(0)30 - 6069220 Op werkdagen van 09:00 - 12:15 en van 12:45 - 16:00 uur
Menu
Kunststof schroten
Vinyplus-header1.jpg
MIL155_header_vinyplus rondkant6_390x120.jpg

Kunststof schroten

Kunststof schroten is een verzamelnaam en wordt vaak gebruikt voor het benoemen van verschillende soorten panelen. Tegenwoordig wordt gesproken over kunststof gevelbekleding, rabatdelen of vlotdelen.

Onze merken kunststof schoten

Referentieprojecten

1_0126

Chalet Eurotexx

Eurotexx rondkant panelen zijn toegepast op een nieuw gebouwde chalet. Antraciet rondkant panelen gebruikt om de gevel te bekleden en Eurotexx  rondkant wit om de overstek te bekleden. De chalet heeft nu een unieke uitstraling van natuurlijk hout en kleuren combinaties.

IMG_3882

Eurotexx Antraciet

Eurotexx antraciet dubbel rabat gevelbekleding is toegepast op een chalet in Middelbeers. De chalet kan nu jaren vooruit dat enkel met een sopje is schoon te houden. Geen rot, geen kleur verlies en bestand tegen weersinvloeden.

VinyPlus-turners-eiken-gevelbekleding

Eiken houten gevelbekleding van kunststof

Er is gekozen voor een zwarte sponning voor een open gevel look. De VinyPlus gevelbekleding in houtstructuur heeft de uitstraling van echt eikenhout, maar met dan met de voordelen van kunststof.

unieke-gevelbekleding

Eiken grijs

Dit chalet is klaar voor vertrek, om op een recreatiepark geplaatst te worden. Het is bekleedt met duurzame gevelbekleding van VinyPlus in de nieuwe structuur en tevens open-gevel-look Turners Eiken grijs. Deze structuur heeft een zeer natuurlijke uitstraling van eiken hout maar dan met de voordelen van kunststof. Tevens sluit de zwarte sponning (open-gevel-look) perfect aan bij de nieuwe zwarte kozijnen trend.

Schroten werden vroeger gebruikt voor het bekleden van schuren, huizen en andere gevelafwerkingen. Traditioneel werden de gevels bekleed met houten schroten, maar tegenwoordig zie je een verandering plaatsvinden naar het gebruik van kunststof schorten. Deze verandering vindt plaats omdat de houten schroten veel nadelen hadden vanwege de slechte eigenschappen en het vele onderhoud. Houten schroten moesten regelmatig gerenoveerd worden om rot, schimmel en verkleuring tegen te gaan.

De kunststof schroten zijn, in vergelijking met de houten variant, onderhoudsarm, kleurvast, slagvast, UV bestendig, zijn verkrijgbaar in lange lengtes voor een eenvoudige montage. De kunststof schroten zijn, dankzij de aangebrachte structuurfolie, leverbaar in uiteenlopende kleuren en hebben hierdoor ook een natuurlijke hout uitstraling.

Kunststof schroten

Kunststof schroten worden steeds vaker gebruikt als alternatief voor houten gevelbekleding. De houten gevelbekleding kan gebreken vertonen die met kunststof uitgesloten worden. Zo rot of schimmelt kunststof niet en is het onderhoud aan de gevelpanelen aanzienlijk lager doordat je het niet hoeft te schilderen of te behandelen met chemische middelen.

De uitstraling van kunststof gevelbekleding wordt steeds gevarieerder. Zo zijn er verschillende unikleuren leverbaar, waaronder houtlook structuren. De VinyPlus gevelpanelen zijn in veel verschillende kleuren en structuren mogelijk. 

Volschuim gevelbekleding

Volschuim gevelbekleding wordt gemaakt van PVC gecombineerd met gist. Door deze combinatie ontstaat er een reactie, waardoor volschuim ontstaat. Hierdoor zijn de panelen slagvast, makkelijker hanteerbaar en makkelijker verwerkbaar.

De uitstraling van de verschillende merken volschuim gevelbekleding verschillen. Eurotexx gevelpanelen zijn verkrijgbaar in dubbelrabat en potdeksel voorzien van een grove structuur met een co-extrusie laag waardoor deze uitermate geschikt zijn als gevelbekleding.

WoodDesign is verkrijgbaar in potdeksel met 3 unieke kleuren en een grovere structuur als Eurotexx. Door de 3-kleuren technologie krijg je een unieke houtlook uitstraling. Naast Eurotexx en WoodDesign gevelbekleding heeft Milin ook Milexx gevelbekleding en dakranden. Milexx is te verkrijgen in de kleuren crème en wit en leverbaar met structuur of een glad oppervlak.

Multitexx is een nieuwe gevelbekleding dat een moderne en strakke uitstraling geeft aan je woning of bedrijfspand. Multitexx wordt verbonden door V-groef dat een perfecte sluiting zal garanderen. Dit type gevelpaneel is verkrijgbaar in 6 kleuren waarvan de cappuccino kleur geheel nieuw in de gevelbekleding markt is.

Ieder merk heeft een eigen structuur en kleurpallet, hierdoor zal er altijd een structuur en kleur voor jou project tussen zitten. De volschuim gevelbekledingen verlenen zich uitstekend voor nieuwbouw, recreatiewoningen of renovatieprojecten.