Geen ventilatie gevelbekleding: veel gemaakte fout bij montage gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding heeft totaal andere eigenschappen als hout, het rot en schimmelt niet. Hout is hierin wat goedkoper op de korte termijn, op de lange termijn haal je meer uit een kunststof gevelbekleding. Tevens zijn de kunststof schroten onderhoudsarm. Ondanks deze eigenschappen is het van essentieel belang dat bij het monteren van je gevelbekleding rekening gehouden moet worden met het ventileren. Veel gemaakte fouten waar je achteraf pas achter komt wanneer het al 5 over 12 is.

Ventilatie gevelbekleding

Bij montage van gevelpanelen is het noodzakelijk beluchting en ontluchting te creëren. Voor horizontale montage van de panelen moet er een minimale doorlopende ventilatieruimte tussen de achterzijde van de gevelbekleding en de bestaande constructie van 20 mm worden aangehouden. Als de panelen verticaal worden gemonteerd, maak dan gebruik van een dubbel regelwerk. Zo heeft u achter de constructie een luchtspouw welke de luchtstroom aan de boven- en onderkant af aan de zijkanten aan de gang houdt. Ventilatieopeningen kunt u afsluiten met het ventilatieprofiel.

Heb je vragen over het ventileren van Milin producten? Neem vrijblijvend contact op met onze binnendienst, zij helpen je graag verder! Te bereiken via 0031 (0)30 – 657 90 20 of mail naar info@milin.nl

 

gevelbekleding ventilatie

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in en blijf op de hoogte