De 7 voordelen van kunststof
VinyPlus-heide-lodge-3.jpg
VinyPlus-heide-lodge-3.jpg

De 7 voordelen van kunststof

Waarom zou je kiezen voor houten afwerkingen als er alternatieven zijn die vele voordelen met zich mee brengen? Dankzij vooruitstrevende technieken worden alternatieve afwerkingen steeds populairder.

Waarom zou je kiezen voor houten afwerkingen als er alternatieven zijn die vele voordelen met zich mee brengen? Dankzij vooruitstrevende technieken worden alternatieve afwerkingen steeds populairder.

Het einde van het houten tijdperk komt dichterbij

Hout, het materiaal dat al duizenden jaren wordt toegepast in de bouw, verliest langzaam zijn monopolie. Steeds meer mensen kiezen voor alternatieve materialen zoals bijvoorbeeld kunststof voor afbouw of afwerking van gevels en kozijnen.

De reden voor deze verschuiving is dat houten panelen op ten duur kunnen rotten, schimmelen, verkleuren of kromtrekken. Het is zaak om de houten panelen veel aandacht te geven om deze gebreken uit te stellen. Je hoort het goed; uitstellen. De houten panelen zullen op ten duur allemaal gebreken vertonen die enkel met een renovatie op te lossen zijn.

Naast de mogelijke gebreken zorg je ook voor ontbossing. Steeds meer natuurgebieden worden gekapt om het gevraagde hout te kunnen leveren. Stop met veel geld uitgeven aan onderhoud en renovatie en stop ontbossing, kies voor het alternatief: kunststof!

Kunststof stoot hout van de troon!

Kunststof panelen zullen niet kromtrekken, verkleuren, rotten, schimmelen verschilferen. Schilderen behoort tot het verleden tijd dankzij optionele structuurfolie die verkrijgbaar is in elk gewenste kleur. De structuurfolie is zelfs verkrijgbaar in nerfstructuur voor het nabootsten van een natuurlijke houten uitstraling.

Naast deze eigenschappen zijn de kunststof panelen duurzaam en milieuvriendelijk. De duurzaamheid komt tot stand dankzij de lange levensduur en garantie die de producten met zich mee dragen. Het milieuvriendelijke aspect komt doordat kunststof 100% recyclebaar is.

Naast de uitstraling en milieuvriendelijke eigenschappen  is kunststof gemakkelijk te verwerken, de toepassingsmogelijkheden zijn divers, de bevestiging kan met verschillende bevestigingsmiddelen. De kunststof afwerkingen zijn verkrijgbaar in lange lengtes, vele uitvoeringen en kleuren voor een snelle, maar strakke montage.

Draag bij aan het milieu en de wensen van de eindgebruiker

Uw klant moet overtuigd worden van het feit dat kunststof HET alternatief is voor afwerken van gevels en kozijnen. De prijs heeft een grote invloed op de beslissing van de eindgebruiker. Kunststof is iets duurder in aanschaf maar op de lange termijn bespaar je meer geld dankzij de lange levensduur en de onderhoudsarme eigenschap. Tevens bij kunststof producten krijg je een garantie van tenminste 5 jaar.

Overtuig de eindgebruiker

Het is van belang om de eindgebruiker goed te kunnen informeren en overtuigen van kunststof producten. Biedt zoveel mogelijk aan, laat de eindgebruiker afgeronde projecten zien, brochures die gaan over het desbetreffende product, de kleuren mogelijkheden, overtuig ze van het feit dat het milieuvriendelijk en duurzaam is. Om het plaatje compleet te maken, bestel GRATIS een kleurenmonster om de beleving van het product over te brengen.

“Ik was erg sceptisch over kunststof gevelbekleding, totdat ik een monsterstukje had ontvangen en de voordelen ervan in zag en ervaarde”

Voordelen kunststof
  1. Kleurvast
  2. Vochtbestendig
  3. Duurzaam
  4. Milieuvriendelijk
  5. Onderhoudsarm
  6. Op de lange termijn goedkoper
  7. Nooit meer schilderen

Gerelateerde blogs

Milinboard freestone light

Vensterbank vervangen

Vensterbank vervangen met Milinboard kunststof vensterbanken. Assortiment bestaat uit 4 modellen vensterbanken waaronder ook overzetvensterbank en steenlook

Afbeelding-monteur-thumb

De 6 stappen voor montage kunststof gevelbekleding

In dit blog en montagevideo leggen we uit hoe je kunststof gevelbekleding monteert aan de hand van een stappenplan.

header-1

Buitengevel isoleren

Buitengevel isoleren met onderhoudsarme gevelbekleding is goed mogelijk! Bespaar stookkosten, verhoog de waarde van de woning en wordt milieubewust.

1 Vinyplus rondkant

Buitenkwaliteit met renolit folie

Dankzij technologische ontwikkelingen kunnen de kunststof producten worden afgewerkt met een Renolit folie. De folie zorgt voor een beschermlaag waardoor de levensduur verhoogd wordt en deze langer is dan bijvoorbeeld hout.