kunststof profielen
Milin hard PVC profielen

Hard PVC/Kunststof Profielen van Milin De hard PVC/ kunststof profielen van Milin biedt een ruim […]

Kenmerken: Gelijkzijdige- en ongelijkzijdige hoekprofielen, H-profielen, Kamerprofielen, Kokerprofielen, Platstrips, PVC Profielen, U-profielen, Vouwhoekprofielen, Z-profielen
Bekijken

Onze merken

Kamerprofielen

Kamerprofielen zijn pvc-profielen met holle ruimtes aan de binnenzijde. Ze hebben daardoor meer volume, terwijl ze toch sterk, licht, hanteerbaar en betaalbaar blijven. De opbouw met holle kamers maakt een grote variatie in vormen mogelijk. Milin heeft dan ook een ruim aanbod in kamerprofielen voor allerlei soorten afwerkingen in het interieur.

Kunststof kamerprofielen

De eenvoudigste vorm van een kunststof kamerprofiel is die met een rechthoekige doorsnede. Dit kunststof kamerprofiel vervult daarmee dezelfde functies als houten afwerklatten. Met als grote verschil onder meer dat de kunststof kamerprofielen niet te hoeven worden geschilderd en dat ze in lange lengtes verkrijgbaar zijn, Met profiellengtes van 6 meter is vrijwel elke aansluiting naadloos af te werken.

De kunststof kamerprofielen zijn er in een groot aantal afmetingen. De dikte van het profiel bedraagt 7, 12 of 15 mm, met breedtes van 35 tot 100 mm. De kleur van de kunststof kamerprofielen is wit of crème. Deze kleuren zijn uitstekend geschikt voor onopvallende afwerkingen in de meeste interieurs.

Kamerprofiel met aansluitlip

De rechthoekige kunststof kamerprofielen zijn er ook met een lip. Die kan zowel in het verlengde van het profieloppervlak liggen als haaks daar op. De lip maakt een mooie aansluiting mogelijk met een naastgelegen oppervlak, bijvoorbeeld om een overgang te maken van tegelwerk naar een vlak afgewerkte wand. Met de haakse lip kan het profiel ook dienst doen als hoekprofiel. Er zijn profielen voor zowel een binnenhoek als een buitenhoek.

Softline kamerprofiel

Een variant daarop is het softline kamerprofiel met aansluitlip. Dit profiel heeft een afgeronde bovenzijde.

Kamerhoekprofiel

Speciaal voor de afwerking van buitenhoeken levert Milin kamerhoekprofielen in diverse maten. Dit zijn ongelijkzijdige hoekprofielen met een dikte van 6,0 of 8.0 mm. Ook is een gelijkzijdig hoekprofiel beschikbaar van 110x110x8,0 mm.