Both boerenzorg
Both-Boerenzorg-project-VinyPlus (1).jpg
Both-Boerenzorg-project-VinyPlus (1).jpg

Both boerenzorg

Mooi nieuw zorgboerderij door Both Boerenzorg met materialen van Milin

Bij Both Boerenzorg in Lopik is een prachtig nieuw zorgboerderij gerealiseerd. Bij Milin zijn we erg trots op dit project, aangezien Milin de (duurzame) afbouwmaterialen heeft mogen leveren. Met als resultaat: een duurzaam en onderhoudsarm gebouw met een zeer fraaie uitstraling.

Zorgboerderij in de Lopikerwaard

Both Boerenzorg is een melkvee-, schapenen zorgboerderij, midden in het groene hart van de Lopikerwaard. Men kan hier terecht voor arbeidsre-integratie, dagbesteding, buitenschoolse opvang, wonen, logeren, crisisopvang en vakantiewerk. Both Boerenzorg heeft behalve de dieren ook nog een moestuin, een siertuin, een kruidentuin en een permacultuurtuin, met sinds kort een nieuw theehuis.

Persoonlijke groei

De boerderij biedt niet alleen zorg aan dieren en planten, maar ook aan mensen die dat nodig hebben. Door te zorgen voor plant en dier kunnen zij (weer) leren om voor zichzelf en anderen te zorgen. De missie van Both Boerenzorg is: “Kijk niet naar iemands beperkingen, maar zie de mogelijkheden!” Both Boerenzorg stimuleert persoonlijke groei en ontwikkeling van mensen, in een groene omgeving.

Extra accent op het theehuis met VinyPlus® vergrijsd red cedar 

Het theehuis van Both Boerenzorg is als ontmoetingsruimte een centraal punt voor de bewoners. Bij de realisatie van dit theehuis heeft de opdrachtgever bewust gekozen voor een duurzame en onderhoudsarme oplossing. Hierbij is ook zeer bewust gekozen voor de duurzame afbouwmaterialen van Milin: VinyPlus® gevelbekleding (vergrijsd red cedar), Milexx® volschuim dakranden en Milinboard® vensterbanken. Het eindresultaat is een prachtig nieuw gebouw met een zeer eigentijdse en warme uitstraling.

Gerelateerde projecten

Chalet afgewerkt met vergrijsd red ceder4

Chalet afgewerkt met vergrijsd red ceder

Bij de chaletafwerking wilde de park eigenaren wilde de omgeving terugzien in de afwerking van de chalets. Wat tevens onderhoudsarm en duurzaam is.

Chalet-VinyPlus-en-Eurotexx-project

Kunststof panelen voor een chalet

Dit chalet heeft een zeer unieke uitstraling door het combineren van verschillende kleuren en structuren van de verschillende gevelpanelen en afwerkprofielen.

VinyPlus-turners-eiken-gevelbekleding

Eiken houten gevelbekleding van kunststof

Er is gekozen voor een zwarte sponning voor een open gevel look. De VinyPlus gevelbekleding in houtstructuur heeft de uitstraling van echt eikenhout, maar met dan met de voordelen van kunststof.

unieke-gevelbekleding

Eiken grijs

Dit chalet is klaar voor vertrek, om op een recreatiepark geplaatst te worden. Het is bekleedt met duurzame gevelbekleding van VinyPlus in de nieuwe structuur en tevens open-gevel-look Turners Eiken grijs. Deze structuur heeft een zeer natuurlijke uitstraling van eiken hout maar dan met de voordelen van kunststof. Tevens sluit de zwarte sponning (open-gevel-look) perfect aan bij de nieuwe zwarte kozijnen trend.