Dakrand renovatie
dakranden.jpg
dakranden.jpg

Montagehulp

Dakrand renovatie

Vroeger was een houten dakrand heel normaal, tegenwoordig zie je steeds meer dakranden afgewerkt met duurzame kunststof materialen. De beweegreden voor deze verandering zijn: onderhoudsarme eigenschappen, vochtbestendigheid en de gemakkelijke montage. De kunststof dakranden hoef je niet te schuren en te schilderen.

Kunststof of houten dakrand?

Een houten dakrand kan bij achterstallig onderhoud gaan rotten, schimmelen of zelfs verkleuren. Na +/-5 jaar is het zelfs tijd om de houten dakranden te vervangen of te renoveren. Kunststof dakranden gaan langer mee, zullen niet rotten, schimmelen of verkleuren. Schilderen behoort tot de verleden tijd en de kunststof dakranden zijn makkelijk schoon te maken, enkel een sopje doet wonderen!

Kortom, bespaar tijd en moeite maar verlies niets van de natuurlijke uitstraling met kunststof dakafwerkingen van Milin.

Verschillende soorten dakranden

Een verzorgde dakrand geeft de woning een nette en afgewerkte uitstraling. Het Milin assortiment bestaat uit dakranden van de merken: VinyPlus, Eurotexx, Milexx en Milexx Big Board, eventueel voorzien van een sierlijke kraal voor een authentieke uitstraling. De Milin dakrandpanelen zullen een oplossing bieden voor elke klus. Om de klus goed af te leveren, zijn er bijpassende afwerkprofielen leverbaar, voor een nette en afgewerkte uitstraling.

Both-Boerenzorg-project-Volschuim-dakrand

VinyPlus

De VinyPlus dakrandpanelen kenmerken zich, evenals de VinyPlus gevelpanelen, door zijn holle kamer profiel en zijn gemaakt van hoogwaardig gerecycled kunststoffen waarop een structuurfolie wordt aangebracht. De structuurfolie zorgt voor een natuurlijke houtlook uitstraling en biedt de mogelijkheid om de panelen in de gewenste kleur te bestellen. De VinyPlus dakrandpanelen zijn leverbaar in lengtes van 6 meter en bestaan uit twee verschillende breedtes: 200 mm en 295 mm.

project4

Milexx

De Milexx volschuim dakrandpanelen zijn gemaakt van kunststof met een volschuim kern en een co-extrusie toplaag. De panelen zijn leverbaar in haakse en ronde hoek in een aantal standaard kleuren. De Milexx volschuim dakrandpanelen zijn leverbaar in een lengte van 6 meter en komt met in acht verschillende breedtes: 100, 150, 175, 200, 225 250, 300 en 400mm.

Deeplas dakrand

Deeplas

De volschuim dakrandpanelen van Deeplas worden al veelvuldig toegepast in de bouwwereld. Nu ook verkrijgbaar bij Milin in de modellen haakse hoek en bullnose. De modellen zijn verkrijgbaar in de kleuren crème en wit en zorgen voor een strakke en moderne uitstraling. Het overstek is gemakkelijk toe te passen op deze dakranden. Leverbaar in lengtes van 6 meter en hebben een breedte van: haakse hoek: 230 – 250 mm en bullnose in 250 x 404 mm.

IMG_0321

Milexx Big Board

De volschuim dakrandpanelen zijn gemaakt van kunststof met een volschuim kern en een co-extrusie toplaag. De panelen zijn leverbaar in dakrandpanelen met structuurfolie en dakrandpanelen met een sierkraal met dito structuurfolie. De Milexx Big Board dakrandpanelen zijn leverbaar in lengtes van 6 meter en verkrijgbaar in 3 verschillende breedtes: 225, 300 en 400mm.

Milyt-Goes-03

Milyt

Plaatmateriaal gemaakt van HPL (High Presure Laminate). De HPL platen voldoen aan alle hoge eisen en zijn leverbaar in uiteenlopende kleuren. De Milyt HPL platen zijn leverbaar in in lengtes van 3000 en 3050mm en verkrijgbaar in verschillende breedtes van 1300 en 1500mm.

Totaalpakket voor dakrandafwerking

Naast de soorten dakranden leveren wij ook overstekpanelen en buitenplafonds voor een totale afwerking van je dakrand.

Kunststof dakrand kopen?

Kies je voor kunststof dakranden van Milin? Dan helpen wij je graag verder naar het vinden van de juiste dealer. Wij hebben een groot scala aan dealers verspreidt over het hele land die onze producten leveren en zelfs de montage verzorgen.

Voor vragen en verkoopadressen kun je contact opnemen met 030 657 9020 of mail naar verkoop@milin.nl.

Onze medewerkers staan klaar om je verder te helpen!

Gerelateerde blogs

1 Vinyplus rondkant

Buitenkwaliteit met renolit folie

Dankzij technologische ontwikkelingen kunnen de kunststof producten worden afgewerkt met een Renolit folie. De folie zorgt voor een beschermlaag waardoor de levensduur verhoogd wordt en deze langer is dan bijvoorbeeld hout.