Ben jij op zoek naar een leuke, afwisselende financiële functie in een professionele en dynamische omgeving? Dan is deze baan iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als financieel administratief medewerker ben je samen met je collega verantwoordelijk voor de volledige financiële administratie. Deze functie omvat een breed takenpakket. Zo ben je o.a. verantwoordelijk voor de verwerking van de bankmutaties, het debiteurenbeheer in nauwe samenspraak met de afdeling verkoop binnendienst en het zorgdragen voor de crediteurenadministratie inclusief het coördineren van de factuurstroom.

Over Milin

Milin BV te Nieuwegein is totaalleverancier in panelen en profielen voor onderhoudsarme gevel- en wandafwerking. De organisatie is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een succesvolle organisatie waarin de medewerkers dagelijks in de weer zijn om klanten optimaal te ondersteunen in de uitvoering van hun afbouwprojecten. Wij zijn een sterk groeiende, gezonde organisatie die zich met name richt op de nieuwbouw-, renovatie- en onderhoudsmarkt.

Milin is onderdeel van de Schoonderwolf Groep, een groep van 18 technisch georiënteerde bedrijven gevestigd in het midden, oosten en noorden van Nederland. Het bedrijf wordt gekenmerkt door een nuchtere cultuur en een streven naar efficiënte werkprocessen.

Wie ben jij?

• Je beschikt over een relevante opleiding op mbo-niveau;
• Je werk nauwkeurig en bent cijfermatig sterk en beschikt over een analytisch inzicht;
• Je bent flexibel, communicatief vaardig en proactief;
• Je hebt kennis van en affiniteit met ERP pakketten;
• Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Kennis van de Duitse en Engelse taal is een pre.

Wat bieden wij?

Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij een afwisselende baan binnen een ondernemend en groeiend bedrijf. Je gaat werken in een enthousiast en professioneel team waarin volop ruimte is voor eigen inbreng. We geven je de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren en jezelf te ontwikkelen. Samen bouwen we aan de toekomst van Milin!

Vanzelfsprekend hierbij zijn goede arbeidsvoorwaarden als een 20-urige werkweek (bij voorkeur in te vullen op de ochtenden), 37 vakantiedagen (op basis van fulltime), reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, bonus regeling en een salaris conform cao Hibin. Veel ruimte voor gezelligheid zoals o.a. een bouwvak barbecue, jaarfeest, attenties bij feestdagen en meer.

Spreekt deze functie je aan?

Zie jij jezelf als ons teamlid? Aarzel dan niet en stuur je sollicitatie met cv en een motivatie naar hr@milin.nl, zodat we elkaar snel kunnen ontmoeten. Voor vragen kun je contact opnemen met Gert Wesselink, Controller, (Telefoon 0523 – 615 631).