(0)30 - 6069220 Op werkdagen van 09:00 - 12:15 en van 12:45 - 16:00 uur
Menu
Chalet renovatie
MIL155_header_eurotexx_rabatdelen3_1680x250.jpg
MIL155_header_kerrafront10_390x120.jpg

Chalet renovatie

Van een chalet moet je kunnen genieten. Dat geldt voor de inrichting, maar zeker ook voor het aanzien van een chalet. Na verloop van jaren kan de gevel van een chalet door weer en wind echter behoorlijk aangetast zijn. Met een chalet renovatie krijgt die buitenzijde weer een frisse uitstraling van hoge kwaliteit.

1 Vinyplus rondkant

Houten chalet renoveren

Veel oudere chalets hebben een gevelbekleding van hout of op hout gebaseerde producten. In het wisselende, vochtige Nederlandse klimaat heeft dat hout echter niet het eeuwige leven. Vooral in de hoeken en bij de aansluitingen op kozijnen en dergelijke kan het gaan rotten. Ook kunnen delen gaan kromtrekken. Hout heeft sowieso regelmatig onderhoud nodig om te zorgen dat het er netjes uit blijft zien.

Een houten chalet renoveren is een eenvoudige optie om de levensduur aanzienlijk te verlengen en het aanzien weer helemaal fris en eigentijds te maken. Een houten chalet renoveren is vrij gemakkelijk uit te voeren, met weinig of geen overlast voor de gebruikers. Alle werkzaamheden worden van buitenaf gedaan, zodat de binnenkant volledig intact blijft. Het te renoveren chalet kan dus gewoon ingericht en zelfs in gebruik blijven.

VinyPlus-heide-lodge-5

Kunststof gevelbekleding

Er zijn meerdere mogelijkheden voor chalet renovatie. Uiteraard kan de gevel opnieuw met houten delen worden bekleed. Dan blijft de levensduur echter beperkt en blijft regelmatig onderhoud noodzakelijk. Een houten chalet renoveren met een kunststof gevelbekleding is dan ook een betere oplossing. Kunststof gevelbekleding is verkrijgbaar in diverse maten en kleuren en patronen. Ook wie bij chalet renovatie graag de uitstraling van hout wil behouden, kan dat prima met kunststof gevelbekleding doen.

Onze merken chalet bekleding

Referentieprojecten

Chalet afgewerkt met vergrijsd red ceder4

Chalet afgewerkt met vergrijsd red ceder

Bij de chaletafwerking wilde de park eigenaren wilde de omgeving terugzien in de afwerking van de chalets. Wat tevens onderhoudsarm en duurzaam is.

IMG_3882

Eurotexx Antraciet

Eurotexx antraciet dubbel rabat gevelbekleding is toegepast op een chalet in Middelbeers. De chalet kan nu jaren vooruit dat enkel met een sopje is schoon te houden. Geen rot, geen kleur verlies en bestand tegen weersinvloeden.

VinyPlus-turners-eiken-gevelbekleding

Eiken houten gevelbekleding van kunststof

Er is gekozen voor een zwarte sponning voor een open gevel look. De VinyPlus gevelbekleding in houtstructuur heeft de uitstraling van echt eikenhout, maar met dan met de voordelen van kunststof.

unieke-gevelbekleding

Eiken grijs

Dit chalet is klaar voor vertrek, om op een recreatiepark geplaatst te worden. Het is bekleedt met duurzame gevelbekleding van VinyPlus in de nieuwe structuur en tevens open-gevel-look Turners Eiken grijs. Deze structuur heeft een zeer natuurlijke uitstraling van eiken hout maar dan met de voordelen van kunststof. Tevens sluit de zwarte sponning (open-gevel-look) perfect aan bij de nieuwe zwarte kozijnen trend.

Op de bestaande constructie

Kunststof gevelbekleding van bijvoorbeeld Vinyplus, Eurotexx of Kerrafront zijn veelal te monteren op de oude achterconstructie waarop de houten gevelbekleding bevestigd was. Waar nodig kan die hersteld worden en indien gewenst zelfs opgedikt om meer ruimte te maken voor extra isolatie.

Ventilerend aanbrengen

Belangrijk bij chalet renovatie is dat de gevelbekleding ventilerend wordt gemonteerd. Zowel aan de onder- als de bovenzijde moeten de aansluitingen zo worden uitgevoerd dat de lucht er vrijelijk langs kan stromen. Dat is meestal bij de oorspronkelijke houten bekleding ook al zo. Het ontbreken van ventilatie leidt tot rot van de houten bekleding. Kunststof gevelbekleding is daar op zich niet gevoelig voor, maar de ventilatie is vooral nodig om thermische uitzetting te beperken en om te voorkomen dat leefvocht van binnenuit opgesloten raakt en de constructie aantast.

Dakrandpanelen chalet

Bij chalet renovatie is het veelal aan te raden om niet alleen de geveldelen te vervangen, maar ook de dakranden. Die kunnen dan in dezelfde materialen worden uitgevoerd, bijvoorbeeld met dakrandpanelen van Vinyplus, Deeplas, Big Board of Milexx volschuim dakrandpanelen. Dan vormt de gehele buitenzijde van het te renoveren chalet een mooie nieuwe eenheid, met een zeer lange levensduur. Het onderhoud van deze materialen blijft beperkt tot een regelmatige reinigingsbeurt.

Vlonderplanken terras

Wie nog een stap verder wil gaan, kan ook de vlonderplanken van het terras gelijk meenemen bij de chalet renovatie. Thomdeck composiet terrasplanken vormen daarvoor een mooie oplossing van hoge kwaliteit, met een mooie uitstraling en een zeer lange levensduur.