(0)30 - 6069220 Op werkdagen van 09:00 - 12:15 en van 12:45 - 16:00 uur
Menu
Boeiboord
MIL155_header_vinyplus dakranden.jpg
MIL155_header_vinyplus dakranden2_390x120.jpg

Boeiboord

Boeiboord is beschikbaar in meer dan 10 verschillende kleuren! In het assortiment van Milin is er keuze uit kunststof dakranden en volschuim dakranden met of zonder structuurfolie. In ons brede assortiment vind je dakranden, overstekken, boeiboord, plafond panelen en boeidelen.

Onze merken boeiboorden

Referentieprojecten

MG_8967

Milyt dakrand in Drachten

De dakranden waren aan renovatie toe, het hout begon te rotten en te schimmelen. Door de dakgootbekleding te vervangen met Milyt HPL plaatmetriaal zorg je voor onderhoudsarme bekleding. Een enkele keer schoonmaken volstaat! 

kozijnafwerking-buiten-

Kozijnafwerking met Deeplas haakse hoek

De woningen zijn afgewerkt met Deeplas, een volschuim haakse hoek. Deze zijn toegepast op alle woningen om het kozijn en de haakse hoek mee af te werken. Dit geeft een authentieke uitstraling aan de woningen.

Milyt-Heinekenszand_1_007

Milyt HPL Boeidelen in Heinekenzand

Een basisschool in Heinekenzand is bekleed met Milyt HPL platen. De kunststof platen passen perfect bij de kleur van het gehele gebouw.

Royal-villa-web-2

De Royal Villa

Dit is één van de nieuwe houtstructuren van VinyPlus en geeft het chalet een natuurlijke uitstraling. Van een meter afstand is niet te zien of het om kunststof of hout gaat.

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Boeiboorden van Milin 

Houten boeidelen vragen veel onderhoud en hebben een beperkte levensduur. Milin biedt diverse goede alternatieven in kunststof, die onderhoudsarm zijn en een lange levensduur hebben. Houten boeidelen vervangen door deze materialen is dan ook een fraaie en duurzame oplossing. 

Kunststof dakranden

Boeidelen vervangen is relatief eenvoudig met de kunststof oplossingen van Milin. Milin biedt keuze uit VinyPlus dakranden, Deeplas volschuim dakrandpanelen, Milexx volschuim dakrandpanelen en Milexx Bigboard dakrandpanelen. VinyPlus dakranden zijn holle kunststof profielen. De andere soorten zijn allemaal volschuim kunststof. De verschillen zitten vooral in de mogelijke afmetingen en de verkrijgbare kleuren. Alle dakrandpanelen hebben een L-vorm, waarmee eenvoudig strakke aansluitingen zijn te realiseren.

Boeiboord vervangen

Eens in de zoveel tijd zijn boeiboorden toe aan vervangen. Kies voor een kunststof of volschuim boeiboord en kies voor onderhoudsvriendelijk. De boeiboorden in het assortiment van Milin zijn er in veel verschillende kleuren, zo is er altijd een kleur boeiboord dat past bij jouw woning. De VinyPlus dakranden zijn er in een legio aan kleuren en structuren. Kiest u voor een strakke witte dakrand of voor een stijlvolle houtstructuur. Voor elk project hebben wij een passende dakrand. Vraag een gratis kleurmonster aan om de kleuren thuis te kunnen vergelijken.

Montageclip VinyPlus boeidelen

De dakranden van VinyPlus hebben een eigen systeem voor blinde bevestiging. Dit werkt met speciale montageclips die tegen de achterconstructie worden gemonteerd. De montageclip heeft een neus en is daarmee eenvoudig te positioneren. De Vinyplus dakrand klikt middels een sleuf op de montageclips. Daarmee is de bevestiging volstrekt onzichtbaar. Vinyplus biedt een zeer uitgebreid assortiment aan kleuren.

Bespaar tijd met het dakrand montageprofiel van VinyPlus. Door het montageprofiel op het uitgelijnde regelwerk te monteren kan het VinyPlus dakrandpaneel eenvoudig bevestigd worden. Het montageprofiel wordt achter het dakrandpaneel bevestigd en geeft de dakrand een strakke en moderne uitstraling.

Dakrandafwerking

Jouw dakrandafwerking kan in meer dan 10 verschillende kleuren! Door te kiezen voor kunststof dakrandafwerking van VinyPlus krijgt jouw dakrand een schitterende strakke en moderne uitstraling. Een houten boeiboord heeft altijd onderhoud nodig je zult het eens in de 5 jaar moeten schilderen, door de duurzaamheid van VinyPlus is onderhoud niet nodig, alleen af en toe een sopje is voldoende voor de boeiboorden van VinyPlus.

Blinde bevestiging dakranden

Volschuim dakrandpanelen zijn bij het vervangen van boeidelen op verschillende manieren te monteren. Ze zijn onder meer eenvoudig met nagels of schroeven te bevestigen. Door schroeven of nagels met een kop in kleur te gebruiken, valt de bevestiging zo min mogelijk op.

Hulpprofielen boeidelen vervangen

Er zijn ook hulpprofielen beschikbaar om de dakrandpanelen in te plaatsen, waaronder een ongelijkzijdig U-profiel. Tevens is er een hulpprofiel beschikbaar om aan te sluiten op een bestaande daktrim of kraal als daar weinig ruimte achter zit. Met een hulpprofiel in de vorm van een h is deze overgang heel gemakkelijk te maken en is de bevestiging ook gelijk gedaan.

Geventileerde constructie

Overigens hebben de materialen van een boeiboord altijd een geventileerde constructie nodig, met minimaal 20 mm spouwruimte en ventilatieopeningen aan boven- en onderzijde. De – bij voorkeur verduurzaamde – houten regels worden altijd verticaal geplaatst zodat de constructie van onder naar boven kan ventileren.

Oude boeidelen verwijderen

Boeidelen vervangen begint meestal met het verwijderen van de oude boeidelen. Als die nog in redelijke staat zijn, kunnen ze eventueel dienen als ondergrond voor de nieuwe boeidelen, maar met een geventileerde constructie neemt de dikte dan wel behoorlijk toe. Meestal zal verwijderen dan ook de beste oplossing zijn.

Dakranden

Dakranden van woningen zijn vaak gevoelig voor onderhoud. Houten dakranden die je boeiboord of boeideel beschermen en verfraaien vereisen veel onderhoud. Ze moeten regelmatig geschuurd en geschilderd worden. Door middel van onze kunststof dakrandpanelen werk je de dakranden strak en onderhoudsarm af. Milin dakranden zijn duurzaam, hebben lange lengtes tot 6 meter, zijn onderhoudsvriendelijk, UV-bestendig en beschermend. Op de dakranden van Milin krijgt u minimaal 10 jaar garantie.