(0)30 - 6069220 Op werkdagen van 09:00 - 12:15 en van 12:45 - 16:00 uur
Menu
Boeidelen
MIL155_header_vinyplus dakranden.jpg
MIL155_header_vinyplus dakranden2_390x120.jpg

Boeidelen

Boeidelen zijn perfect voor een strakke dakafwerking. In het assortiment van Milin zijn meer dan 10 verschillende kleuren beschikbaar met of zonder structuurfolie. De boeidelen zijn leverbaar in kunststof en volschuim. In ons brede assortiment vind je dakranden, overstekken, boeiboord, plafond panelen en boeidelen.

Onze merken boeidelen

Referentieprojecten

MG_8967

Milyt dakrand in Drachten

De dakranden waren aan renovatie toe, het hout begon te rotten en te schimmelen. Door de dakgootbekleding te vervangen met Milyt HPL plaatmetriaal zorg je voor onderhoudsarme bekleding. Een enkele keer schoonmaken volstaat! 

kozijnafwerking-buiten-

Kozijnafwerking met Deeplas haakse hoek

De woningen zijn afgewerkt met Deeplas, een volschuim haakse hoek. Deze zijn toegepast op alle woningen om het kozijn en de haakse hoek mee af te werken. Dit geeft een authentieke uitstraling aan de woningen.

Milyt-Heinekenszand_1_007

Milyt HPL Boeidelen in Heinekenzand

Een basisschool in Heinekenzand is bekleed met Milyt HPL platen. De kunststof platen passen perfect bij de kleur van het gehele gebouw.

Royal-villa-web-2

De Royal Villa

Dit is één van de nieuwe houtstructuren van VinyPlus en geeft het chalet een natuurlijke uitstraling. Van een meter afstand is niet te zien of het om kunststof of hout gaat.

Boeidelen

Houten boeidelen vragen aanzienlijk onderhoud en hebben een beperkte levensduur. Milin biedt diverse hoogwaardige kunststof alternatieven die onderhoudsarm zijn en een lange levensduur hebben. Het vervangen van houten boeidelen door deze materialen is een prachtige en duurzame oplossing.

Kunststof

Het vervangen van boeidelen is een relatief eenvoudige klus met de kunststof oplossingen van Milin. We bieden een breed scala aan opties, waaronder Vinyplus, Deeplas volschuim, Milexx volschuim en Milexx Bigboard. Vinyplus zijn holle kunststof profielen, terwijl de andere varianten volschuim kunststof zijn. Deze panelen verschillen voornamelijk in afmetingen en kleuropties. Alle boeidelen hebben een L-vorm, waardoor eenvoudig strakke aansluitingen gerealiseerd kunnen worden.

Vervang je boeiboord

Periodiek is het tijd om boeiboorden te vervangen. Kies daarbij voor onderhoudsvriendelijke kunststof of volschuim boeidelen. Het assortiment van Milin biedt boeidelen in diverse kleuren, zodat er altijd een passende kleur is voor jouw woning. De VinyPlus boeidelen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en structuren. Of je nu gaat voor een strakke witte boeidelen of een stijlvolle houtstructuur, wij hebben voor elk project een geschikt boeiboord. Vraag een gratis kleurmonster aan om de kleuren thuis te kunnen vergelijken.

Montageclip voor Vinyplus

De Vinyplus boeidelen hebben een eigen systeem voor blinde bevestiging. Dit werkt met speciale montageclips die op de achterconstructie worden gemonteerd. De montageclip is voorzien van een neus, waardoor eenvoudige positionering mogelijk is. Het Vinyplus boeiboord wordt vervolgens in de montageclips geschoven, waardoor de bevestiging volledig onzichtbaar is. Vinyplus biedt een uitgebreid assortiment aan kleuren.

Bespaar tijd met het VinyPlus montageprofiel. Door het montageprofiel op het uitgelijnde regelwerk te monteren, kan het VinyPlus boeiboord eenvoudig bevestigd worden. Het montageprofiel wordt achter het boeiboord bevestigd en zorgt voor een strakke en moderne uitstraling van de boeidelen.

Afwerking

Je kunt kiezen uit meer dan 10 verschillende kleuren voor de afwerking van jouw boeidelen. Met kunststof boeidelen van VinyPlus krijgt jouw woning een schitterende strakke en moderne uitstraling. In tegenstelling tot hout heeft VinyPlus geen onderhoud nodig. Af en toe reinigen met een sopje is voldoende om de boeidelen in optimale staat te houden.

Blinde bevestiging

Bij het vervangen van boeidelen kunnen volschuim boeidelen op verschillende manieren gemonteerd worden. Ze kunnen eenvoudig bevestigd worden met nagels of schroeven. Door gebruik te maken van schroeven of nagels met een kleur die overeenkomt met het materiaal, valt de bevestiging zo min mogelijk op.

Hulpprofielen

Er zijn ook hulpprofielen beschikbaar om de boeidelen te plaatsen, waaronder een ongelijkzijdig U-profiel. Daarnaast is er een hulpprofiel dat kan worden aangesloten op een bestaande daktrim of kraal, zelfs als er weinig ruimte achter is. Met een hulpprofiel in de vorm van een "h" kan deze overgang eenvoudig worden gemaakt en wordt de bevestiging direct uitgevoerd.

Geventileerde constructie

Voor boeidelen is altijd een geventileerde constructie nodig, met minimaal 20 mm spouwruimte en ventilatieopeningen aan de boven- en onderzijde. De houten regels, bij voorkeur behandeld tegen verduurzaming, worden altijd verticaal geplaatst, zodat de constructie van onder naar boven kan ventileren.

Verwijderen

Het vervangen van boeidelen begint meestal met het verwijderen van de oude boeidelen. Als deze nog in redelijke staat zijn, kunnen ze eventueel dienen als ondergrond voor de nieuwe, maar met een geventileerde constructie neemt de dikte aanzienlijk toe. Meestal is het echter beter om de oude te verwijderen en te vervangen.