Montage vensterbanken
Milin overzet vensterbank wit 3.jpg
Milin overzet vensterbank wit 3.jpg

Montagehulp

Hoe monteer ik een vensterbank?

Bij een renovatie of vernieuwing van een vensterbank is het eerst zaak om te bepalen voor welk materiaal je gaat kiezen. Kunststof vensterbanken zijn het meest voor de hand liggend, met dank aan de eigenschappen zoals:, kras vast, onderhoudsarm, UV-bestendig, gemakkelijk te verwerken, verschillende breedtes en lengtes, vochtbestendig en afgewerkt met een brede/smalle neus of een spitse en een ronde neus.

montage-vensterbanken-a

Montage vensterbanken Type B

Het is eerst zaak om de vensterbank te laten wennen aan de temperatuur van de omgeving waar je het gaat plaatsen. Laat de vensterbanken 5 uur wennen aan de kamertemperatuur. Start met het aanbrengen van de verbindingsslijm waar de vensterbank geplaatst moet worden. Zaag vervolgens de vensterbank op de juiste maat met een fijn getande zaag. Plaats de vensterbank op de verbindingsslijm met bepaalde afmetingen van bijvoorbeeld de verwarming en in een hoek van 90 graden op het kozijn. Werk de vensterbank af met het afwerkprofiel, haal de beschermfolie eraf en klaar is kees!

Geschikt voor:Renovatie en nieuwbouw
Afwerking:Ronde neus
Breedtes:200, 300, 400 en 605mm
Kleuren:crème, wit en (type B)

Montage vensterbanken steenlook

De montage van steenlook vensterbanken komt overeen met de montage van Type B. Laat de vensterbanken wennen aan de omgevingstempratuur, verbindingslijm aanbrengen, zagen op de goede afmetingen, plaatsen van de vensterbank en het afwerken met afwerkprofielen. Ook hier moet er rekening gehouden worden met ventilatie, rechte hoek op het kozijn en de afstand van bijvoorbeeld de verwarming.

Geschikt voor:Renovatie, nieuwbouw en als alternatief voor beton of stenen vensterbanken
Afwerking: Brede of smalle neus
Breedtes:250mm
Kleuren:Carraca marmer, crème, Freestone light, Freestone mat, Parelgrijs en wit.
montage-vensterbanken-overzet

Montage vensterbanken overzet

De overzet vensterbank kan over de bestaande vensterbank heen worden geplaatst. Ideaal voor het gebruik bij een renovatie, de oude vensterbank hoeft er niet eerst uit worden gesloopt. Zaag de overzet vensterbank op de juiste maat, houdt hier rekening met de dagkanten en andere obstakels. Bij tempratuur verschillen kan de vensterbank gaan werken (uitzetten en krimpen) dus zorg voor ruimte tussen de dagkanten en obstakels van 2 a 3 mm.

Breng de verbindingslijm aan op de bestaande oude vensterbank en plaats daarna de overzet eroverheen. De bestaande vensterbank mag een dikte hebben van maximaal 50mm. Kit de randen dicht om hem waterdicht te maken en voor een nette afwerking. Maak gebruik van het afwerkprofiel om de vensterbank af te werken. De vensterbank ziet er weer als nieuw uit met minimale inspanning.

Geschikt voor:Renovatie
Afwerking:Spitse neus
Breedtes:380mm
Kleuren:Crème en wit

         
           
            

Gerelateerde blogs

Milinboard freestone light

Vensterbank vervangen

Vensterbank vervangen met Milinboard kunststof vensterbanken. Assortiment bestaat uit 4 modellen vensterbanken waaronder ook overzetvensterbank en steenlook

Afbeelding-monteur-thumb

De 6 stappen voor montage kunststof gevelbekleding

In dit blog en montagevideo leggen we uit hoe je kunststof gevelbekleding monteert aan de hand van een stappenplan.

header-1

Buitengevel isoleren

Buitengevel isoleren met onderhoudsarme gevelbekleding is goed mogelijk! Bespaar stookkosten, verhoog de waarde van de woning en wordt milieubewust.

1 Vinyplus rondkant

Buitenkwaliteit met renolit folie

Dankzij technologische ontwikkelingen kunnen de kunststof producten worden afgewerkt met een Renolit folie. De folie zorgt voor een beschermlaag waardoor de levensduur verhoogd wordt en deze langer is dan bijvoorbeeld hout.