(0)30 - 6069220 Op werkdagen van 09:00 - 12:15 en van 12:45 - 16:00 uur
Menu
Buitenplafonds en overstekpanelen
MIL155_header_milyt3.jpg
MIL155_header_milyt4_390x120.jpg

Buitenplafonds en overstekpanelen

Buitenplafonds zijn er in vele soorten en maten. Voor een groot plafond voor bijvoorbeeld een carport is de holle schroot van Milexx erg geschikt door de lange lengtes. Voor overstekken voor daken of goten is een kunststof overstekpaneel van volschuim erg geschikt. Deze zijn leverbaar in verschillende kleuren structuurfolie. Zo kiest u eenvoudig voor een overstek dat past bij jouw dakrand.

Referentieprojecten

IMG_8585

Gevel nieuwbouw

Een woning is nieuw gebouwd met het merk van Milin B.V., Milyt HPL plaatmateriaal. Met Milyt plaatmateriaal heeft het een zeer uniek uitstraling en is de blikvanger van de wijk.

1_023

Milyt HPL platen

Een renovatieproject om het pand weer als nieuw eruit te laten zien. De boeidelen en gevel zijn afgewerkt met HPL platen van Milyt. De in Den Haag gevestigde gebouw heeft een vooruitzicht met tien tallen onderhoudsarme jaren. Dankzij een snelle montage en hoog kwalitatieve materialen zijn de HPL plaatmaterialen ideaal geschikt als een boeideel, dakrand of overstek.

Milyt-Heinekenszand_1_007

Milyt HPL Boeidelen in Heinekenzand

Een basisschool in Heinekenzand is bekleed met Milyt HPL platen. De kunststof platen passen perfect bij de kleur van het gehele gebouw.

Milyt-Goes-03

Milyt dakkappelen

Milyt kunststof platen zijn toegepast op een hele wijk waarvan de dakkapellen zijn voorzien van HPL platen. De HPL platen zorgen voor een strakke afwerking zonder naden. Tevens zijn de HPL platen van Milyt milieuvriendelijk, duurzaam en onderhoudsarm.

Voor het maken van buitenplafonds is kunststof een zeer geschikt materiaal. Het is rot- en schimmelvrij en onderhoudsarm. Lastige schilderbeurten boven het hoofd behoren daarmee tot het verleden.

Buitenplafonds zijn er in vele soorten en maten. Voor een carport is een groot oppervlak aan buitenplafonds nodig, terwijl het voor een overstek bij een hellend of een plat dak vaak om kleine strookjes gaat.

Kunststof buitenplafond

Zowel voor de grote buitenplafonds als voor de kleine buitenplafonds heeft Milin de juiste materialen. Voor de grote buitenplafonds is er de holle schroot van Milexx, die zich gemakkelijk in grote lengtes laat monteren. De holle schroten hebben een breedte van 250 mm en een dikte van 9 mm.

Er zijn twee varianten in deze buitenplafond panelen: één die volledig vlak in elkaar valt en één met V-naden tussen de panelen. Bij de V-aansluiting zijn de panelen zelf in de breedte visueel met V-naden opgedeeld in drie smallere stroken.

De vlakke holle schroot voor buitenplafonds is verkrijgbaar in crème, wit en matwit. De variant met de V-naad heeft een witte kleur.

Kunststof overstekpanelen

Overstekken voor daken en goten zijn meestal vrij smal. De keuze hiervoor zal dan meestal vallen op kunststof overstekpanelen van volschuim. Dit zijn vlakke, massieve panelen. Doordat volschuim zich laat be- en verwerken als hout, zijn deze kunststof overstekpanelen eenvoudig te bevestigen. Daarvoor zijn schroeven verkrijgbaar met koppen in bijpassende kleuren.

De kunststof overstekpanelen hebben een lengte van 6 meter en een dikte van 9 mm. De hoogte varieert van 100 tot 400 mm. De buitenplafond panelen zijn er ook met een structuurfolie. Deze structuurfolie is leverbaar in acht kleuren.

Buitenplafond panelen

De kunststof buitenplafond panelen worden gemonteerd op een ventilerende achterconstructie. Gebruikelijk is een constructie van verduurzaamde houten regels. Voor de ventilatie kunnen opening langs de aansluitingen worden gecreëerd. Ook zijn er ronde ventilatieroosters verkrijgbaar om in de buitenplafond panelen te verwerken.

Voor het maken van aansluitingen zijn er H-profielen, hoekprofielen en ongelijkzijdige U-profielen beschikbaar.

De buitenplafonds van Milin zijn UV-bestendig. Het zijn duurzame producten die 100% recyclebaar zijn. Door hun lichte gewicht en lange lengtes zijn ze eenvoudig te monteren.