Onderhoud en reiniging composiet terrasplanken
MIL155_header_thomdeck5.jpg
MIL155_header_thomdeck5.jpg

Onderhoud en reiniging composiet terrasplanken

 

Het is belangrijk om composiet terrasplanken goed te onderhouden en te reinigen. Een mild reinigingsmiddel is een effectief middel om een composiet vlonderplanken mee te reinigen. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een hogedrukreiniger met een maximale druk van 80 bar. Let er dan op dat bij het reinigen steeds de richting van de groeven gevolgd worden. Gebruik nooit een vuilfrees, maar een waaiervormige straal samen met een efficiënt reinigingsmiddel. Dit geeft het beste resultaat. Neem steeds de nodige voorzorgsmaatregelen en houdt de waterstraal steeds op een veilige afstand om schade te voorkomen. Ook is het belangrijk dat vlekken nooit de tijd krijgen om volledig op te drogen. Zorg ook voor voldoende afstand tussen de planken en een goede afloop voor een goede afwatering van het terras.

Reinigingstips kunststof terrasplanken
  • Verwijder vuil en vlekken zo snel mogelijk.
  • Gebruik een mild reinigingsmiddel om de vlekken te verwijderen.
  • Probeer altijd eerst de milde reinigingsmiddel uit op een niet zichtbare plaats.
  • Lees altijd de voorschriften voor gebruik van een reinigingsmiddel en volg deze nauwkeurig.
  • Verwijder olievlekken onmiddellijk en reinig met een ontvettingsmiddel en warm water.
  • Gebruik strooizout om ijzel en sneeuw te verwijderen. Spoel de zoutresten na de dooi weg. Behoorlijke hoeveelheden sneeuw dienen regelmatig verwijderd.
  • Een nieuw gemonteerde terras zal bij blootstelling aan zon en water verkleuren tot een natuurlijk verweerde kleur.
  • Brandvlekken zijn vrij moeilijk, soms onmogelijk te verwijderen. Lichte brandvlekken kunnen verwijderd worden door met schuurpapier in de richting van de groeven te schuren. Om brandvlekken te voorkomen op composiet is een beschermingstapijt onder de BBQ aan te raden.
  • Krassen kunnen verwijderd worden door met schuurpapier in de richting van de groeven te schuren.
Thomdeck terras water

Thomdeck terrasplanken

Creëer een stijlvol terras met ThomDeck duurzame en milieuvriendelijk terrasplanken. ThomDeck terrasplanken zijn een alternatief voor een hardhout of natuursteen terras. De composiet vlonderplanken, ook wel WPC terrasdelen (Wood Plastic Composite) genoemd, zijn gemaakt van sterke houtspaanders en kunststof. De kunststof panelen vereisen weinig onderhoud en zijn 100% recyclebaar.

Gerelateerde blogs

Afbeelding-monteur-thumb

De 6 stappen voor montage kunststof gevelbekleding

In dit blog en montagevideo leggen we uit hoe je kunststof gevelbekleding monteert aan de hand van een stappenplan.

header-1

Buitengevel isoleren

Buitengevel isoleren met onderhoudsarme gevelbekleding is goed mogelijk! Bespaar stookkosten, verhoog de waarde van de woning en wordt milieubewust.

1 Vinyplus rondkant

Buitenkwaliteit met renolit folie

Dankzij technologische ontwikkelingen kunnen de kunststof producten worden afgewerkt met een Renolit folie. De folie zorgt voor een beschermlaag waardoor de levensduur verhoogd wordt en deze langer is dan bijvoorbeeld hout. 

3 Vinyplus rondkant detail

Een uniek en uniform gevelbeeld

Het karakter van een gebouw wordt in grote mate bepaald door de buitenkant. Daarin spelen kozijnen en gevelbekleding een grote rol. Blijvende productontwikkeling is nodig om deze twee gevelelementen perfect op elkaar aan te laten sluiten.