Vlonders is een verzamelnaam en wordt vaak gebruikt voor het benoemen van verschillende soorten panelen. Tegenwoordig wordt gesproken over kunststof gevelbekleding, rabatdelen, kunststof schroten of kunststof vlonders.

Houten vlonders? Kunststof vlonders zijn het alternatief!

Vlonders werden vroeger gebruikt voor het bekleden van schuren, huizen en andere gevelafwerkingen. Traditioneel werden de gevels bekleed met houten vlonders, maar tegenwoordig zie je een verandering plaatsvinden naar het gebruik van kunststof vlonders. Deze verandering vindt plaats omdat de houten vlonders veel nadelen hadden vanwege de slechte eigenschappen en het vele onderhoud. Houten vlonders moesten regelmatig gerenoveerd worden om rot, schimmel en verkleuring tegen te gaan.

De kunststof vlonders zijn, in vergelijking met de houten variant, onderhoudsarm, kleurvast, slagvast, UV bestendig, zijn verkrijgbaar in lange lengtes voor een eenvoudige montage. De kunststof vlonders zijn, dankzij de aangebrachte structuurfolie, leverbaar in uiteenlopende kleuren en hebben hierdoor ook een natuurlijke hout uitstraling.

Gratis kleurmonster kunststof vlonders

Op de site kan je eenvoudig een gratis monster aanvragen in de beschikbare kleuren van dat product. Op de specifieke productpagina’s vind je onderin het kopje “kleuren”, hier vraag je eenvoudig een monster aan in de kleur en het soort product.

Ervaar met je eigen ogen en handen hoe de vlonders eruit zien, of de kleur goed tot zijn recht komt en of dit voldoet aan de totale verwachtingen. Enkele minuten investeren om de aanvraag te doen en één tot drie dagen wachten om hem in huis te hebben..