Soorten gevelbekleding

Op zoek naar gevelbekleding? Maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste gevelbekleding. Vraag via onze website verschillende productmonsters aan en vergelijk ze in het echt bij je thuis. Zo kun je een goede keuze maken voor jouw project!

Verschillende soorten gevelbekleding

Het assortiment gevelbekledingen van Milin bestaat uit:

De verschillende soorten gevelbekleding hebben de gemeenschappelijke eigenschappen: duurzaam – onderhoudsarm – recyclebaar – UV bestendig en milieuvriendelijk.

Kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding wordt steeds vaker gebruikt als alternatief voor houten gevelbekleding. De houten gevelbekleding kan gebreken gaan vertonen die met kunststof uitgesloten worden. Zo rot of schimmelt kunststof niet en is het onderhoud aan de gevelpanelen aanzienlijk lager doordat je het niet hoeft te schilderen of te behandelen met chemische middelen.

De uitstraling van kunststof gevelbekleding wordt steeds gevarieerder. Zo zijn er verschillende unikleuren leverbaar, maar ook houtlook structuren. De VinyPlus gevelpanelen zijn in 27 verschillende kleuren en structuren leverbaar. Bekijk hier het gehele VinyPlus assortiment en vraag gratis een productmonster aan.

Volschuim gevelbekleding

Volschuim gevelbekleding wordt gemaakt van PVC gecombineerd met gist. Door deze combinatie ontstaat er een reactie, waardoor volschuim ontstaat. Hierdoor zijn de panelen slagvast, makkelijker hanteerbaar en makkelijker verwerkbaar.

De uitstraling van de verschillende merken volschuim gevelbekleding verschillen. Eurotexx gevelpanelen zijn verkrijgbaar in dubbelrabat en potdeksel voorzien van een grove structuur met een co-extrusie laag waardoor deze uitermate geschikt zijn als gevelbekleding.

WoodDesign is verkrijgbaar in potdeksel met 3 unieke kleuren en een grovere structuur net zoals Eurotexx. Door de 3-kleuren technologie krijg je een unieke houtlook uitstraling. Naast Eurotexx en WoodDesign gevelbekleding heeft Milin ook Milexx gevelbekleding en dakranden. Milexx is te verkrijgen in de kleuren crème en wit en leverbaar met structuur of een glad oppervlak.

wooddesign gevelbekleding soort

Multitexx is een nieuwe gevelbekleding dat een moderne en strakke uitstraling geeft aan je woning of bedrijfspand. Multitexx wordt verbonden door V-groef dat een perfecte sluiting zal garanderen. Dit type gevelpaneel is verkrijgbaar in 6 kleuren waarvan de cappuccino kleur geheel nieuw in de gevelbekleding markt is.

 

Kerrafront heeft naast een regulier volschuim gevelpaneel ook dubbel en multisponningspanelen. De panelen hebben een unieke uitstraling door de viervoudige sponning. De panelen zijn leverbaar in diverse houtstructuren en uni-kleuren. De panelen kunnen zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden.

Ieder merk heeft een eigen structuur en kleurpallet, hierdoor zal er altijd een structuur en kleur voor jou project tussen zitten. De volschuim gevelbekledingen verlenen zich uitstekend voor nieuwbouw, recreatiewoningen of renovatieprojecten.

Polyester gevelbekleding

Naast houtstructuur gevelbekleding is steenmotief een veel voorkomend gevelbeeld in Nederland. Milin Zierer die bestaat uit polyester steenstrips verwerkt met glasvezel, waardoor je de panelen amper kan onderscheiden van het echte steenmotief. De panelen worden voorzien van een speciale coating en zijn leverbaar met of zonder echte zandkorrels om het effect van bakstenen te versterken.

De steenstrips van Zierer worden vooral toegepast in de recreatie- en woningbouw en verlenen zich uitstekend voor vakantiehuisjes, schoorstenen en bungalows. Bekijk hier welke kleuren er leverbaar zijn en vraag een gratis productmonster aan.

Natuursteen gevelbekleding

VinyTherm en VinyStone zijn de merken kunststof gevelbekleding waar echt natuursteen in het oppervlak is verwerkt. Er zijn steenlook panelen verkrijgbaar met of zonder V-naad en met steenslag in verschillende kleuren. Bekijk hier het assortiment.

vinystone en therm gevelbekleding soort

HPL gevelbekleding

Naast gevelpanelen van kunststof, volschuim, vezelcement, steentrips of natuursteen heeft Milin ook HPL gevelbeplating van het eigen merk Milyt. HPL staat voor High Presure Laminate waarbij een combinatie van thermosetting, hars en craftpapier onder hoge druk en tempratuur samen wordt geperst. Door het onder hoge druk samenpersen krijg je een laminaat dat voldoet aan de hoge standaarden voor geveltoepassingen.

De uitstraling van de HPL platen zijn glad en strak en zijn verkrijgbaar in 6 kleuren: Antraciet, blauw, crème, grijs, groen en wit. Naast de standaard kleuren zijn er ook 5 kleuren verkrijgbaar met een structuurfolie.

De gevelplaten verlenen zich uitstekend als duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor het bekleden van een: dakkapel, dakrandoverstek, boeideel, topgevel, gootafwerking en borstwering.

milyt gevelbekleding soort

Welke soorten gevelbekleding past bij jouw project?

Kies je de kunststof panelen van VinyPlus voor een onderhoudsarme gevel?  Kies je voor een houtlook gevelbekleding met het merk WoodDesign? Opzoek naar materiaal voor het afwerken van je dakkapel? HPL plaatmateriaal verleent zich hier uitstekend voor! Wil je je bungalow een steenmotief uitstraling geven? Bekijk de panelen van VinyBrick en Zierer.

Voor advies of vragen over de verschillende soorten gevelbekleding? Neem contact op met verkoop@milin.nl of bel 030 657 90 20.

Gratis kleurmonsters aanvragen voor alle soorten gevelbekleding

Om een beter beeld te krijgen van het product, bieden wij de mogelijkheid aan om online een gratis monster aan te vragen. De monsteraanvragen gaan via onze site, je kan van elk product een monster aanvragen zodat je het product naar eigen zeggen kan beoordelen. Een aanvraag neemt enkele seconde in beslag en je hebt de kleurmonster binnen 2 werkdagen op de mat. De aanvragen kunnen gedaan worden op de specifieke product pagina’s onderaan onder het tabblad ”kleuren”.

Een productinformatie aanvraag is tevens net zo makkelijk! Neem contact op met de verkoop afdeling via verkoop@milin.nl of bel naar 030 657 90 20.