VinyPlus-turners-eiken-gevelbekleding

Chaletbouw met kunststof

Chaletbouw met kunststof combineert de voordelen van twee werelden. Enerzijds is kunststof een licht bouwmateriaal en is het net zo gemakkelijk te bewerken als hout. Het heeft echter veel minder onderhoud nodig en een veel langere levensduur. Esthetisch biedt kunststof gevelbekleding ook heel veel mogelijkheden. Met profileringen met rondkant, rabat of zelfs potdekselwerk is de keuze vrijwel net zo groot als in hout.

Onze merken gevelbekleding

Referentieprojecten

Chalet afgewerkt met vergrijsd red ceder4

Chalet afgewerkt met vergrijsd red ceder

Bij de chaletafwerking wilde de park eigenaren wilde de omgeving terugzien in de afwerking van de chalets. Wat tevens onderhoudsarm en duurzaam is.

IMG_3882

Eurotexx Antraciet

Eurotexx antraciet dubbel rabat gevelbekleding is toegepast op een chalet in Middelbeers. De chalet kan nu jaren vooruit dat enkel met een sopje is schoon te houden. Geen rot, geen kleur verlies en bestand tegen weersinvloeden.

VinyPlus-turners-eiken-gevelbekleding

Eiken houten gevelbekleding van kunststof

Er is gekozen voor een zwarte sponning voor een open gevel look. De VinyPlus gevelbekleding in houtstructuur heeft de uitstraling van echt eikenhout, maar met dan met de voordelen van kunststof.

unieke-gevelbekleding

Eiken grijs

Dit chalet is klaar voor vertrek, om op een recreatiepark geplaatst te worden. Het is bekleedt met duurzame gevelbekleding van VinyPlus in de nieuwe structuur en tevens open-gevel-look Turners Eiken grijs. Deze structuur heeft een zeer natuurlijke uitstraling van eiken hout maar dan met de voordelen van kunststof. Tevens sluit de zwarte sponning (open-gevel-look) perfect aan bij de nieuwe zwarte kozijnen trend.

Hoogwaardige materialen

Een luxe chalet bouwen vraagt om hoogwaardige materialen. Dat geldt voor interieur en inrichting, maar zeker ook voor de buitenzijde. Een luxe chalet verdient een luxe uitstraling. Daarbij zit geen enkele eigenaar van een chalet te wachten op onderhoud. Onderhoudsarme materialen verdienen dan ook de voorkeur.

Kunststof dakranden

Bij kunststof gevelbekleding past ook de toepassing van kunststof dakranden. Ook daarin is volop keuze met dakrandprofielen van Big Board, Milexx, Deeplas en Vinyplus. De dakrandprofielen zijn er in diverse kleuren en structuren. Daarmee is elke kleurencombinatie te maken, van uni tot contrast en alles wat daar tussenin zit.

Zelf chalet bouwen?

Wilt u zelf een chalet bouwen? Ook dan is kunststof gevelbekleding in combinatie met kunststof dakranden de beste keuze. De materialen zijn eenvoudig te monteren aan de achterconstructie. Let er wel op dat u de bekleding ventilerend aanbrengt, met luchtopeningen van voldoende afmetingen aan zowel de onder- als de bovenzijde. Dit voorkomt opsluiting van vocht en daarmee aantasting van de constructie.

Chalet laten bouwen

In plaats van zelf bouwen zal een chalet laten bouwen voor de meeste mensen de beste keuze zijn. Ook dan let u uiteraard op onderhoud. Ook als u een chalet laat bouwen, is kunststof gevelbekleding dus de beste keuze, bij voorkeur gecombineerd met kunststof dakrandprofielen. Er zijn vele chaletbouwers die werken met Vinyplus, Eurotexx en Kerrafront.