(0)30 - 6069220 Op werkdagen van 09:00 - 12:15 en van 12:45 - 16:00 uur
Menu
Volschuim boeidelen
MIL155_header_milexx1_1680x250.jpg
MIL155_header_milexx2_390x120.jpg

Volschuim boeidelen

Volschuim boeidelen zijn de ideale keuze voor een strakke en nette afwerking van je dak. Bij Milin bieden we een uitgebreid assortiment boeidelen in diverse kleuren, zowel met als zonder structuurfolie. Onze boeidelen zijn vervaardigd van hoogwaardig volschuim kunststof, waardoor ze duurzaam en onderhoudsarm zijn.

Onze merken volschuim boeidelen

Referentieprojecten

Haakse-Panelen-Warnsveld_MG_5027

Milexx haakse panelen in Warnsveld

Milexx haakse panelen toegepast op woning in Warnsveld. De bewoners hebben er voor gekozen om verder te gaan met kunststof materialen omdat ze het onderhoud niet meer zagen zitten. Vandaar de keuze voor Milexx kunststof panelen.

dakrandafwerking-kunststof

Boeidelen van kunststof

Op een vakantiepark in de provincie Zeeland zijn nieuwe chalets geplaatst met boeidelen van kunststof als afwerking. De parkeigenaar wilde een duurzaam en onderhoudsarm product zodat de boeidelen lang meegaan en eenvoudig zijn te reinigen.

IMG_3284

Millexx volschuim dakrand

Volschuim dakrandafwerking van Milexx geeft het huis een compleet nieuwe uitstraling. Prachtig afgewerkte haakse hoeken en regenpijpen die perfect passen. Dit geeft het huis haar nieuwe uitstraling. Dit huis kan jaren vooruit zonder enige schimmel, rot of extreme kleur verlies.

gevelbekleding-chalet

Unieke chaletafwerking

Op een vakantie park in de Provincie Zeeland zijn er nieuwe chalets geplaatst die geheel afgewerkt zijn met de duurzame producten van Milin B.V.. Er is gebruik gemaakt van de prachtige trend kleur Vergrijsd Red Cedar in de vorm van sponningdeel van VinyPlus gevelbekleding.

Volschuim boeidelen

Kunststof boeidelen van volschuim zijn eenvoudig te bewerken. Volschuim is rot- en schimmelvrij. Volschuim boeidelen hebben een neus aan de onderzijde. Dit zorgt voor een strakke aansluiting op de onderzijde van het overstek. 

Houten boeidelen zijn gevoelig voor rot, schimmels en algengroei. Boeidelen en dakranden zitten vaak op lastig bereikbare plaatsen zodat regelmatig onderhoud bemoeilijkt wordt. De levensduur van houten boeien en dakranden is daardoor vaak beperkt.

Onderhoudsarme boeidelen

Kunststof boeidelen volschuim van Milin zijn onderhoudsarm. Ze hebben een lange levensduur. Milin levert hiervoor onder meer de volschuim kunststof boeidelen van Milexx. Volschuim is een massief materiaal dat zich net zo eenvoudig laat bewerken als hout.

Volschuim dakrandpanelen

De kunststof boeidelen volschuim van Milexx zijn gedetailleerd als dakrandpaneel. Ze zijn daarvoor voorzien van een neus waarmee een strakke aansluiting te maken is op de bekleding van de onderzijde van het overstek.

De neus aan de onderzijde van het paneel vormt een strakke, haakse hoek. Deze valt over het plafond van het overstek en dekt de naad van de aansluiting onzichtbaar af.

Het profiel leent zich ook uitstekend voor bekleding van een achterliggende houten boei of achterconstructie zonder overstek. De neus is indien nodig op de juiste dikte af te zagen en zorgt er zo voor dat de onderste rand van het hout ook in één keer afgewerkt is.

Volschuim boeidelen monteren

Volschuim boeidelen zijn op verschillende manieren te monteren. Er zijn hulpprofielen beschikbaar om ze in te plaatsen, waaronder een ongelijkzijdig U-profiel. Met name voor renovaties is er een stoelprofiel beschikbaar. De bovenzijde hiervan is achter een bestaande daktrim te schuiven, als daar onvoldoende ruimte is om het dakrandpaneel er rechtstreeks achter te plaatsen.

Volschuim boeidelen zijn ook eenvoudig met nagels te bevestigen. Door gebruik te maken van spijkers met kunststof kop of RVS schroeven met gekleurde kop, is de bevestiging nauwelijks zichtbaar.

Afmetingen volschuim dakrandpanelen

Milexx dakrandpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes, van 100 tot 400 mm. De lengte bedraagt 6 meter en de dikte 9 mm. De neus is 35 mm. Milexx dakrandpanelen zijn verkrijgbaar in wit of crème, met of zonder structuurfolie.

Milexx Big Board panelen hebben een structuurfolie in verschillende kleuren. De dikte van dit paneel is 16 mm, met een hoogte van 225, 300 of 400 mm.