilatieruimte moet worden gecreëerd. Bij de diverse sponningdelen zijn daarvoor ventilatieprofielen verkrijgbaar.

Verticale montage

Voor het verticaal monteren van een sponningdeel is veelal een dubbele lattenstructuur nodig. De verticale latten dienen voor de ventilatie, de horizontale latten zijn nodig voor de bevestiging van de sponningdelen.