(0)30 - 6069220 Op werkdagen van 09:00 - 12:15 en van 12:45 - 16:00 uur
Menu
Gevelbekleding
MIL155_header_eurotexx_rabatdelen3_1680x250.jpg
MIL155_header_kerrafront10_390x120.jpg

Gevelbekleding

Milin heeft een groot assortiment aan gevelbekleding in verschillende materialen, kleuren, structuren en afmetingen. Gevelbekleding is bij ons verkrijgbaar als rabat, potdeksel, rondkant, dubbelrabat, plaatmateriaal en steenstrips. Ons assortiment gevelbekleding bestaat uit de volgende materialen: kunststof, steenslag en polyester.

Onze merken gevelbekleding

Referentieprojecten

1_0126

Chalet Eurotexx

Eurotexx rondkant panelen zijn toegepast op een nieuw gebouwde chalet. Antraciet rondkant panelen gebruikt om de gevel te bekleden en Eurotexx  rondkant wit om de overstek te bekleden. De chalet heeft nu een unieke uitstraling van natuurlijk hout en kleuren combinaties.

IMG_3882

Eurotexx Antraciet

Eurotexx antraciet dubbel rabat gevelbekleding is toegepast op een chalet in Middelbeers. De chalet kan nu jaren vooruit dat enkel met een sopje is schoon te houden. Geen rot, geen kleur verlies en bestand tegen weersinvloeden.

VinyPlus-turners-eiken-gevelbekleding

Eiken houten gevelbekleding van kunststof

Er is gekozen voor een zwarte sponning voor een open gevel look. De VinyPlus gevelbekleding in houtstructuur heeft de uitstraling van echt eikenhout, maar met dan met de voordelen van kunststof.

unieke-gevelbekleding

Eiken grijs

Dit chalet is klaar voor vertrek, om op een recreatiepark geplaatst te worden. Het is bekleedt met duurzame gevelbekleding van VinyPlus in de nieuwe structuur en tevens open-gevel-look Turners Eiken grijs. Deze structuur heeft een zeer natuurlijke uitstraling van eiken hout maar dan met de voordelen van kunststof. Tevens sluit de zwarte sponning (open-gevel-look) perfect aan bij de nieuwe zwarte kozijnen trend.

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Gevelbekleding

Gevelbekleding wordt veel toegepast voor het bekleden van uiteraard gevels, maar ook voor de bekleding van dakkappelen, uitbouwen, chalets en zelfs woonboten. Milin heeft een groot assortiment aan verschillende type gevelbekleding, onder andere rabatdelen, potdekselsponningsdelen, volschuim gevelbekleding en steenlook gevelbekleding. Voor elk object of toepassing hebben wij passende gevelpanelen. Milin heeft verschillende merken gevelbekleding waaronder, Vinyplus, Eurotexx en Wooddesign.

Onderhoudsarm

Op zoek naar een onderhoudsarme gevelbekleding dan is kunststof gevelbekleding een goed alternatief. Het is het perfecte alternatief voor houten gevels. Het is onderhoudsarm, duurzaam en eenvoudig te monteren. De kunststof gevelbekleding van Milin is geproduceerd uit hoogwaardig kunststof. De panelen worden veel toegepast in woningbouw en chaletbouw. Het zorgt voor bescherming en verfraaiing van woningen, kantoren en bedrijfspanden. Vaak wordt er een natuurproduct zoals hout toegepast op gevels. Het nadeel van hout is dat dit veel onderhoud vergt. Zo moet er regelmatig onderhoud uitgevoerd worden en bestaat de kans op schimmel en houtrot. Met kunststof kies je voor een onderhoudsarm alternatief dat door zijn natuurlijk uitstraling haast niet van echt hout te onderscheiden is.  Er worden veel tijd en kosten bespaard aan onderhoud. Af en toe de kunststof gevelbekleding afsoppen en het ziet er weer uit als nieuw! Daarnaast gaat het jaren mee en is het bestendig tegen alle weersinvloeden.

Soorten kunststof gevelbekleding

Milin heeft verschillende soorten kunststof gevelbekleding in het assortiment. In ons assortiment vind je gerecycled kunststof, volschuim, vezelcement, leisteen  en steenstrips gevelbekleding.

Gevelbekleding kunststof

Voor een natuurlijke ventilatie is het belangrijk om wandpanelen en gevelbekleding van kunststof aan te brengen op een regelwerk. Hierdoor blijven niet alleen de gevelpanelen intact maar ook het gebouw zelf. Milin heeft voor al haar producten een montagevoorschrift ontwikkeld. Milin adviseert om deze montagevoorschriften goed door te lezen alvorens aan de slag te gaan met het bekleden van de gevel. De montagevoorschriften zijn te vinden bij de productpagina’s. Voor de montage hebben wij ook verschillende soorten bouwfolie binnen ons assortiment. Wil je meer informatie, neem dan contact op met onze verkoopafdeling. Zij staan klaar om je van de juiste deskundige informatie te voorzien.

Kunststof gevelbekleding voor chalets

Tijdens de vakantieperiode wil je lekker kunnen genieten van de rust. Hierdoor is het extra belangrijk dat recreatiewoning en chalets zijn uitgevoerd in onderhoudsvriendelijke materialen. Dit is de reden dat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van kunststof gevelbekleding. De gevelpanelen zijn bijna niet van echt hout te onderscheiden. Het comfort van kunststof met de natuurlijke uitstraling van hout. Wie wil dat nou niet!

Houtlook

In ons assortiment hebben wij verschillende soorten kunststof gevelbekleding met houtlook. Eurotexx is door zijn nerfstructuur in de panelen bijna niet van echt hout te onderscheiden. In het Vinyplus assortiment vind je gevelpanelen met diverse kleuren houtnerf. Deze zijn tevens verkrijgbaar met een zwarte sponning. Dit geeft een open-gevel-look aan de gevelbekleding houtlook. Verder vind je in ons assortiment het merk WoodDesign. Dit is een volschuim gevelbekleding met een unieke 3-kleurentechnologie die het stijlvolle karakter van natuurlijk hout benadrukt.

Kunststof schroten

Kunststof schroten zijn een klassieke benaming voor gevelbekleding. Wij bieden het grootste assortiment kunststof rabatdelen in vele soorten en maten die zowel verticaal als horizontaal gemonteerd kunnen worden. Andere vormen van rabatdelen zijn: kunststof rabat, red cedar rabatdelen en houten rabatdelen. Het grootste aanbod aan kunststof rabatdelen vind je bij Milin.

Kunststof steenstrips

Naast kunststof gevelbekleding hebben wij een breed assortiment steenstrips in verschillende soorten, maten, materialen en kleuren. Steenstrips zie je vaak terug als bekleding van schoorstenen, woningen, chalets, vakantiehuisjes of om het gat van je chalet op te vullen zodat het een perfecte sluiting heeft. De steenstrips worden vooral toegepast bij nieuwbouw- of renovatieprojecten. Op de steenstrips van Milin krijg je 5 jaar garantie. De steenstrips zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals de kunststof steenstrips, de natuursteen steenstrips met een toplaag van echt natuursteen en leisteen steenstrips.