Waarom een kunststof kozijn zonder kunststof afwerking? Het klinkt tegenstrijdig, maar desondanks gebruiken aannemers ook
dagkanten van MDF. Toch heeft het materiaal ook nadelen in montage en uitstraling ten opzichte van kunststof.

Leverancier van kunststof panelen en profielen MILIN vraagt zich ook af waarom er niet meer kunststof dagkanten en vensterbanken worden toegepast bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Volgens een woordvoerder van MILIN biedt kunststof duurzame voordelen: “Kunststof is onderhoudsarm, omdat je het niet hoeft te schilderen. Bovendien is kunststof waterafstotend. Heeft lange levensduur, kras -en slagvast, UV-bestendig en bovendien leverbaar in lengtes van wel 6 meter.”

Kunststof is 100% recyclebaar

Kunststof dagkantpanelen en profielen zijn 100 procent recyclebaar, dus er is geen afval. Wanneer cradle to cradle vereist wordt in een project of opdracht, dan is een kunststof dagkant uitstekend geschikt voor de binnenafwerking van kozijnen. Ook op kleurechtheid en UV-bestendigheid scoort kunststof hoge ogen. De structuurfolies liggen in meer dan 50 kleurencombinaties op voorraad bij MILIN, omdat er veel vraag is naar uni en houtstructuur-kleuren. MILIN heeft voor de renovatiemarkt speciale paneel en profielmaten voor dagkanten en vensterbanken. Deze markt wordt steeds belangrijker voor de leverancier. “Wij richten ons met name op de kunststof kozijnenmarkt, waaronder kozijn montagebedrijven en kozijn fabrieken.”

Binnen het Milinboard assortiment zijn er verschillende typen kunststof indoor vensterbanken leverbaar: met een ronde of spitse neus. De vensterbanken zijn verkrijgbaar in verschillende designs en maten, tot 60,5 cm breed en wel 6 meter lang. De steenlook vensterbank bijvoorbeeld is niet van echt natuursteen te onderscheiden. Deze variant is bijzonder duurzaam, krasvast en stevig dankzij de oersterke melamine-toplaag. Naast de bestaande vensterbank is er ook de overzet vensterbank met een ronde neus. Hierdoor ziet de oude vensterbank er weer zo goed als nieuw uit. Het is een eenvoudige en een snelle manier om de vensterbank te renoveren.

Kortom: Wanneer je een kunststofkozijn plaatst werk je dit af met kunststof!