steenstrips voor buiten
VinyTherm steenlook gevelbekleding

VinyTherm steenstrips voor buiten VinyTherm® steenstrips voor buiten waar echt natuursteen in het oppervlak is […]

Kenmerken: 30 jaar garantie, Echte natuursteen toplaag, Onderhoudsarm, Recyclebaar, UV bestendig, Vochtbestendig
Bekijken

Onze merken

Natuursteen gevelbekleding

Een gevelbekleding van natuursteen heeft een chique uitstraling. Met steenlook gevelbekleding is deze uitstraling op een eenvoudige en betaalbare manier te realiseren. De toplaag van echt natuursteen staat garant voor een natuurlijk uiterlijk en een lange levensduur.

Van oudsher bouwen mensen met materialen die voorhanden zijn. In vele landen is bouwen met natuursteen dan ook heel gewoon. Daarvoor werd de steen gebruikt die dichtbij gewonnen kon worden. Nederland heeft geen bergen en kent die traditie dus veel minder. Natuursteen is in Nederland dan ook vooral een bouwmateriaal met een chique uitstraling.

Natuursteen gevel

Een gevel met natuursteen bestond van oudsher vaak uit een massieve muur van gestapelde blokken. Moderner alternatief is het aan een gevel ophangen van een buitenbekleding van relatief dunne natuursteen platen, stroken of tegels. Ook bij zo’n bekleding blijft natuursteen echter een zwaar materiaal, dat een stevige achterconstructie vereist op een daarop berekende zware fundering. Het aanbrengen van natuursteen vergt vakmanschap, waarbij elke steensoort zijn eigen aandachtspunten heeft.

Gevelbekleding natuursteen

In de moderne architectuur in Nederland is gevelbekleding met natuursteen een mooi alternatief voor standaard metselwerk of houten gevelbekleding. De traditionele verwerking van zwaar natuursteen past echter niet in de moderne bouwmethodes. Milin biedt daarvoor alternatieven op basis van kunststof panelen met een toplaag van echt natuursteen.

De toplaag van echt natuursteen zorgt er voor dat de gevelpanelen nauwelijks te onderscheiden zijn van echte natuurstenen panelen. Ook hebben ze de slijtvastheid en robuustheid van echt natuursteen. Tevens zijn ze UV-bestendig. Daardoor kan Milin 30 jaar garantie geven op de natuursteen gevelbekledingspanelen.

Gevelbekleding steenlook

Kunststof panelen met natuursteen toplaag zijn 26 mm dik en hebben een eigen gewicht van 7,2 kg/m2. Ze zijn onderhoudsarm en ze zijn recyclebaar. De panelen zijn voorzien van Dubo-keur.

Aan de bovenzijde van de steenlook gevelbekledingspanelen is een doorgaande strook sleufgaten aangebracht voor een snelle en eenvoudige bevestiging met schroeven. Deze strook wordt afgedekt door de overlap van het volgende paneel. Steenlook gevelbekleding is daardoor zowel in verwerking als materiaal veel goedkoper dan natuursteen, terwijl het ook een minder zware achterconstructie vereist.

De natuursteen gevelbekleding is verkrijgbaar in tot wel twaalf soorten en kleuren, zoals dolomit, tirol, toscana, alpin, sahara, elba, helios, aqua en ravenna.

Vlakke gevel of blokkenmotief

Milin levert gevelbekleding met steenlook onder de merknaam vinyTherm. VinyTherm bestaat uit stroken van 6 meter lang, met een werkende breedte van 180 mm. VinyTherm is verkrijgbaar met een vlakke onderlinge aansluiting of met een V-groef tussen de panelen.

Geventileerde achterconstructie

Aanbrengen van gevelbekleding met steenlook gebeurt altijd op een geventileerde achterconstructie. Die bestaat normaliter uit een regelwerk van verticaal geplaatste latten. Aan de onder- en bovenzijde zijn openingen nodig voor voldoende ventilatie. Voor vinyTherm zijn daarvoor speciale ventilatieprofielen leverbaar.