Product vragen

Heeft u vragen over specifieke producten? Dan verwijzen wij je graag door naar onze blog teksten geschreven over de verschillende producten.

Soorten gevelbekleding             Vensterbanken
Steenstrips
Hygiënische wandpanelen        Vlonderplanken
Afwerkprofielen                           Paneelprofielen
Bouwfolie

Specifieke vragen

Heb je, na het lezen van de blog, nog vragen?
Neem dan contact op met de binnendienst van Milin verkoop@milin.nl, die klaar staan om je vragen te beantwoorden. 030 657 90 20

Toepassingen producten

Heeft u vragen over toepassingen van de producten van Milin? Dan verwijzen wij je graag door naar onze blog teksten geschreven over de toepassingen van onze producten.

Gevelbekleding in de wintermaanden
Montage kunststof gevelbekleding
Bevestigen van een HACCP wand
Schilderen van gevelbekleding
Reinigen van kunststof gevelbekleding
Ventilatie gevelbekleding

Algemeen


Waar staat Milin voor?

Milin is totaalleverancier van duurzaam afbouwmateriaal. Onze medewerkers staan dagelijks klaar om klanten in diverse sectoren optimaal te ondersteunen bij de totstandkoming van hun projecten. Met een ruime voorraad, verdeeld over meerdere opslaghallen van in totaal 6000 m2, weet Milin optimaal invulling te geven aan het streven naar een snelle en accurate levering van panelen en profielen binnen 24 uur.


Welke merken levert Milin?

Milin is leverancier van verschillende soorten merken als het gaat om gevelbekleding, dakranden, afwerkprofielen, kozijnen, vloeren, wanden en plafonds. De merken luiden: Milin, Vinyplus, Eurotexx, Milexx, Milinboard, Thomdeck, Milyt, WoodDesign, Wonderboard, VinyStone, VinyTherm, Veka, Zierer. Met dit brede scala aan producten hebben wij voor ieder wat wils. Voor een totaal overzicht van alle merken klik hier.


Waar kan ik Milin op bereiken?

Wij hebben, om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, een keuze menu op onze telefoonlijn geïntegreerd. Met één druk op de knop kun je direct de juiste afdeling aan de lijn krijgen. Telefoonnummer Milin: 030 606 92 25.
Keuze 1: verkoop
Keuze 2: Administratie
Keuze 3: Inkoop
Keuze 4: Marketing
Keuze 5: Magazijn
Keuze 6: Overige


Waar worden de producten gemaakt?

De producten van Milin komen uit Europa. Hiermee zorgen wij voor werkgelegenheid, goede kwaliteit en een snelle levering.


Hoelang bestaat het bedrijf?

Milin is ruim 15 jaar geleden begonnen, inmiddels is Milin uitgegroeid tot een erkend leverancier van duurzame afbouwmaterialen.


Hoe plaats ik een bestelling?

Een bestelling plaatsen kan via verschillende kanalen.
Optie 1: Via het online bestelsysteem
Optie 2: Telefonisch +31(0)30 657 9020
Optie 3: Bestelformulier (download hier het formulier)
Optie 4: Afhalen


 

Hoelang duurt het voordat een bestelling op bestemming is?

Het is mogelijk om 24 uur na je bestelling de producten op bestemming te hebben. Dit ligt echter aan het afleveradres. We hebben een overzicht gemaakt waarop de leveringsgebieden met de leveringsdagen te zien zijn.


Hoe weet ik wie mijn contact persoon is?

Wegens groeiend succes hebben wij Nederlands onderverdeeld in Rayons. Noord & Oost, Zuid en West. We hebben een overzicht gemaakt waarop de rayonindeling te zien is.


Wat zijn de openingstijden?

Milin is geopend op werkdagen van 08:00 t/m 12:15 en van 12:45 t/m 17:00.


Hoe kan ik de producten beter leren kennen?

Milin biedt vele mogelijkheden tot het beter leren kennen van haar producten. Naast de productinformatieboekjes hebben we instructieboekjes, montage video’s en kan je monsters aanvragen. Hiernaast hebben we hier een aantal projecten samengesteld die met Milin producten zijn afgewerkt. Om optimaal de montage onder de knie te krijgen, biedt Milin de mogelijkheid tot product training waar we stap voor stap, in een speciale ruimte, de montage nalopen, neem hiervoor contact op met de verkoopafdeling. Tevens hebben wij een app waarom alle informatie gebundeld is.


Hoe bestel ik een gratis kleurmonster?

Op de website is er de mogelijk om monsters aan te vragen, dit kan op de specifieke productpagina’s. Op deze pagina’s, onder het kopje “kleuren” kun je de juiste kleur selecteren (maximaal 3), het soort gevelbekleding van dat desbetreffende merk kiezen in de volgende stap en vervolgens een formulier in te vullen met uw gegevens. Naast monsters bestellen, kun je altijd nog via de mail of telefonisch monsters aan vragen. Dit kan via Verkoop@milin.nl of via de telefoon en bel naar 030 657 9020.


 

Brengt Milin een nieuwsbrief uit?

Milin brengt een aantal keer per jaar een nieuwsbrief uit. Hierin vind je het laatste nieuws binnen de kunststof gevelbekleding en informatie over nieuwe ontwikkelingen binnen Milin. Naast de nieuwsbrief heeft Milin een eigen blog waar alle nieuwsitems terug te vinden zijn. Inschrijven voor Milin nieuwsbrief?


Is Milin aanwezig op beurzen of congressen?

Milin staat ook dit jaar weer op een aantal beurzen met betrekking tot duurzaam afbouwmateriaal. Kijk hier voor nieuwsartikelen over de beurzen waar Milin aanwezig was of zal zijn.


Welke certificeringen heeft Milin?

De producten van Milin beschikken over een aantal certificeringen. Hieronder vallen: CE-markering, SKG keurmerk HACCP hygiëne, brandveiligheid, REACH keurmerk en garantie voorwaarde.


Ik heb een vraag, waar kan ik terecht?

Als jou vraag niet tussen de veel gestelde vragen staat, kun je vrijblijvend contact opnemen met onze binnendienst 030- 657 90 20 die graag voor je klaar staan.


Waar kan ik klachten indienen?

De klachten worden via de mail behandeld. Stuur je klacht naar klantenservice@milin.nl


Welke gegevens moet ik sturen om een klacht in te dienen?

Wij hebben nodig: Het factuurnummer, het betreffende artikel, omschrijving van de klacht en optioneel foto’s om het probleem te verduidelijken.


Krijg ik ook garantie als ik het zelf monteer?

Bijna alle producten van Milin hebben een garantie van 10 jaar mocht er voldaan worden aan alle voorschriften. Klik hier voor een overzicht van de garantie voorschriften, het betreft Artikel 15 Garantie.

 

Inlog website/webshop


Wat heeft de nieuwe website te bieden?

Een nieuw, overzichtelijke en dynamische uitstraling waar vooral de gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel staat. De website heeft een handige productwijzer om gemakkelijk het gewenste product te vinden, een online bestelsysteem, promotie- en montageinstructievideo’s, een blog voor al het laatste nieuws en een database vol met duurzame, onderhoudsarme en milieuvriendelijke afbouwmaterialen. Voor het gemak hebben wij een video gemaakt, waar stap voor stap wordt uitgelegd, wat de nieuwe website te bieden heeft.


Ik wil graag klant worden bij Milin, kan dit en hoe gaat dit in zijn werk?

Je kan op meerdere manieren klant worden van Milin. Via de telefoon, een bezoek of via de website. Via de telefoon en een bezoek heeft u contact met een medewerker van de verkoop. Via de website kunt u zich aanmelden door een aanmeldformulier in te vullen. Na goedkeuring van onze verkoopafdeling kun je direct gebruik maken van alle voordelen die de site te bieden heeft.


Hoe kan ik mij registreren?

Het registreren op de website gaat als volgt: rechtsboven staat een mogelijkheid om “inloggen als klant”. Als je hier op drukt, opent er een scherm waar je kan inloggen of registreren. Druk vervolgens op registeren en vul het gehele invulformulier naar juistheid in. Hierna wordt er een mail gestuurd naar het ingevulde e-mailadres om de registratie te bevestigen. Je bent nu geregistreerd als klant waar je gelijk een bestelling kan plaatsen in het bestelsysteem. Voor het gemak hebben wij een video gemaakt, waar stap voor stap wordt uitgelegd, hoe het registratieproces in zijn werk gaat.


Hoe kan ik inloggen?

Ga naar de website, rechtsboven in het menu staat er ‘’inloggen als klant’’ als je hier op drukt kun je in de velden je gebruikersnaam/debiteurennummer  en wachtwoord invullen. Vink ‘’gegevens onthouden’’ aan om je gebruikersnaam/debiteurennummer en wachtwoord te onthouden zodat je de volgende keer met een enkele klik kan inloggen. Voor het gemak hebben wij een video gemaakt, waar stap voor stap wordt uitgelegd, hoe je kan inloggen.


Ik ben mijn wachtwoord kwijt, wat nu?

Het is heel gemakkelijk een nieuw wachtwoord op te vragen. Ga naar ‘’inloggen als klant’’ en druk vervolgens op ‘’wachtwoord vergeten?’. Vul hier je gebruikersnaam/debiteurennummer of e-mailadres in zodat wij een nieuw wachtwoord via de mail kunnen sturen.


Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Uw gegevens worden opgeslagen in ons klantenbestand en worden niet met derde gedeeld.


Waar kan ik mijn gegevens wijzigen?

Je gegevens kan je pas wijzigen als je ingelogd bent. Ga na het inloggen met je muis naar rechtsboven waar je naam staat, klik hierop. Je zit in accountgegevens waar je persoonlijke informatie kan wijzigingen, overzicht van je bestellingen in kan zien en een favorieten lijst maken om snel en eenvoudig bestellingen te plaatsen.


Hoe gaat het online bestelling proces?

Allereerst moet je ingelogd zijn. Als je dat bent kan je via producten pagina naar de juiste productgroep gaan. Daarop geklikt, krijg je een lijst met alle producten binnen deze productgroep. Als je klikt op bekijk kom je op een specifieke productpagina, hieronder vind je een tabblad met als kop ‘’artikelen’’, ”Kleuren”, “Downloads” en ”Review”. Om een online bestelling te plaatsen heb je het tabblad ”artikelen” nodig. Hier kunnen bestellingen worden geplaatst. Voor het gemak hebben wij een video gemaakt, waar stap voor stap wordt uitgelegd, hoe je online bestellingen kan plaatsen.