Het laatste nieuws vanuit onze blog

Lees het laatste nieuws of bekijk onze montageblogs.

Afbeelding-monteur-thumb

De 6 stappen voor montage kunststof gevelbekleding

In dit blog en montagevideo leggen we uit hoe je kunststof gevelbekleding monteert aan de hand van een stappenplan.

header-1

Buitengevel isoleren

Buitengevel isoleren met onderhoudsarme gevelbekleding is goed mogelijk! Bespaar stookkosten, verhoog de waarde van de woning en wordt milieubewust.

1 Vinyplus rondkant

Buitenkwaliteit met renolit folie

Dankzij technologische ontwikkelingen kunnen de kunststof producten worden afgewerkt met een Renolit folie. De folie zorgt voor een beschermlaag waardoor de levensduur verhoogd wordt en deze langer is dan bijvoorbeeld hout. 

dakranden

Dakrand renovatie

Houten dakrand wordt steeds meer vervangen door kunststof dakrandpanelen. Onderhoudsarm - Nooit meer schilderen - 10 jaar garantie - Gratis monster!

VinyPlus-heide-lodge-3

De 7 voordelen van kunststof

Waarom zou je kiezen voor houten afwerkingen als er alternatieven zijn die vele voordelen met zich mee brengen? Dankzij vooruitstrevende technieken worden alternatieve afwerkingen steeds populairder.

3 Vinyplus rondkant detail

Een uniek en uniform gevelbeeld

Het karakter van een gebouw wordt in grote mate bepaald door de buitenkant. Daarin spelen kozijnen en gevelbekleding een grote rol. Blijvende productontwikkeling is nodig om deze twee gevelelementen perfect op elkaar aan te laten sluiten.

Composiet-Terrasplanken-Classic-Nederhorst-02

Nieuw terras in 10 stappen

Een nieuw terras, waar begin je? Met ThomDeck® composiete terrasplanken zorg je voor een prachtig natuurlijke uitstraling met de voordelen van composiet. 

2 Vinyplus rondkant

Hout of kunststof?

Het verschil tussen hout of kunststof gevelbekleding zit tegenwoordig niet in de uitstraling maar in de eigenschappen. Kunststof heeft de laatste jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt dat maakt dat kunststof amper te onderscheiden is van het echte natuurlijke hout. 

Milin overzet vensterbank wit 3

Montage vensterbanken

Bij een renovatie of vernieuwing van een vensterbank is het eerst zaak om te bepalen voor welk materiaal je gaat kiezen. Kunststof vensterbanken zijn het meest voor de hand liggend, met dank aan de eigenschappen zoals:, kras vast, onderhoudsarm, UV-bestendig, gemakkelijk te verwerken, verschillende breedtes en lengtes, vochtbestendig en afgewerkt met een brede/smalle neus of een spitse en een ronde neus.

gevelbekleding-schoonmaken-milin

Reinigen van kunststof gevelbekleding

Om optimaal te kunnen genieten van gevelbekleding is het van essentieel belang om de gevel goed schoon te houden. Ondanks de onderhoudsarme eigenschappen ontkom je er niet aan om de gevelbekleding af en toe schoon te maken.

dagkant1

Soorten dagkantafwerkingen

Voor de meeste mensen valt het niet op, maar tussen het kozijn en de binnenmuur zit er een tussenruimte die wordt afgewerkt met een dagkantafwerking.

Sandwichpaneel-creme-2

Soorten sandwichpanelen

Een sandwichpaneel bestaat uit twee lagen materiaal met daartussen een isolerend materiaal. Het woord sandwichpaneel zegt het eigenlijk al, een isolerend materiaal dat “gesandwicht” is tussen twee andere materialen. Dit heeft als uitkomst dat dezelfde materialen niet met elkaar in aanraking komen, wat resulteert in het uitsluiten van koudebruggen. Hierdoor wordt de isolerende waarde, naast het isolatiemateriaal, verhoogd.

ND_93067

Monteren bij warmte

Het werken van kunststof gevelbekleding kan gebreken veroorzaken als hier geen rekening mee is gehouden bij de montage.

Thomdeck terras water

Onderhoud en reiniging composiet terrasplanken

Het is belangrijk om composiet terrasplanken goed te onderhouden en te reinigen. Een mild reinigingsmiddel is effectief om composiet vlonderplanken mee te reinigen.

Milinboard freestone light

Vensterbank vervangen

Vensterbank vervangen met Milinboard kunststof vensterbanken. Assortiment bestaat uit 4 modellen vensterbanken waaronder ook overzetvensterbank en steenlook

Milin-Truck

Rob over zijn samenwerking met Milin

Rob de Beurs ontwerpt al ruim 33 jaar chalets en lodges. Elk ontwerp dat hij maakt, steunt op klantenwens, bedrijfsvoering én zijn eigen ervaring. Rob weet met zijn ervaring dus wat er te koop is en wat goede en minder goede keuzes zijn.