(0)30 - 6069220 Op werkdagen van 09:00 - 12:15 en van 12:45 - 16:00 uur
Menu
H-profielen_milin_header.jpg
H-profielen_milin_header390x120.jpg

H-profielen

Met kunststof H-profielen zijn mooie aansluitingen te maken tussen verschillende delen bekledingen. De H-profielen dekken de naad stevig af. Milin heeft zowel kunststof H-profielen uit één stuk als tweedelig.

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Vraag eenvoudig & gratis jouw volschuim afwerkprofiel monsters aan!

Binnen twee werkdagen bij je thuis geleverd.

Vraag kosteloos maximaal 3 kleurmonsters aan

Onze overige profielen

afwerkprofiel

Afwerkprofielen

Bij Milin vind je een ruime keuze aan afwerkprofielen en plinten. Deze kunnen toegepast worden bij kunststof stelkozijnen, deurkozijn, kozijnafwerking, raamdorpels, dagkanten en als plinten.

Hoekprofiel

Hoekprofielen

Bij Milin vind je een ruime keuze aan afwerkprofielen en plinten. Deze kunnen toegepast worden bij kunststof stelkozijnen, deurkozijn, kozijnafwerking, raamdorpels, dagkanten en als plinten.

kamerprofiel

Kamerprofielen

Kunststof kamerprofielen lenen zich voor allerlei vormen. Milin levert kunststof kamerprofielen in onder meer hoekprofielen, verschillende rechthoekige latjesprofielen en plintprofielen in meerdere vormen, al dan niet voorzien van een lip.

Kokerprofiel

Kokerprofielen

Kokerprofielen vind je bij Milin in verschillende afmetingen. Kokerprofielen zijn geschikt voor afwerking in verschillende situaties.

U-profiel

U-Profielen

Met U-profielen van Milin zijn randen van platen eenvoudig en strak af te werken. Kunststof U-profielen zijn daar zeer geschikt voor doordat ze gemakkelijk te bewerken en te plaatsen zijn. Daarnaast hebben kunststof U-profielen een lange levensduur.

z-profiel

Z-Profielen

Met Z-profielen zijn mooie overgangen te maken tussen verschillende bekledingsmaterialen. Schuine Z-profielen hebben de vorm van waterslagen. De schuine kunststof Z-profielen van Milin zijn multi-inzetbaar.

Vouwhoekprofiel

Vouwhoekprofielen

Bij Milin vind je een ruime keuze aan afwerkprofielen en plinten. Deze kunnen toegepast worden bij kunststof stelkozijnen, deurkozijn, kozijnafwerking, raamdorpels, dagkanten en als plinten.

Platprofiel

Platprofielen

Met dunne platprofielen zijn randen, naden en hoeken vrijwel onzichtbaar af te werken. De harde kunststof platprofielen zijn multi-inzetbaar. Ze zijn slagvast en UV-bestendig en hebben een lange levensduur. Milin heeft een breed assortiment aan kunststof platprofielen.

De naad tussen twee panelen of andere bekledingen kun je op allerlei manieren afdichten. Een plint er over zetten is een van de mogelijke oplossingen. Met kunststof H-profielen is de naad echter veel strakker af te dichten, terwijl het H-profiel ook de panelen inklemt en er zo voor zorgt dat ze in hetzelfde vlak liggen.

Kunststof H-profielen

Milin levert kunststof H-profielen in diverse maten en soorten. Dit zijn allemaal hard pvc-profielen, met materiaaldiktes van 1,0 mm tot maximaal 1,8 mm.

De meeste kunststof H-profielen van Milin zijn ongelijkzijdig: de achterzijde is breder dan de voorzijde. Daardoor zijn de profielen desgewenst goed en onzichtbaar te bevestigen op de achterconstructie. Er is één gelijkzijdig H-profiel verkrijgbaar, in de maat 25x25x25x1,8 mm.

Het kleinste kunststof H-profiel is geschikt voor een paneeldikte van 6 mm. De achterzijde is 30 mm breed en de voorzijde 17 mm. Het grootste kunststof H-profiel is geschikt voor een paneeldikte van 31 mm. De profielbreedte aan de achterzijde is 50 mm en aan de voorzijde 30 mm.

H-profielen kunststof

Afhankelijk van de afmetingen zijn de H-profielen kunststof er in lengtes van 2,6 tot 6 meter en in de kleuren wit, crème en zwart.

Tweedelige H-profielen kunststof

Milin levert ook twee tweedelige H-profielen kunststof. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als er geen ruimte is om de panelen zijdelings in het H-profiel te steken. Een tweedelig kunststof H-profiel maakt het mogelijk om eerst het achterste deel van het profiel te monteren op de achterconstructie. Daarna kunnen de panelen geplaatst worden, om de naad tot slot af te dichten met het voorste deel van het profiel. Dit klikt in het achterprofiel, waardoor altijd een strakke aansluiting ontstaat.

De tweedelige H-profielen kunststof zijn verkrijgbaar in twee afmetingen, met een lengte van 5 meter.