Vensterbank vervangen
Milinboard freestone light.jpg
Milinboard freestone light.jpg

Vensterbank vervangen

 

Nu het weer winter wordt, brengt men meer tijd binnen door. Hierdoor ontstaat een drang naar het veranderen of vernieuwen van de inrichting, om zo het idee te krijgen je weer in een nieuw huis te begeven. Een onderdeel van de inrichting gebeurd op het venster voor het raam, op de vensterbank.  Veel bewoners zullen hun vensterbank decoratief inrichten, om het aanzicht van buiten een bepaalde sfeer te geven die past bij de gehele inrichting van het huis. Lees hier alles over de vensterbank vervangen. 

Het kan zijn dat de decoratieve spullen hun gewenste resultaat leveren. Echter, kan de vensterbank waarop het geplaatst wordt flink verouderd, verkleurd of beschadigd zijn. Men denkt dat dit veel werk is om de vensterbank te vervangen, in de praktijk ligt dit anders.

Vensterbank vervangen

Een renovatie van de bestaande vensterbank is eenvoudiger dan je van te voren zal denken. Vroeger werden vensters afgewerkt met hout, tegenwoordig worden renovaties of nieuw te bouwen vensters afgewerkt met kunststof vensterbanken. De kunststof vensterbanken van Milinboard hebben een stap voor stap montage instructie wat de montage kinderlijk eenvoudig maakt.

Voor een snelle renovatie bestaan er ook de overzetvensterbanken die over de bestaande vensterbank geplaatst kunnen worden. Zo bespaar je tijd en geld bij het verwijderen van de oude bestaande vensterbank.

Kunststof vensterbanken

Tegenwoordig wordt kunststof zo vervaardigd dat het veel voordelen met zich mee brengt. Zo is kunststof slag-, stoot- en kras vast, onderhoudsarm, waterafstotend, UV-bestendig, gemakkelijk te verwerken en behoort schilderen tot de verleden tijd.

Kunststof vensterbanken zijn verkrijgbaar in een spitse of ronde neus afwerking, de overzetvensterbank en de steenlook vensterbank. Deze vensterbanken zijn in verschillende kleuren leverbaar zoals bijvoorbeeld de standaard kleuren wit en crème, maar ook marmer structuren zitten in het kleuren assortiment.

Natuurstenen vensterbank van kunststof

Het klinkt gek maar ook kunststof kan de uitstraling van natuursteen hebben. Door ontwikkelingen in het productieproces kan er een structuur en bepaalde kleuren aan het oppervlak worden aangebracht om zo een natuurstenen uitstraling te creëren, de steenlook vensterbank. Van een afstand is het verschil niet te zien. Een zelfde uitstraling, maar dan met de voordelen van kunststof, het ideale product om een warme en luxe sfeer te creëren.

VKG Keurmerk Partner

Sinds 1 juli 2017 zijn wij erkend VKG Keurmerk Partner. Dit wil zeggen dat al onze producten voor het afwerken van een kozijn tegen de VKG keurmerk kwaliteitsladder zijn gelegd. Dit samen met meer eisen vanuit de VKG, mogen wij ons VKG partner noemen met alle voordelen van dien.

Vensterbank kopen

Vensterbank vervangen is dichterbij dan je denkt! Een vensterbank kopen kan eenvoudig bij één van de vele erkende Milin dealers verspreid over het hele land. Er is altijd een vestiging bij jou in de buurt. Uiteraard kun je de vensterbanken ook bestellen en laten afleveren op de gewenste locatie. Kies je ervoor de montage over te laten aan een specialist? Dan hebben wij hiervoor erkende montage bedrijven die dit graag voor je verzorgen. Bekijk hiervoor onze verkooppunten.

Gerelateerde blogs

Afbeelding-monteur-thumb

De 6 stappen voor montage kunststof gevelbekleding

In dit blog en montagevideo leggen we uit hoe je kunststof gevelbekleding monteert aan de hand van een stappenplan.

header-1

Buitengevel isoleren

Buitengevel isoleren met onderhoudsarme gevelbekleding is goed mogelijk! Bespaar stookkosten, verhoog de waarde van de woning en wordt milieubewust.

1 Vinyplus rondkant

Buitenkwaliteit met renolit folie

Dankzij technologische ontwikkelingen kunnen de kunststof producten worden afgewerkt met een Renolit folie. De folie zorgt voor een beschermlaag waardoor de levensduur verhoogd wordt en deze langer is dan bijvoorbeeld hout. 

3 Vinyplus rondkant detail

Een uniek en uniform gevelbeeld

Het karakter van een gebouw wordt in grote mate bepaald door de buitenkant. Daarin spelen kozijnen en gevelbekleding een grote rol. Blijvende productontwikkeling is nodig om deze twee gevelelementen perfect op elkaar aan te laten sluiten.