(0)30 - 6069220 Op werkdagen van 09:00 - 12:15 en van 12:45 - 16:00 uur
Menu
Hoekprofielen_milin_header.jpg
Hoekprofielen_milin_header390x120.jpg

Hoekprofielen

Kunststof hoekprofielen zijn uitermate geschikt voor het strak afwerken van hoeken. Milin heeft een groot assortiment hoekprofielen, zowel gelijkzijdige als ongelijkzijdige. De hoekprofielen van Milin zijn in groot assortiment aan kleuren leverbaar.

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Vraag eenvoudig & gratis jouw volschuim afwerkprofiel monsters aan!

Binnen twee werkdagen bij je thuis geleverd.

Vraag kosteloos maximaal 3 kleurmonsters aan

Onze overige profielen

afwerkprofiel

Afwerkprofielen

Bij Milin vind je een ruime keuze aan afwerkprofielen en plinten. Deze kunnen toegepast worden bij kunststof stelkozijnen, deurkozijn, kozijnafwerking, raamdorpels, dagkanten en als plinten.

h-profiel

H-Profielen

Bij Milin vind je een ruime keuze aan afwerkprofielen en plinten. Deze kunnen toegepast worden bij kunststof stelkozijnen, deurkozijn, kozijnafwerking, raamdorpels, dagkanten en als plinten.

kamerprofiel

Kamerprofielen

Kunststof kamerprofielen lenen zich voor allerlei vormen. Milin levert kunststof kamerprofielen in onder meer hoekprofielen, verschillende rechthoekige latjesprofielen en plintprofielen in meerdere vormen, al dan niet voorzien van een lip.

Kokerprofiel

Kokerprofielen

Kokerprofielen vind je bij Milin in verschillende afmetingen. Kokerprofielen zijn geschikt voor afwerking in verschillende situaties.

U-profiel

U-Profielen

Met U-profielen van Milin zijn randen van platen eenvoudig en strak af te werken. Kunststof U-profielen zijn daar zeer geschikt voor doordat ze gemakkelijk te bewerken en te plaatsen zijn. Daarnaast hebben kunststof U-profielen een lange levensduur.

z-profiel

Z-Profielen

Met Z-profielen zijn mooie overgangen te maken tussen verschillende bekledingsmaterialen. Schuine Z-profielen hebben de vorm van waterslagen. De schuine kunststof Z-profielen van Milin zijn multi-inzetbaar.

Vouwhoekprofiel

Vouwhoekprofielen

Bij Milin vind je een ruime keuze aan afwerkprofielen en plinten. Deze kunnen toegepast worden bij kunststof stelkozijnen, deurkozijn, kozijnafwerking, raamdorpels, dagkanten en als plinten.

Platprofiel

Platprofielen

Met dunne platprofielen zijn randen, naden en hoeken vrijwel onzichtbaar af te werken. De harde kunststof platprofielen zijn multi-inzetbaar. Ze zijn slagvast en UV-bestendig en hebben een lange levensduur. Milin heeft een breed assortiment aan kunststof platprofielen.

Hoeken laten zich strak afwerken met hoekprofielen van kunststof. Milin heeft een brede sortering hoekprofielen, zowel gelijkzijdig als ongelijkzijdig. De hoekprofielen zijn er met een scherpe en met een afgeronde buitenhoek.

Een groot voordeel van kunststof ten opzichte van houten (hoek)latten is de geringe dikte van PVC-profielen. Daardoor zijn er nauwelijks opliggende randjes in het zicht. Kunststof is krasvast en heeft het een lange levensduur. En uiteraard is schilderwerk niet nodig.

Kunststof hoekprofielen

De kleinste gelijkzijdige kunststof hoekprofielen zijn 15x15x2,5 mm. Dit smalle profiel is 0,5 mm dikker dan de andere profielen zodat het iets meer stevigheid krijgt. De maten lopen vervolgens op van 20x20x2,0 tot 50x50x2,0. Profielen met een structuurfolie in kleur hebben een dikte van 2,5 mm.

PVC

PVC hoekprofielen zijn leverbaar met zowel een scherpe als een afgeronde hoek. De keuze is deels een kwestie van smaak, maar ook van veiligheid en functionaliteit. Afhankelijk van de plek in het interieur kan een afgeronde hoek net iets vriendelijker overkomen en minder gevoelig zijn voor stoten.

De gelijkzijdige profielen met de afgeronde buitenhoek hebben een dikte van 3,0 mm. Deze profielen zijn er vanaf 40x40x3,0 mm en lopen stapsgewijs op tot zelfs 105x105x3,0 mm.

Ongelijkzijdige PVC hoekprofielen

Ongelijkzijdige kunststof hoekprofielen zijn er eveneens in diverse maten. Ook hier geldt dat ze er zijn met scherpe en met afgeronde hoek, waarbij de profielen met afgeronde hoek altijd een profieldikte hebben van minimaal 3,0 mm. Ongelijkzijdige PVC profielen zijn er vanaf 30x20x2,0 mm, oplopend tot 160x80x3,4 mm.

Lange lengtes

De PVC hoekprofielen hebben een lengte van 6 meter. Die lange lengtes zorgen er voor dat de meeste hoeken naadloos kunnen worden afgewerkt. Met één profiel zijn over het algemeen zelfs twee verdiepingshoge buitenhoeken af te werken.

Kleuren

PVC hoekprofielen zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Basiskleuren zijn de veel gevraagde wit en crème profielen. Die kleuren zorgen voor een afwerking die in de meeste interieurs zo min mogelijk opvalt. Het hoekprofiel met scherpe hoek is er ook in de kleur zwart, terwijl het gelijkzijdige hoekprofiel met afgeronde hoek in diverse kleuren leverbaar is.