De Cube XL van Starline Home
CUBE-XL.jpg
CUBE-XL.jpg

De Cube XL van Starline Home

Starline Home ontwerpt en bouwt al ruim 40 jaar hoogwaardige prefab woningen. Het nieuwste design model is de Cube XL, die ontworpen is door een architect. De Cube XL is door een particulier gekocht en is geplaatst in Almere Oosterwold, waar volop ruimte is voor afwijkende woonvormen.

Starline Home levert diverse typen prefab woningen, waaronder de serie Cube. Deze zijn geschikt als recreatiewoning of luxe mantelzorgwoning maar ook als hoofdverblijf. Ze voldoen aan alle eisen voor nieuwbouw van woningen, maar blijven transporteerbaar per dieplader. De Cube is leverbaar in diverse afmetingen en kan worden geconfigureerd naar wens van de opdrachtgever, zoals bij de Cube XL.

Koppelbare units
De meeste Cube modellen bestaan uit twee units (delen) die aan elkaar gekoppeld zijn met paspennen, waarbij een overdekte veranda één geheel is met de woning. Een koppeling van de units op locatie is noodzakelijk om deze formaten woningen over de weg te kunnen vervoeren. De maximale breedte die Starline Home over de weg kan vervoeren is 5,04 meter met een lengte van maximaal 18 meter.

Hoge isolatiewaardes
De Cube is een hoogwaardige gebouwde prefab woning die zich kan meten met een luxe woning anno 2021 en ook voldoet aan alle eisen voor nieuwbouwwoningen. De isolatie van de Cube is maximaal binnen de prefab chaletbouw gezien de wanddikte. Het Bouwbesluit vereist voor nieuwbouwwoningen een Rc-waarde van minimaal 3,7 voor de vloer, 4,7 voor de gevel en 6,3 voor het dak. Het ontwerp van de Cube voldoet daaraan met in de vloer zelfs een ruim hogere score van bijna 5. Dit terwijl de prefab woning toch de lichte en slanke opbouw behoudt die hoort bij een verplaatsbaar chalet.

Energieprestatie BENG
De woning voldoet aan de nieuwe energie-eisen BENG voor nieuwbouwwoningen en is gasloos zoals voor nieuwbouw verplicht is. Starline maakt voor de installaties gebruik van een zeer stille en zuinige elektrische Nefit luchtwarmtepomp gecombineerd met vloerverwarming en voldoende zonnepanelen.Ook op andere fronten voldoet de Cube aan de eisen van het Bouwbesluit voor nieuwbouw, zoals de vrije plafondhoogte en de hoogte van deuren.

Lichte opbouw
Om de lichte opbouw mogelijk te maken, maakt Starline Home gebruik van kunststof gevelbekleding. Voor de Cube XL heeft de architect gekozen voor Vinyplus gevelbekleding in de kleur Turners eiken. Dat is gecombineerd met metalen zetwerk voor de dakranden. “We hebben Vinyplus gekozen omdat die behoorlijk op echt hout lijkt. Het is een mooi materiaal”, vertelt de accountmanager van Starline Home.Starline Home maakt veel gebruik van de producten van Milin, waaronder Vinyplus. “We leveren elke tien dagen een chalet of woning af. We gebruiken dus best veel kunststof gevelbekleding van Milin, en dat al sinds de start van Milin B.V.

Gerelateerde projecten

Chalet afgewerkt met vergrijsd red ceder4

Chalet afgewerkt met vergrijsd red ceder

Bij de chaletafwerking wilde de park eigenaren wilde de omgeving terugzien in de afwerking van de chalets. Wat tevens onderhoudsarm en duurzaam is.

Chalet-VinyPlus-en-Eurotexx-project

Kunststof panelen voor een chalet

Dit chalet heeft een zeer unieke uitstraling door het combineren van verschillende kleuren en structuren van de verschillende gevelpanelen en afwerkprofielen.

VinyPlus-turners-eiken-gevelbekleding

Eiken houten gevelbekleding van kunststof

Er is gekozen voor een zwarte sponning voor een open gevel look. De VinyPlus gevelbekleding in houtstructuur heeft de uitstraling van echt eikenhout, maar met dan met de voordelen van kunststof.

unieke-gevelbekleding

Eiken grijs

Dit chalet is klaar voor vertrek, om op een recreatiepark geplaatst te worden. Het is bekleedt met duurzame gevelbekleding van VinyPlus in de nieuwe structuur en tevens open-gevel-look Turners Eiken grijs. Deze structuur heeft een zeer natuurlijke uitstraling van eiken hout maar dan met de voordelen van kunststof. Tevens sluit de zwarte sponning (open-gevel-look) perfect aan bij de nieuwe zwarte kozijnen trend.