Over ons

Milin B.V. levert duurzame afbouwmaterialen voor de nieuwbouw-, onderhouds-, renovatie en doe-het-zelfsector. Ons uitgebreide assortiment bestaat uit onderhoudsarme gevelpanelen, dakranden, wandbekleding, plafondtegels, vloeren, kozijnafwerkingen en kunststof platen en profielen.

Wij leveren en adviseren

Wij leveren en adviseren de chalet- en caravanbouw, kozijnenfabricage- en -montagebedrijven, de bouwmaterialenhandel, architecten, projectontwikkelaars en de doe-het-zelfsector. Daarnaast adviseren wij je graag, over elk denkbaar project.

Wij leveren niet rechtstreeks aan consumenten, aannemers of zzp’ers. De consument is wel vaak de opdrachtgever bij installatie of afbouwbedrijven (aannemers, zzp’ers), of is de eindgebruiker via de doe-het-zelfhandel. Informatieaanvragen van particulieren en installatie- of afbouwbedrijven worden door Milin in ontvangst genomen en vervolgens doorverwezen naar de dichtstbijzijnde Milin-partner. Samen met onze partners streven we ernaar om innovatieve oplossingen op maat te bieden, tegen de beste prijskwaliteitverhouding.

Onze missie is...

Milin wil de beste zijn in het leveren en ontwikkelen van duurzame panelen & profielen tegen de juiste prijs-kwaliteit en service verhouding in het professionele marktsegment.

Waar willen we naar toe...

Milin heeft zich in Nederland al op de kaart weten te zetten als leverancier van panelen en profielen. Nu willen we dankzij dit succes een groter marktaandeel verwerven in de Nederlandse markt voor duurzame afbouwmaterialen. We willen onszelf zowel nationaal als internationaal profileren, met een duidelijke focus op de professionele markt. Ook willen we de ingezette (Nederlandse) expansie voortzetten, waarbij we ons in de komende jaren voornamelijk richten op het professionaliseren en uitbouwen van het dealernetwerk en een sterke profilering van de eigen merken via verschillende afzetkanalen.

Onze kernwaarden

Milin heeft een aantal kernwaarden: duurzaamheid, betrouwbaarheid, innovatie, flexibiliteit, servicegerichtheid en dedicated transport. Milin heeft in de loop der jaren bewezen voor deze kernwaarden te staan. Dit zie je ook terug in onze bedrijfsvoering en bedrijfsmiddelen.

Milin bedrijfsvideo

Duurzaamheid

Bij veel nieuwbouw- en renovatieprojecten staat duurzaamheid hoog op de agenda. Bij Milin werken we daarom voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe duurzame en onderhoudsarme producten die volledig aansluiten op de huidige én toekomstige richtlijnen. Milin loopt dan ook voorop als het gaat om het ontwikkelen van panelen en profielen voor de nieuwbouw-, onderhouds- en renovatiesector. Ons uitgebreide assortiment van onderhoudsarme gevelpanelen, dakranden, wandbekleding, plafondtegels, vloeren, kozijnafwerkingen en platen en profielen sluit optimaal aan op de vraag uit de markt op het gebied van en duurzaamheid.

De producten van Milin gaan langer mee dan traditionele materialen. Dit komt door het gebruik van duurzame grondstoffen. Vanwege de natuurlijke elementen zijn deze vrijwel onverwoestbaar, waardoor onze producten van een superieure kwaliteit zijn en een lange levensduur hebben. En na demontage kunnen de panelen op meerdere manieren worden hergebruikt. Ook op deze wijze levert Milin een bijdrage aan duurzaam bouwen.

Circulair bouwen

Bij Milin vinden wij het heel belangrijk om steeds slimmer en zuiniger om te gaan met grondstoffen. Daarom focussen wij bij de ontwikkeling van onze producten nóg meer op duurzaam gebruik en hergebruik van materialen. Zo maken we ‘circulair bouwen’ concreet.

Word parner van Milin

Kies je voor Milin, dan kies je voor een samenwerking met een efficiënt georganiseerde toeleverancier die de beste ondersteuning biedt bij de totstandkoming van jouw project. Met Milin kies je voor gegarandeerde kwaliteit, lage voorraadkosten, tijdwinst, efficiëntie, meer slagkracht en focus bij elk te realiseren project. Meld je aan als klant.