Buitenkwaliteit met renolit folie
1 Vinyplus rondkant.jpg
1 Vinyplus rondkant.jpg

Buitenkwaliteit met renolit folie

Dankzij technologische ontwikkelingen kunnen de kunststof producten worden afgewerkt met een Renolit folie. De folie zorgt voor een beschermlaag waardoor de levensduur verhoogd wordt en deze langer is dan bijvoorbeeld hout. Tevens kun je dankzij de folie een natuurlijke uitstraling creëren in verschillende uiteenlopende kleuren.

Er zijn verschillende producten, binnen het Milin assortiment, die zijn afgewerkt met een Renolit folie. De folie die gebruikt wordt is de Renolit folie die veelvuldig wordt toegepast op kunststof producten.

Beschermende werking

Deze Renolit folie als beschermlaag zorgt dat de kunststof producten UV-bestendig, weersbestendig, vochtbestendig en slag en stootvast zijn , waardoor de producten zich ideaal verlenen voor buitenafwerkingen. Dankzij de folie kunnen wij een garantie van 10 jaar geven op de onderstaande producten die zijn afgewerkt met een Renolit folie:

VinyPlus dak- en gevelbekleding
Milyt HPL plaatmateriaal
Milin sandwichpanelen
Milexx dakranden
Milin paneelprofielen

De overige producten binnen het Milin assortiment hebben tevens buitenkwaliteitseigenschappen maar worden niet voorzien van een structuurfolie.

Grote ontwerpersvrijheid

Naast de beschermende werking van structuurfolie is er ook een grote ontwerpersvrijheid mogelijk. De folie is verkrijgbaar in uiteenlopende uni kleuren. De gevel, kozijn of dakrand kunnen nu in je lievelingskleur bekleed worden. Of wil je een houten uitstraling creëren maar met kunststof eigenschappen? De panelen zijn er in verschillende houtlook kleuren.

Naast de variatie aan kleuren zorg de folie ook voor een natuurlijke uitstraling. Met een wals wordt er een structuur ingedrukt waardoor het niet egaal is, maar reliëf ontstaat. Het tijdperk van lelijk en saai kunststof is voorbij  dankzij de Renolit folie.

Voor een overzicht van alle beschikbare kleuren en structuren verwijzen wij je graag naar de specifieke productpagina’s onder het kopje “kleuren”. Hier kan je tevens gratis een kleurmonster aanvragen om het product met eigen ogen te kunnen beoordelen.

Er is de mogelijkheid om een kleurwaaier te bestellen met alle structuurfolie kleuren en structuren. Vraag deze aan via info@milin.nl of bel 030 657 9020.

Afwerken met dezelfde kleuren

Naast de duurzame afbouwproducten die worden afgewerkt met een Renolit folie, zijn ook de bijbehorende afwerkprofielen te verkrijgen met een structuurfolie. Dankzij de folie zijn de afwerkprofielen met gelijke eigenschappen en kleuren te verkrijgen.

Voor een uniforme uitstraling van je gevel, kozijn, dakrand of een andere buitenafwerking zijn de duurzame producten met structuurfolie ideaal geschikt. Naast een strakke uniforme uitstraling kun je ook vrij zijn in het ontwerpen van een unieke uitstraling door bijvoorbeeld kleuren combinaties toe te passen.

Het reinigen van Renolit folie

Je ontkomt er helaas niet aan, het schoon maken van de buitenafwerkingen. Ondanks de onderhoudsarme eigenschappen is het zaak om de kunststof afwerkingen minimaal 2 keer per jaar schoon te maken voor het behoud van de eigenschappen en uitstraling.

  1. Let altijd op de veiligheid
  2. Stof de kunststof producten af
  3. Gebruik geen ladder of iets drukkend op de producten
  4. Gebruik GEEN bijtende, agressieve of chemische schoonmaakmiddelen
  5. Gebruik GEEN harde of staalborstel
  6. Niet langdurig laten inwerken
  7. Goed naspoelen met schoon water

Lees, voordat je begint met schoonmaken, onze blog over het “reinigen van kunststof gevelbekleding” voor een uitgebreide uitleg. Voor overige vragen kun altijd contact opnemen met onze binnendienst die je graag verder helpen! Te bereiken via info@milin.nl of bel naar 030 657 9020.

Gerelateerde blogs

Afbeelding-monteur-thumb

De 6 stappen voor montage kunststof gevelbekleding

In dit blog en montagevideo leggen we uit hoe je kunststof gevelbekleding monteert aan de hand van een stappenplan.

header-1

Buitengevel isoleren

Buitengevel isoleren met onderhoudsarme gevelbekleding is goed mogelijk! Bespaar stookkosten, verhoog de waarde van de woning en wordt milieubewust.

3 Vinyplus rondkant detail

Een uniek en uniform gevelbeeld

Het karakter van een gebouw wordt in grote mate bepaald door de buitenkant. Daarin spelen kozijnen en gevelbekleding een grote rol. Blijvende productontwikkeling is nodig om deze twee gevelelementen perfect op elkaar aan te laten sluiten.

2 Vinyplus rondkant

Hout of kunststof?

Het verschil tussen hout of kunststof gevelbekleding zit tegenwoordig niet in de uitstraling maar in de eigenschappen. Kunststof heeft de laatste jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt dat maakt dat kunststof amper te onderscheiden is van het echte natuurlijke hout.