Gevelbekleding schilderen

In een tijd waarin we steeds drukker worden en minder tijd over houden voor ons zelf, zijn wij opzoek naar manieren om tijd te besparen. Een grote winst kan geboekt worden met de onderhoudsarme kunststof gevelbekleding van Milin.

Naast de onderhoudsarme eigenschappen, is het niet meer nodig om je gevel te schilderen. De kunststof panelen van Milin zijn te verkrijgen in vele kleuren en zijn voorzien van een structuurfolie of hebben een co-extrusie laag die de panelen beschermt tegen alle weersinvloeden en waardoor de gevelbekleding een zeer lange levensduur heeft. De 10 jaar garantie bevestigd dat nog eens!

Kan ik kunststof gevelbekleding schilderen?

Het is mogelijk om de kunststof gevelbekleding, na verloop van tijd, een ander kleurtje te geven. Hierdoor vervalt echter de fabrieksgarantie die wij geven. Om gevelbekleding schilderen moet er een andere werkwijze gehanteerd worden, in vergelijking met het schilderen van een houten gevel.

Maak je de keuze om de kunststof panelen een ander kleurtje te geven, let dan op dat bij alle kunststof panelen een primer over de panelen moet worden geschilderd. Door deze primer zal de verf goed hechten aan de panelen. Doe je dit niet, dan bestaat er de kans dat de verf afbladert.

Als je toe bent aan een nieuwe kleur gevel, dan raden wij ten alle tijden aan om een specialist in te schakelen die goed advies kan geven om de kunststof gevelbekleding te behandelen.

Zelf schilderen?

Houd je in ieder geval aan de volgende punten:

  1. Reinig het kunststof grondig (ammoniak), zorg dat alle vuildeeltjes zijn verdwenen van de gevelbekleding.
  2. Waterproof schuren
  3. grondlaag aanbrengen (kunststof-primer)
  4. Bewerken met een Schuurpad (nu geen schuurpapier meer gebruiken, zorgt voor krassen)
  5. De gewenste kleur verf aanbrengen.

Vernieuwen van gevelbekleding

Een passende oplossing is om je gevelbekleding te verwijderen en te vervangen voor nieuwe panelen in de gewenste kleur. Het regelwerk, waaraan de gevelbekleding is gemonteerd, staat nog en hierdoor is het eenvoudig en gemakkelijk om er nieuwe panelen tegenaan te schroeven. De oude panelen kan je laten recyclen, of aanbieden op advertenties site om de panelen een nieuw leven in te blazen. Tevens draag je hierdoor zorg aan het milieu.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in en blijf op de hoogte