Soorten sandwichpanelen
MIL155_header_sandwichpanelen_1680x250.jpg
MIL155_header_sandwichpanelen_1680x250.jpg

Soorten sandwichpanelen

Een sandwichpaneel bestaat uit twee lagen materiaal met daartussen een isolerend materiaal. Het woord sandwichpaneel zegt het eigenlijk al, een isolerend materiaal dat “gesandwicht” is tussen twee andere materialen. Dit heeft als uitkomst dat dezelfde materialen niet met elkaar in aanraking komen, wat resulteert in het uitsluiten van koudebruggen. Hierdoor wordt de isolerende waarde, naast het isolatiemateriaal, verhoogd.

Sandwichpanelen worden veelvuldig gebruikt in de gevel- en kozijnenbranche als dak- en gevelbekleding, als tussenwand of als deur- en kozijnvulling. De sandwichpanelen binnen het Milin assortiment zijn specifiek geproduceerd om als deur- en kozijnvulling te dienen. De sandwichpanelen geven de deuren en kozijnen een strakke en moderne uitstraling en zorgen voor een verhoogde isolatiewaarde.

Soorten sandwichpanelen

Om voor elk gewenste uitstraling een passende oplossing te hebben, zijn de sandwichpanelen van Milin verkrijgbaar in verschillende materialen. De onderhoudsarme sandwichpanelen bestaan uit de volgende materialen: HPL, PVC en aluminium. PVC en HPL worden afgewerkt met een folie die zorg draagt aan een betere kwaliteit en de mogelijkheid biedt om verschillende kleuren af te nemen. De isolerende laag bestaat uit polystyreen hardschuim (XPS).

Naast de standaard sandwichpanelen bieden wij ook de mogelijkheid om de sandwichpanelen zelf samen te stellen; doe-het-zelf, dus het materiaal te kiezen van de buitenste twee lagen. Hierdoor is het mogelijk om verschillende materialen te kiezen en als 2-zijdig decor toe te passen. Een voorbeeld is voor de buitenzijde van het kozijn kan je PVC in een bepaalde kleur gebruiken, om een universele uitstraling van de gevel te krijgen. En binnen kiezen voor aluminium omdat dat beter past bij de inboedel.

Naast de verschillende materialen en kleuren zijn de sandwichpanelen verkrijgbaar in 2 verschillende maten. Standaard uit voorraad levert Milin 3050 x 1150 x 24mm of 3000 x 1500 x 24mm. Bekijk hier de productpagina van de sandwichpanelen voor verdere informatie.

Hebben onze sandwichpanelen uw interesse gewekt? Op de website hebben wij ook de mogelijkheid om een gratis kleurmonster aan te vragen om het product met eigen ogen te beoordelen.

Alternatief voor deur- en kozijnvulling

Naast de verschillende soorten sandwichpanelen hebben wij ook paneelprofielen en HPL platen die toegepast kunnen worden als deur- en kozijnvulling.

Gerelateerde blogs

Milinboard freestone light

Vensterbank vervangen

Vensterbank vervangen met Milinboard kunststof vensterbanken. Assortiment bestaat uit 4 modellen vensterbanken waaronder ook overzetvensterbank en steenlook

Afbeelding-monteur-thumb

De 6 stappen voor montage kunststof gevelbekleding

In dit blog en montagevideo leggen we uit hoe je kunststof gevelbekleding monteert aan de hand van een stappenplan.

header-1

Buitengevel isoleren

Buitengevel isoleren met onderhoudsarme gevelbekleding is goed mogelijk! Bespaar stookkosten, verhoog de waarde van de woning en wordt milieubewust.

1 Vinyplus rondkant

Buitenkwaliteit met renolit folie

Dankzij technologische ontwikkelingen kunnen de kunststof producten worden afgewerkt met een Renolit folie. De folie zorgt voor een beschermlaag waardoor de levensduur verhoogd wordt en deze langer is dan bijvoorbeeld hout.