Zierer Leisteenplaat

Zierer leisteenplaten worden gebruikt als bekleding van vooral chalets en woonwagens. Tevens uitstekend geschikt om […]

Kenmerken: 5 jaar garantie op coating, Gemakkelijk te verwerken, Laag gewicht, Onderhoudsarm, UV bestendig, Waterafstotend, Zeer slagvast
Bekijken

Onze merken

Leisteen gevelbekleding

Leisteen gevelbekleding in steenstrippanelen combineert de luxe uitstraling van natuurlijk leisteen met het lichte gewicht van kunststof. Leisteen gevelbekleding kan voor de gehele gevel worden gebruikt, maar ook als chique plint voor het onderste deel van de gevel. Voor een dakopbouw zijn leisteen panelen eveneens een goede en mooie oplossing.

Het gebruik van leisteen als bouwmateriaal is al zeer oud. Het geeft gebouwen van oudsher een robuuste maar toch ook chique uitstraling. De grijze kleur geeft een rustig gevelbeeld, dat met vele andere kleuren en architectonische elementen te combineren is.

Leisteen gevel

Een traditionele leisteen gevel is relatief zwaar en dik. De verwerking van het natuursteen vereist vakmanschap en speciale materialen en gereedschappen. In moderne bouw van woningen, chalets en woonwagens vindt leisteen in de traditionele vorm dan ook nauwelijks toepassing.

Zierer steenstrippanelen

Met de Zierer steenstrippanelen met leisteenstructuur biedt Milin een oplossing die aansluit bij de nu gangbare bouwmethodes. De steenstrippanelen zijn licht van gewicht en zijn eenvoudig tegen een geventileerde achterconstructie van houten regels te bevestigen. De panelen zijn aan de bovenzijde voorzien van een doorgaande strook sleufgaten om ze eenvoudig vast te kunnen schroeven. Het volgende paneel overlapt deze strook zodat de bevestiging onzichtbaar is.

Leisteen gevel met UV-bestendige coating

De leisteen gevelbekleding van Zierer bestaan uit 3 mm dik glasvezelversterkt kunststof. De totale paneeldikte bedraagt 14,5 mm. Het gewicht is slechts 7,4 kg per vierkante meter. De panelen hebben een ruim formaat van 1115 x 359 mm (werkend breedte en hoogte 1090 x 345 mm). De leisteen gevelbekleding is voorzien van een speciale UV-bestendige coating met vijf jaar garantie. De gevelpanelen zijn onderhoudsarm en zeer slagvast. Ook is het materiaal recyclebaar en is het voorzien van Dubo Keur.

Gevelbekleding leisteen

Door het lichte gewicht en de eenvoudige bevestiging is de gevelbekleding geschikt voor zowel de gehele gevel als voor onderdelen daarin. De steenstrippanelen zijn bijvoorbeeld zeer goed toepasbaar voor de gevels van een dakopbouw, maar ook voor het maken van een chique plint aan de onderzijde van de gevel. Ze zijn dan eenvoudig te combineren met een gevelbekleding van bijpassende steenstrips.

Bij woonwagens en verplaatsbare chalets zijn de panelen ook zeer geschikt om de onderzijde af te dichten, waardoor het chassis niet meer zichtbaar is. Bij de Zierer steenstrippanelen zijn ventilatieprofielen verkrijgbaar. Daarmee is eenvoudig een geventileerde gevelconstructie te maken. De ventilatieopeningen in dit profiel schermen tevens de spouw af tegen ongedierte.