Buitengevel isoleren
Afbeelding-monteur-scaled.jpg
Afbeelding-monteur-scaled.jpg

Buitengevel isoleren

Bewust omgaan met energie is voor het milieu en voor je eigen portemonnee belangrijk. Ook bij een geventileerd gevelsysteem is isolatie een mogelijkheid. Veel van de onderhoudsarme gevelbekleding van Milin werkt met een geventileerd gevelsysteem, maar hoe isoleer je nu de gevel aan de buitenzijde?

Bij een woning zonder enige of weinig isolatie is er veel warmte verlies, te veel. Het verwarmen van de woning moet dus gebeuren met verwarmingselementen of kachels. Hierdoor zal er meer gas worden verbruikt om koude, die van buitenaf komt, te compenseren. Meer gas verbruiken betekent hogere kosten. Kortom, een koud huis of hoge stookkosten, in beide gevallen niet wenselijk! De oplossing is de buitengevel isoleren.

header-1
Voordelen buitengevel isoleren
 • In de winter houdt de isolatie de koude buiten, in de zomer houdt het de koude binnen
 • Bij een goede isolatie kunnen de kosten voor plaatsing binnen 8 tot 13 jaar terugverdiend worden
 • Jaarlijks ongeveer 10,5m3 gas besparen
 • Beschermd tegen externe invloeden
 • Waarde vermeerdering van de woning (Energielabel wordt verbetert)
 • Geen ruimte verlies in het gebouw
 • Geen extra belasting van het milieu
 • Woon- en gebruikscomfort (ook geluidisolatie)
 • Een langdurig onderhoudsarme en prachtige uitstraling
Hoe isoleer je de buitengevel

Wij adviseren altijd een professioneel bedrijf te informeren over de mogelijkheden en keuze van isolatiemateriaal. Er zijn een aantal aandachtspunten waar zeker rekening mee gehouden dient te worden bij de installatie van het isolatiemateriaal bij een geventileerd gevelsysteem.

Neem bijvoorbeeld de luchtstroom die er altijd moet zijn om de ventilatie achter de gevelbekleding te kunnen garanderen. Door een dampdoorlatende folie aan te brengen verplaats je het dauwpunt en bescherm je de isolatie. Doe je dit niet? Dan kunnen er in de toekomst onherstelbare gebreken ontstaan.

Isolatiemateriaal wordt aangebracht tussen de buitenmuur en het regelwerk voor de gevelbekleding. De volgorde is: buitenmuur, isolatie, dampdoorlatende folie, regelwerk en als afwerking onderhoudsarme gevelbekleding.

Verschillende soorten gevelbekleding

Het assortiment onderhoudsarme gevelbekledingen van Milin bestaan uit verschillende soorten gevelbekleding die zich uitstekend verlenen voor  verschillende toepassingen voor elk project. De verschillende soorten materialen zijn:

 • Kunststof
 • Volschuim
 • Vezelcement
 • HPL
 • Polyester

De soorten gevelbekleding hebben gemeenschappelijke eigenschappen:

 • nooit meer schilderen
 • onderhoudsarm
 • recyclebaar
 • UV bestendig
 • milieuvriendelijk

Benieuwd naar het grootste assortiment duurzame gevelbekleding? Lees onze blog over verschillende soorten gevelbekleding.

Kosten isolatie gevelbekleding

De kosten voor het isoleren van de woning is afhankelijk van de gewenste afwerking en het isolatiemateriaal (meest voorkomende isolatiematerialen: EPS, XPS, steenwol, glaswol en pur).

Gemiddeld kost een buitengevelisolatie ongeveer €115,- tot €135 per m2. Echter als je de buitengevel isoleren combineert met een andere vorm van isoleren heeft de overheid hiervoor een subsidiepotje. De subsidie kan oplopen tot wel €30,- per m2. Daarbij komt nog eens dat voor woningisolatiemateriaal aanbrengen/monteren een lager BTW tarief geldt. De BTW op het arbeidsloon is 6% i.p.v. 21% voor huizen ouder dan twee jaar.

Voor de voorwaarden en procedures kun je de subsidiezoekwijzer raadplegen.

Eenvoudig een isolatiebedrijf vinden

Ben je na het lezen overtuigd over buitengevel isoleren en onderhoudsarme gevelbekleding? Dan kunnen wij je helpen bij het vinden van een Milin dealer in uw buurt. Vul hier je adresgegevens in en je zult de isolatiebedrijven ontvangen bij jou in de buurt.

Gerelateerde blogs

Afbeelding-monteur-thumb

De 6 stappen voor montage kunststof gevelbekleding

In dit blog en montagevideo leggen we uit hoe je kunststof gevelbekleding monteert aan de hand van een stappenplan.

1 Vinyplus rondkant

Buitenkwaliteit met renolit folie

Dankzij technologische ontwikkelingen kunnen de kunststof producten worden afgewerkt met een Renolit folie. De folie zorgt voor een beschermlaag waardoor de levensduur verhoogd wordt en deze langer is dan bijvoorbeeld hout. 

3 Vinyplus rondkant detail

Een uniek en uniform gevelbeeld

Het karakter van een gebouw wordt in grote mate bepaald door de buitenkant. Daarin spelen kozijnen en gevelbekleding een grote rol. Blijvende productontwikkeling is nodig om deze twee gevelelementen perfect op elkaar aan te laten sluiten.

2 Vinyplus rondkant

Hout of kunststof?

Het verschil tussen hout of kunststof gevelbekleding zit tegenwoordig niet in de uitstraling maar in de eigenschappen. Kunststof heeft de laatste jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt dat maakt dat kunststof amper te onderscheiden is van het echte natuurlijke hout.